Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Musical mesék

2021. július 13. - BBerni86

Különösen a Disney ismert arról, hogy a meséi tele van dalokkal – jó, a Pixar ezen is oldott, de nem véletlen, hogy nem egy Disney mese musicalként is új életre kelt.

f3_135.jpgA klasszikus érából rögtön három címet is fel lehet dobni: Az oroszlánkirály, a Szépség és a Szörnyeteg, valamint A Notre-Dame-i toronyőr. Hatalmas sikereket értek el a mozikban, hullott az Oscar-eső és a dalaik is halhatatlanok lettek. El is készültek sorra belőlük a musicalek is. Nagyon kétlem, hogy bármelyiket be kellene mutatnom.

A Trón-szirt ünnepe lesz, amikor a kis Simba megszületik. Csak nagybátyja, Zordon morog, aki így távolabb kerül a tróntól. De megvan a maga terve: a hiénákkal tör a trónra, és üldözi el a kisoroszlánt, aki a dzsungelben, két új barát mellett nő fel, hogy felnőttként visszatérhessen és igazságot szolgáltathasson.

Frollo vezérlő csillagai az elvei. A cigányokat megveti és igyekszik elüldözni a városából. Egy alkalommal egyf2_139.jpg asszony vesztét okozza, aki nem rabolt kincset, mindössze egy gyermeket akart megmenteni. Frollo, a püspök intésére magához veszi a kicsit és felneveli. A gyermek torzszülött, így elzárva nő fel a világtól. Ám a bolondok napján kiszökik, szerez pár új f4_120.jpgismerőst és ezzel megváltoztatja a meséjét.

Egy herceg, akit elátkoztak. Egy lány, aki a fogságába esik, de felfedezi közben, hogy a zordon külső nemes szívet rejt, akit érdemes megmenteni. A lányra azonban egy vérszomjas és piperkőc vadász is szemet vetett, aki bármilyen áron nyerni akar.

Ugye, nem kell melléírni, melyik mese melyik?

Az új éra is termelt ki nagy musical mese sikert a Disneynél. Anna, Elza – ki nem jött rá, hogy ez a Jégvarázs?f1_139.jpg Ismerjük a dalait, a történetét. Két hercegnő, akik közül az idősebb varázshatalommal bír, amit az átkának tart. El is menekül előle, de a testvéri f5_103.jpgszeretet megmenti, hogy aztán egy folytatásból megismerjük a család történetét és a lányok végzetét is. Már ennek is van musical változata, mi több, már az eredeti mesében is egy musical sztár, Idina Menzel (a Wicked sztárja) adta Elza hangját.

Ha már hercegnők, egyet ide kell még emelni, amely nem Disney. A Romanov-ház bukása és az életben maradt hercegnő meséje elevenedett meg a 20th Century Fox Anasztáziájában. Egy árva, amnéziás lány a családját keresi. Két csaló egy hasonmást, akivel megszerezhetik az anyacárné felajánlotta jutalmat az unokájáért. A nyomukban meg ott van Raszputyin, akinek minden Romanov végét el kell hoznia a kárhozat elől. Mondanom se kell, ebből is van musical és ez változott a legtöbbet az eredeti meséhez képest: pl. Anasztázia és Dmitrij nyomában nem egy élőholt varázsló jár, hanem egy szovjet tiszt.

Melyik dal cseng a füledben? Legyen hó, Hakuna Matata, vagy esetleg a Volt egy régi december?

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4916626012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása