Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Hogyan lettem szuperhős

2021. augusztus 01. - BBerni86

Moreau (Pio Marmai) szenvedő rendőr: még amikor esethez hívják, akkor is késik és alig bírja kivakarni magát az 3_105.jpgágyból. Pedig ügy van: gyilkosság, tűz által. Valaki az elméjével gyújtotta a tüzet. A különös az, hogy ismernek ilyen képességgel bíró személyt, de ez nem ő volt. Már pedig hasonló képességek szoros családi köteléket feltételeznek, ez öröklődik. Moreau ránézésre sok mindent megmond a helyszínen, de a viselkedésével le is fárasztja az elsőként helyszínre érkező új kollégát, Schaltzmann (Vimala Pons) nyomozónőt.

Moreau a kapitányságon aztán azzal is szembesül, hogy a főnökének elege van a cowboy viselkedésből, így Schaltzmann lesz az új társa.

Rájönnek, új drog van a piacon. Ha beszívod, ami a csőben van, ideiglenesen szuper képességeid lesznek. Eltűnt1_105.jpg szuperek képességei bukkannak így fel - vagyis, emberekből nyerik így ki és árulják az erejüket.

Moreau egykori társait vonná be, de a jövőt felvillanásokban látó Callista (Leila Bekhti) nem akar belefolyni az esetbe. Mikor látja, hogy a srácok, akikért küzd, belehalnak ebbe és velük kísérleteznek, akkor száll be.

6_10.jpgÖsszecsapnak a dílerekkel, és Schaltzmann lezuhan. Moreau még utána tud kapni, és a nő nem lezuhan, csak lelebeg, mintha súlytalan lenne.  A díler jelenti is a főnökének, hogy a rendőrnek is képessége van, reptetni tudja a dolgokat. Ő is célponttá válik.

Monte Carlóval (Benoit Poelvoorde), a teleportáló szuperrel kiegészülve jönnek rá, hogy egy pszichológus köti össze az eltűnt személyeket. Monte Carlo el is megy hozzá, hogy bepoloskázza a helyet. Így hallgatnak ki egy telefonhívást, és nyomozzák le a nőt. Kiderül, korábban kutató volt, és a képességek megszüntetésén dolgozott. Volt egy 10 éves fiú, akinek minden gondolata parancs volt és mivel szociopata is volt, a szülők megkérték, hogy vegye el az erejét. Ezt megtette, de a bekattant gyerek megölte a szüleit. A nő többé 2_110.jpgnem kutathatott, a fiú felnőtt, és megtalálta a módját, hogy megint ereje legyen. A doktornő szállítja neki a szupereket, akiket a vérükkel együtt erőben is meglop. Már nála van Gigaman lánya is.

Moreau csapdába esik, de az ereje megmenti. Az autó súlyát megnöveli, így nem tudnak elhajtani vele. Majd, amikor meglövik, a golyók kirepülnek a testéből. Schaltzmann is megismerheti a történetét: véletlenül fedezték fel jó 8 éve, hogy a rendőrnek ereje van. Gigaman (Clovis Comillac) látott benne4_80.jpg fantáziát, megkérték a kapitányságtól, hogy ő legyen az összekötőjük. Titokban kezdték kiképezni. Csakhogy egy rosszul lebegtetett tárgy robbanást okozott, Gigaman meghalt és Moreau bűntudatból lett keserű ember, és fojtotta el az erejét.

Most azonban a lány megmentéséért elő kell hívnia magában. A lány Gigaman lánya. Együttes erővel győznek, Naja (Swann Arlaud) annyit beszívott a lány erejéből, hogy felrobban benne. 5_67.jpgMoreau repül fel vele mindenki szeme láttára, hogy ne okozzon a robbanás senkiben kárt.

A képessége kiderültével Moreau nem mehet vissza a rendőrségre, életre hívja a szuperek csapatát és Gigaman helyére áll. (Gigaman lánya is tervezi, hogy majd beszáll.) Schaltzmann lesz a rendőrségi összekötő, és össze is jön Moreau-val.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4716646020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása