Minden napra egy film

Minden napra egy film

For Life – Életfogytig ügyvéd

2021. június 30. - BBerni86

Börtönös, jogi, szabaduláson dolgozó.

Aaron Wallace boldog ember volt: imádta a feleségét, akivel szeretetben nevelték a lányukat, közben vezette egyre sikeresebb klubját. Ám megvádolták drogterjesztéssel, és hiába volt ártatlan, elítélték. Aaron bent sem adta for_life.jpgfel, amikor már az ügyvédje nem akart tovább foglalkozni az ügyével, elvégezte maga a jogot és dolgozni kezdett a felmentésén. Miközben képviselte a rabtársait, olyan eseteket keresett, melyekkel a saját igazát is könnyebben bizonyíthatta. Az első lépés a perújrafelvétel elérésre, de a reform szellemiségű igazgatót leszámítva mindenki gáncsolni próbálja: államügyész akar lenni a férfi, aki a börtönbe juttatásáért felel. Wallace válaszokat akar: miért ő? Közben a családi ügyeit is intéznie kell, és Masry igazgatónak is küzdenie kell a korrupcióval és egy drogbirodalmat építő fegyenccel.

Újabb sorozat, amellyel a jogi sorozat hiányom igyekszem kezelni. Mivel már lement a 2. évad is, van is pár rész, amit meg lehet nézni.

A sorozat legnagyobb erőssége maga a története. Nem éppen az a jellemző, hogy a fegyenc jogi diplomát szerez és praktizálni kezd a börtönben. Ráadásul igaz történet az alapja – Aaron alakját Isaac Wright Jr. ihlette, aki szintén a börtönben szerzett jogi diplomát, és képviselni kezdte magát. Eláruljam, mi történt vele? Még a 2. évadot nem láttam, így inkább nem teszem, nehogy ugyanaz legyen a vége és akkor felúton lelövöm a poént…

A történet, ha jól számolom, 4 fő szegmensből épül fel. Igyekeznek mindet építeni, és a váltogatással színesebbé tenni a sorozatot.

1: Aaron jogi ügye. Átívelés, az egész sorozat erre épül. Részről részre szedi össze a bizonyítékokat és kezd rájönni, mi történt vele. Erre építi a taktikáját – az évad végére jutunk el oda, hogy tényleges jogi lépéseket is elkezd tenni. Kicsit krimis jellegű – már jobban várom, amikor a bíróságon kezd el küzdeni magáért.

2: a részenkénti jogi ügy. Bár a tárgyalótermi krimi a gyengém, szívesen nézem, itt valahogy nem sikerült igazán érdekes ügyeket találni. A börtönben Aaron sokakkal megismerkedik és küzd értük a bíróságon is. Nem ő az egyetlen ártatlan itt, de bűnösöknek is tud segíteni különféle ügyekben. Az ad neki pluszt, hogy mivel maga is fegyenc, sok kérdéshez máshogy áll hozzá, mintha simán jogász lenne. Más a készülés, máshogy nyomoz – a bíróságon pedig mindig ott az előítélet ellene. Részleteiben, emberileg tetszik, csak maguk az ügyek nem tudtak lekötni.

3: Aaron családi drámája. Volt egy erős házassága, egy kislánya. Minden téren akad ügy: a lánya még középiskolásként teherbe esett, a felesége pedig összejött a férje egyik barátjával. Megy is azon a dráma, ki mennyire hisz a férfi ártatlanságában. A lánya megingathatatlan, a feleség és a barát már belefáradtak, de aztán derülnek ki dolgok. Nem viszik el érzelgősbe, de meg tudtam érteni, amikor Aaron kiakadt a barátja dolgain, ha igyekeztek is tisztességesen bánni a férfival.

4: a korrupció az igazságszolgáltatásban, elsősorban a börtönben. Masry reformokat akar, és a rendszer küzd ellene. Változatos módon gáncsolják a nőt, ahogy Aaron küzdelmét is, hogy tisztázza a nevét. Nem is kicsit tesznek rá hangsúlyt, hogy mennyire rossz a rendszer.

Nem olyan sorozat, amibe látványt lehetne tenni. A börtön és a bíróság adja a helyszínt, a legnagyobb izgalmat (látványban) egy-egy verekedés okozza, de ez dráma. Kevés ilyen akad.

A színészeken nagyobb a súly, nekik kell eladni a történetet. Eldugva ismerősebb színészek is akadnak benne, de a hátán Pinnock viszi, de nagyon szimpatikus karaktert is kapott.

Érdekel, mi lesz a vége, kezdődik majd a tárgyalás is. Úgyhogy biztosan folytatom majd a következő évaddal is.

 

For Life – 5/4 érdekes, ráadásul igaz történet az alapja. Jogi sorozatként van jobb is, de a börtön plusz.

https://www.youtube.com/watch?v=bOcvzYWiKYc

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8416609112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása