Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Isten

2021. augusztus 10. - BBerni86

Nem egy filmben jelent már meg szereplőket Isten. Elég széles is a választék, melyik filmes milyennek képzelte el f1_146.jpga Mindenhatót. Nézzünk belőlük egy csokorral!

Mielőtt komolyan vennénk magunkat, eszünkbe juthat a Dogma. Ebben volt két angyal, akik vissza próbáltak jutni a mennybe, az ár nem számít, a katolikus egyház meg reformokba kezdett, hogy az emberek visszataláljanak a valláshoz. A Jézus Haver projekt maradt meg különben legjobban a filmből, azzal a vigyorgó Jézussal. De Isten: Alanis Morissette.

Továbbra sem komolyodunk meg. A Minden6ó-ban Isten egy embernek adta át kicsit a hatalmát, hadd tapasztaljaf2_146.jpg meg Bruce, hogy nem éppen piskóta az egy igaz Istennek lenni. Természetesen hősünk is belátja a végére, akit különben Jim Carrey formált meg, hogy jobban jár mindenki, ha a hatalom marad Morgan Freeman kezében.

f3_139.jpgSorozat is próbálkozott már a mennyek és Isten bemutatásával. Kezdjük a bolondossal: a Miracle Workers első évada mutatta be a mennyeket, melyben egy vállalatként kell elképzelni a túlvilágot, ahol Isten az igazgató. Csak éppen Steve Buscemi alakításában egy mihaszna, infantilis és kiakasztó Istent láthattunk.

Az Odaátban poénként jelent meg, hogy Isten igazság szerint egy író, aki az életben is alakítja a szereplői sorsát.f4_126.jpg Chuck prófétának indult, aki bestseller regényeket írt a Winchester fiúkról, hogy aztán jöjjön a csavar és kiderüljön, mennyire írja valójában az ő, és a világ életét is. A végére itt még az is összejött, hogy Isten lett a főellenség.

f5_107.jpgA viskó már drámai vizekre evezett. Egy gyermekét elvesztő apa kéri számon az Urat, hogy miért kellett egy ártatlan gyermeknek meghalnia? Kié a bosszú? Papa, vagyis Isten fokozatosan vezeti rá, hogy mit jelent az a gyakorlatban, hogy ő mindenki atyja, és esélyt kell adnia a gyermekeinek. A rosszaknak is. Octavia Spencer meglepő választás talán, de pont ettől működött a filmben.

Nők, férfiak, bőrszínre tekintet nélkül. Komédiák, drámák – úgy tűnik, jó alapanyag mindhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5216654976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.08.10. 15:11:40

A Dogma nagy kedvencem.
süti beállítások módosítása