Minden napra egy film

Minden napra egy film

Wu Assassins

1. évad

2021. július 18. - BBerni86

Küldetést teljesítő, harcos, mágikus képességeket gyűjtő.wu_assassins.jpg

Kai mindenre kész, hogy ne kelljen a nevelő apja üzletébe beszállnia. Az álma egy büfés kocsi üzemeltetése, addig is szakácsként helyezkedik el. Six, aki felnevelte, de aki egyben a helyi triád feje, akár éttermet is venne neki, de Kai képtelen megbocsátani a férfinak, hogy abból él, amiből. Az életét a feje tetejére állítja, amikor egy felsőbb erő kiválasztja. Ő válik a Wu Orgyilkossá, akinek 1000 szerzetes adta az erejét, és aki egyedül képes lehet megállítani a Wu harcosokat, visszaszerezve a Tűz, a Föld, a Fém, a Víz és a Fa erejét. Ő az ezredik Orgyilkos, több nem születik a világra. Kai nagyon nem akarja elfogadni a sorsát, de ahogy a szerettei is az ügybe keverednek, nincs választása. Az egyik Wu harcos maga Uncle Six, de egy sokkal veszélyesebb harcos is feltűnik és kész elhozni a világ végét a célja eléréséért.

Mivel jön a film is, pótlólag gyorsan megnéztem az első évadot. 10 rész, úgyhogy gyorsan le lehet pörgetni, ráadásul kerek történetet is mesél el. Igaz, nem fogott meg egyszerre, pár részt adni kellett neki.

Ugyanis az elején sok minden a néző nyakába szakad. Az egész Wu Assassins hitvilág, a Wu különféle harcosai – nem is tudom azt mondani, hogy teljesen átjött minden és értem a mitológiát. Hogyan kerültek le az erők emberekhez, miért kell őket visszaküldeni a mennyekbe? De egy ponton rájöttem, hogy ezt a részét el kell engedni. Az tiszta, hogy Kai a kiválasztott, aki a semmiből profi harcművész lesz és emberfeletti erőket kap. A harcosok meg az ellenfelei már attól, hogy ő az Orgyilkos. Az eleje zavaros, de ezt elengedve, Alec színre lépésével egyszerűbb lesz a felállás.

A személyes és mai részei viszont működnek az elejétől. Kai gyerekként pár másik gyerekkel egy kigyulladó épületben ragadt. Ők máig a hozzá legközelebb állók: a szüleik tökéletességre törekvésébe belerokkanó, éttermet vezető Tommy és Jenny; a bűn útját választó Lu. Mindegyiküknek megvannak a maga harcai, és ezek folyamatosan árnyalják a karaktereket. Jenny a majdnem szerelmi szál, érdekel is, a filmre többek lesznek-e, mint barátok. Ez a csapat egészül ki Christine-nel, a beépített rendőrrel, aki Lu vállalkozásán keresztül igyekszik közelebb kerülni a triádhoz – de felismeri, ki és mi az igazi ellenség és szövetségessé válik.

Van benne valami anime jelleg is, de lehet, hogy csak a Wu Assassins és a Wu harcosok miatt érzem úgy. A sorozat többi része reálisabb és mai – még akár az urban fantasy zsánert is rá lehet húzni.

Látványra korrekten összerakták, több helyszínt variáltak és a képességek is egészen jól néztek ki. A legtöbbet a tüzet láttuk, de a kedvencem különben a fém volt. Meg is fordult a fejemben, hogy Magneto az X-ben hasonlóra képes lehetett-e. Logant rángatta ugyan bábként, de neki a csontjai fémmel lettek feljavítva… Látvány, vissza. A mitikus részek, a másvilág jobb szó híján nem nyerte el a tetszésem, ahogy Kai látomásai sem. A képességek megjelenítése és a harcok annál inkább nézették. Minden szereplő, talán Tommy kivételével harcos is egyben, és mindenki megkapta a maga küzdelmét is. Zan különösen jól sikerült, a szó szerint pengeéles magassarkúját kifejezetten bírtam.

A szereposztás is korrekt. Mivel ázsiai a történet, több az ázsiai gyökerekkel rendelkező színész. Olyanok is, akik eddig nem voltak ismerősek a számomra. De ez a Netflix, így biztosra mentek. Benne van Mark Dacascos, a Vikings harcosnője Katheryn Winnick is, de Tommy Flanagan is volt sikersorozatban már. Lewis Tan is kiemelhető lenne, de nem vagyok biztos benne, hogy a Mortal Kombat sokak szívébe belopta volna. (Into the Badlands inkább.)

Nem minden fordulat tetszett, az elejére is idő kellett, hogy beinduljon a cselekmény, de összeállt, és biztosan meg fogom nézni a filmet is.

 

Wu Assassins – 5/4 látványos, van mai és fantasy oldala is, nem rossz a szereposztása sem. Hangolódás kell.

Wu Assassins | Official Trailer | Netflix - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr516629226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása