Minden napra egy film

Minden napra egy film

Resident Alien

1. évad

2021. május 08. - BBerni86

Űrlényes, álcás, kisvárosi, gonosz terves.

Egy űrlény érkezik a Föld légkörébe. Fejlettebb faj gyermeke, aki azt a megbízást kapta, hogy mentse meg a bolygót a legnagyobb kártevőjétől. Vagyis, egy bombát kellene felrobbantania, ami végez minden emberrel. A gép azonban meghibásodik, lezuhan, és a bomba elveszik. A hegyvidéki magányban egy félreeső házra, benne egy emberre bukkan, akinek átveszi a helyét és kisvárosi remeteként titkon a hegyet járja, a bomba részeit keresi,resident_alien.png hogy újra összeállítsa. Balszerencséjére a helyi orvost meggyilkolják, és mivel Harry, akinek a helyére lépett, New Yorkban orvos volt, felkérik a helyettesítésre. Kénytelen elfogadni és emberek közé merészkedni. A különc szerez barátokat, és olyan helyzetekkel birkózik meg, mint a kisfiú, aki látja az igazi arcát, vagy Harry New Yorkból megérkező felesége.

Úgy tűnik, képregény sorozatos hetem van. Az Invincible után egy újabb széria, aminek képregény az alapja. Hallottam már erre a sorozatra rásütni, hogy a Miért éppen Alaszka űrlényes verziója, de szerencsére nem érzem igaznak. Akkor kevésbé tetszett volna.

A kisvárosi jelleg megvan. Hegyek közt, északon, elég messze mindentől. Harry ráadásul félrevonultan is él egy tó partján. Jellegzetes karakterekkel töltötték fel ezt a városkát, különböző különcökkel. A polgármester, aki éppen csak bocsánatot nem kér azért, mert él. A parancsolgató felesége, akivel megvannak a maguk gondjai, de amikor kell, lábast ragadnak és akár a kormányügynököket is kiverik a házukból. A kocsmáros, aki még mindig siratja az elveszett olimpiai álmokat és elég könnyűvérű is. Az egomániás seriff és az elnyomott helyettese. De lehetne sorolni tovább is, mindenkinek jutott valami, ami komikus karakterré teszi a sorozaton belül. (Talán Asta kivételével. Őt meghagyták drámainak, sok gonddal.)

Az orvosi vonal viszont nagyon hamar elhalt. Amikor átvette a praxist, talán 2-3 esetet látott el, de ott is inkább az volt a lényeg, hogy poént írjanak arra, ahogy netdoktorral ügyeskedik. Ez nem lett egy orvosos sorozat, hiába fontos helyszín a rendelő és Harry orvos.

Krimi – ahogy az orvosi vonal, hamar elhalt. Ki ölte meg a helyi orvost? Vannak elméletek, és ez az egyik dolog, ami húzza az agyam a 2. évadra. Mert a végén kiderül, ki volt a tettes, de az indíték nem, noha az kifejezetten érdekelne.

Komédia – az viszont igaz. Részről részre kitalálnak valami őrületet, és nem érik be csak annyival, hogy mennyire más egy űrlény kultúrája és viselkedése, mint egy emberé. Harry mimikája, beszéde, és ahogy pl. nagyon gyorsan berúg, önmagában kevés lenne. De mellette hosszan tervezi az igazi arcát látó kissrác – nem mellesleg a polgármester fia – meggyilkolását. Elmegy Astával űrlény hívők találkozójára, ahol űrlény vadásszal is találkozik, meg jókat röhög is.

Van karakterfejlődés, mert az emberi élet emberi értékeket, érzelmeket tanít az űrlénynek. Ezt valahol sajnáltam is: ahogy egyre emberibb, kevésbé viccesek a dolgai. Amikor még teljesen szociopata és pl. eldugja a hullát a hűtőjébe, eredetibb. Akkor van fekete humor, amit szerettem benne. Harry narráció adták el a legjobban a részeket.

A kormány nyomozását hagyjuk, az kötött le legkevésbé.

Ami még fájóbb pont: nem tett jót a sorozatnak, amikor Harry űrlény igaz voltával szembesültünk. Iszonyatosan ronda az a kosztüm, és nagyon műnek is érződik. A legrosszabb az, amikor félig Harry, félig űrlény. Az simán undorító volt.

Alan Tudyk nagyon szerepére is talált Harryben. Különben is bejött neki a sorozatforgatás, a Harley Quinn animációban ő Joker eredeti hangja.

A 2. évad be van rendelve, érdekel is, innen merre tovább. Félek, nem kapjuk vissza az antiszociális tömeggyilkos hajlamú űrlényünket…

 

Resident Alien – 5/4 kormányügynök-szál nem tetszett, különben humoros és jópofa sorozat, Tudyk szerepben.

https://www.youtube.com/watch?v=T4J7QjGNTs4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8416522322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása