Minden napra egy film

Minden napra egy film

A legkedvesebb csaj

2021. július 16. - BBerni86

Önfelfedezős, szex listát teljesítő, baráti körös.

Lucy végtelenül józan és sok szempontból unalmas lány. Hegedűjátékos, aki a szimfonikusokhoz akar bekerülni, addig is egy kvartettel lép fel különféle rendezvényeken. Imád listákat írni, élete minden területét beoszt és felsorol. Egy alkalommal szex közben is ezzel foglalkozik, a barátja Jeff pedig kiakad és szakít a lánnyal. a_legkedvesebb_csaj.jpgBúcsúzóul még közli, hogy Lucy mennyire unalmas és semmilyen. A lány rá akar cáfolni, és el is készíti a maga szex listáját. Erotikus irodalom, sztriptízbár, szexbolti bevásárlás és hasonlók szerepelnek rajta, 12 pontba szedve. Bele is vág a megvalósításba, melyen barátai hol nevetnek, hol segédkezet nyújtanak neki. Az egyik rendezvényen pedig megismerkedik a helyes Granttel, akivel randizni kezd és aki még élvezi is, hogy Lucy mennyire nem átlagos.

A cím igencsak megtévesztő, ha valaki minden előismeret nélkül nekiugrik a történetnek. Lucy tényleg egy kedves és nagyon naiv, ártatlan teremtés, de hogy a legkedvesebb lenne? Azért nem. Arra sincs benne utalás, hogy milyen felfedezőútra indul a történetben.

Mert ez bizony szex komédia, amiben a korhatárokon belül is maradnak. Ahhoz képest, hogy mennyit beszélnek szexről és milyen helyekre elmennek a történetben, nem mutatnak semmi valóban szexuális tartalmat. Amikor Lucy és Grant összejönnek, vált a kép másnap reggelre. Amikor meg Lucy még Jeff párja volt, és van egy ilyen jelenet, az inkább illene paródiába.

Nekem mondjuk jobban tetszett így, hogy határokon belül maradnak és messze elkerülnek minden direkt dolgot. Bőven lehetett olyan poénokat is írni, melyekhez nem kellett vetkőzni, testnedveket emlegetni és cserélni – a sztriptíz bárban se mentek annál messzebb, mint ahogy egy strandon lehetne látni a nőket bikiniben. Azért furcsa, hogy beszédben mennyire bevállalós a film, míg látványban erősen korhatárokat tartó.

Változó a humorának minősége is. Jobb, rosszabb – akadt benne új ötlet is, de elcsépelt is. A farokgyűrű karkötőnek nézése nem új, de ahogy Lucy faroknövelővel kente be a száját, mert krémnek nézte… Attól különben tényleg olyan lesz még az ajak is, mintha egy nagy adag kollagént belenyomtak volna?

A szerelmi szál, ami teljesen tipikus. Soroljam megint? Vonzalom, egymásra találás és boldogság, félreértésen dráma és szakítás, majd egy nagyobb gesztussal békülés. Lefedi a filmet, és nincs egy meglepő lépés sem benne. Talán az, hogy Lucy milyen könnyen megbocsát a végére az exének. Igaz, Lucy a jó kislány a történetben…

Azt sikeresen belevitték, hogy az új kalandok mennyire nyitják a lány karakterét. Merev, unalmas személyiség volt, de ahogy elhatározza magát a lista mellett, bevállal több mindent, ő maga is változik és felfedezi, hogy miképpen lehet bulizni, tényleg jól érezni magát. Szimpatikusabb a film végi, mint az eleji Lucy. Még akkor is, ha engem eléggé irritált a karaktere. Részben a filmbeli, részben a valódi Lucy miatt.

Lucy Hale játssza, és valahogy nem tetszett ebben a szerepben. A film eleji jó kislányt erőlteti, és a színésznő arcjátékát sem díjaztam. Túl sokszor nyitja nagyra a szemeit és bámul, mint borjú az új kapura. Ok, a frizuráját sem bírtam éppen, de éppen ilyen szőkés barnán hordja a színésznő. Stephen Friedrich kapcsán nem értettem, eleve mit látott benne Lucy. Bénán néz ki és egy nagy gyerek is játékfigurákkal. Leonidas Gulaptis és a karaktere, Grant meg túl jó, hogy igazi legyen. Ő a humoros, sármos, akire a filmbeli nők buknak.

Azt könnyen bele lehet magyarázni különben. hogy érdemes kimerészkedni a komfort zónából, mert ott lehet tanulni és fejlődni, de ez inkább romantikus komédia és pont.

A kritikusok különben eléggé lehúzták, nekem azért nem fájt. Mese, erőltetett is néha, de inkább nézek ilyen visszafogott szexkomédiát, mint egy vaskosabbat.

 

A legkedvesebb csaj – 5/3,5 bár a bevállalós, de nem undorító hangnemét díjaztam, sablonos is és Lucy-t nem bírom.

https://www.youtube.com/watch?v=O93uFE5asSA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1016628362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása