Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Jog és igazság

2021. május 11. - BBerni86

f5_93.jpg5: Perry Mason – hogyan lett Perry Mason a védőügyvédek ásza? Kezdetben csak egy veterán volt, aki alkoholizálás mellett magánnyomozóként ténykedett. Éppen egy ügyön dolgoztak, amikor barátja és főnöke, az ügyvéd meghal. A titkárnőjével összefogva Perry jogi végzettséget szerez, és maga viszi végig az ügyet, az igazságot szem előtt tartva.f4_108.jpg

4: Amerikai hóhér – két férfit raboltak el, és kikötözve találják magukat. Mindenfelé kamerák vannak. Majd az elrablójuk, egy fiatalember közli, ez most a tárgyalásuk. A napokban kivégeztek egy férfit, az elrabolt bíró elnökletével lezajlott tárgyalás után. Szerinte a bíró tett arról, hogy ez az eredmény szülessen. Egy ártatlant küldött a halálba. A szándékai komolyságát bemutatva megöli a fiatalabb férfit, majd a nézőkre bízza, mi legyen a f3_123.jpgbíró sorsa.

3: Sötét vizeken – Rob vállalati jogász, a nagy cégek védelmezője. Szívességből megy ki egy helyszínre, ahol a gazda azt állítja, a szomszédjában levő nagyvállalat a folyóba ürítette a vegyi anyagokat, ettől haltak meg a tehenei. A bizonyítékok gyökeres változást idéznek elő az ügyvédben, aki oldalt vált és igazságot akar szolgáltatni a cégekkel szemben, kerüljön az a szakmai előmenetelébe vagyf2_128.jpg évekbe akár.

2: Spotlight – a Boston Globe új főszerkesztőt kap, aki más szemmel tekint az újságírásra. Így a riporterek egy eset nyomába erednek, melyben egy papot vádoltak pedofíliával és visszaélésekkel. Ahogy belemerülnek az ügybe, rá kell jönniük, hogy ez sokkal több, mint egyszeri eset és mennyi mindent rejt el az egyház fala. Ha a jog nem tett semmit, majd ők fognak és feltárják az igazságot.

1: The Good Fight – Diane minden megtakarítása elveszik, így a nyugdíj helyett kénytelen megint munkába állni. Egy olyan cégnél kap állást, ahol megvannak a saját politikai hagyományok. Gyűlölik Trumpot, Diane még egy szervezet munkájába is bekapcsolódik, akik az elnök ellen ténykednek. Képviselik a rendőri brutalitás miatt szenvedőket. Egy hagyományosan fekete cég, amelyben Diane keresi a helyét és az ügyeket, melyeket képviselhet a bíróságon – korrupció pedig mindenfelé akad.f1_126.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1416528952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása