Minden napra egy film

Minden napra egy film

Resident Evil: Infinite Darkness

2021. július 17. - BBerni86

Harcos, zombis, politikai játszmás.

A zombik megfékezve, Raccoon City elszigetelt eset maradt. Claire Redfield egy missziónál dolgozik és menekülteken igyekszik segíteni. Egy kisfiúnak, Penamstan lázongásainak túlélőjének rajza megragadja a figyelmét. Olyan, mint amit Raccoon City-ben látott. Mintha zombik lettek volna őt. Washingtonba kér időpontot jelenteni. Ott találkozik össze Leonnal, akit az elnök hívatott. Szivárogtató van a Fehér Házban, rá kell jönni, ki az. Még a nyomozás előtt elszabadul a pokol, ide is zombik szivárogtak be. Az elnököt biztonságba helyezik, majd a kínaiakra mutató jelek miatt egy kis csapat felderítő küldetésre repül. Kezdettől szabotálják a küldetést, és Leon lassan ráébred, hogy minden összefügg – politikai játszmák, Penamstan és egy katonai osztag sorsa.resident_evil.jpg

Mégis, kiknek készült ez a műsor? Biztos vannak olyan elszánt játékosok, akik a Resident Evil játékokért vannak oda… Másnak nagyon nem tudom elképzelni, hogy ez a 4 részes mini sorozat bejön.

Egyáltalán, érdemes ezt sorozatnak neveznem? Úgy adták le, de 4 darab 20-25 perces rész – mintha csak egy film lenne felvágva. Semmi sorozatjelleg nem volt benne, se a történetben, sem a kivitelben. Én le is pörgettem egyben a részeket, nem lett volna értelme külön nézni.

Nem epizodikus. Egyetlen történet van, amit a 4 részben elmesélnek. Ha nagyon keresni akarom a felosztás okát, a helyszínek változnak. Mindig van egy aktuális akció: a Fehér Ház megtisztítása a zombiktól, menekülés a tengeralattjáróról, ami hamarosan robban, meg hasonlók. Ugyanazon a történetszálon haladva megyünk előre némi akcióval fűszerezve.

Resident Evil történet, így vártam volna több zombit. Ehhez képest itt a zombik már nem igazi veszélyforrások, politikai eszközök csupán – meg nyerészkedési alap. Ha van valami ellenszer féléd, terjeszted a vírust, a kúrával meg gazdagra keresed magad. Ez messze nem arról szól, hogy életben kell maradni szélsőséges viszonyok között, a társadalom összeomlik, a zombik meg özönlenek. Tudom, nem a Resident Evil filmeket kell keresnem benne, a címen kívül semmi köze hozzá. De akkor is.

Talán, ha jobban megírják a cselekményt, jobban lenyeltem volna a politikai irányt is. Az mindig aktuális, hogy egyesek a vagyon és hatalom érdekében hogyan követnek el szörnyűségeket. Csak éppen itt olyan semmilyen volt ennek a tálalása, annyira nem működtek a csavarok sem, hogy csak fogtam a fejem, mennyire rossz ez az egész.

Már csak azért is előnyben vannak a gamer nézők, mert sok mindenre utalnak, ami nem volt a filmben, itt nem mondják el részletesen, de ismerni kellene – ezek a történetek mind a Resident Evil játékokból származnak. (Leon és Claire honnan ismerik egymást, amikor Leon megmentette az elnök lányát, Raccoon City felégetése.) Azért meg lehetett érteni a jelen történet eseményeit előtörténet nélkül is, de nem esett jól.

A szereplők sem igaziak így, nem lehet teljesen érteni, mit és miért csinálnak. Jason és Shen May a kivétel, akiknek itt mutatják meg a teljes történetét. De hogy Claire és Leon miért reagálnak annyira másképpen a leleplező videó keltette helyzetre, a múltjukból fakad, amit nem ismerek – a játékokban volt benne.

Ragozhatom még, a történet nagyon nem tetszett. Ami viszont működik benne, és eladja ezt a gyengébb cselekményt is, hogy mennyire jól néz ki az animáció. Már szinte életszerű, de jó érzéssel a szereplőket még annyira rajzolt hatásúnak hagyták, hogy ne merengjek azon, miért olyan műanyag baba formájúak halott szemekkel.

Rég nem tud lekötni a Resident Evil filmvilág, túl lett nyújtva. Nem ez a sorozat hozza meg a vérfrissítést, ez a világában jól mozgóknak egy töltelék történet.

 

Resident Evil: Infinite Darkness – 5/2 látványra nagyon ott van: animált, de szinte élőnek hat. A történet viszont lyukas és üres.

https://www.youtube.com/watch?v=P-js-Eww1OI

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9316627534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása