Minden napra egy film

Minden napra egy film

Az öngyilkos osztag

(2021)

2021. augusztus 15. - BBerni86

Küldetést végrehajtó, puccsot elindító, szörnnyel megküzdő.

Amanda Waller újabb bevetést szervez az X-osztagnak, vagy ahogy a többség hívja őket, az öngyilkos osztagnak. A csapatot Rick Flag vezeti, és egy szigetországba, Corto Maltesébe kell bejutniuk és ott végrehajtani a feladatot, amelyet a helyszínen adnak meg nekik. A helyi katonaság azonban már lesben áll, és nagy erőkkel támadnak a az_ongyilkos_osztag.jpgcsapatra. Lemészárolnak mindenkit, két kivétellel: Harley Quinn fogságba esik, míg Flag nem várt segítőket talál. Közben a sziget másik felén egy másik osztag is bevetésre indul. A Patkányfogó 2 kis kedvencével, King Shark, Békecsináló és egy pöttyös egyéniség Bloodsport vezetésével behatolnak a szigetre, ahol meg kell semmisíteniük egy tornyot. A másik csapat túlélőit összeszedve látnak neki a feladatnak, és még az edzett tagokat is meglepi, mi vár rájuk: lánykérés, agymosott emberek és egy hatalmas csillag.

Mi is lesz a következő nagy DC film? Talán a Batman. Addig is, nyárra megkaptuk az Öngyilkos Osztag újabb kalandjait. Eléggé kilóg a nagy összképből, úgyhogy bármikor állhat az időrendben. Még csak azt sem tudom mondani, hogy az előző Öngyilkos Osztag filmhez kapcsolódna. Annyi, hogy vannak visszatérő szereplők és pont.

Zavar is, hogy mi történt. Hova lett Flag barátnője? Miért és hogyan kelt életre Bumeráng Kapitány? Nagyon úgy rémlik, hogy ő már az előző részben végső nyugovóra tért. De sorolhatnám, nem tudom hova tenni logikailag és időrendben sem.

Így azt a döntést hoztam, elengedem, és nézem csak egy nyári popcorn mozinak, amiben se súly, se értelem, csak látvány és szórakozás. Hamar rá is jöttem, hogy ez egy teljes agymenés, amiben bármi megtörténhet és semmit nem kell komolyan venni benne. Kb. azt a szintet hozza, csak sokkal látványosabban, mint a Legends of Tomorrow.

Végig mozgalmas és a filmen belül meg is van a logikája az eseményeknek. Mivel a szereplők több csoportban mozognak, így azzal eljátszhattak, hogy mi történt az egyikükkel, míg a csapat többi tagja mozgásban volt. Módosult küldetések, új feladatok, sok harc.

Igen, durva, hogy ebben a szériában milyen könnyen veszik a halált. Mondhatnám, antihősökkel van tele, de ez a szokottnál is nagyobb szociopata szinten mozog. Tömegek halnak itt meg, akár a zsarnok kormány miatt, akár a csillag projekt miatt, de az osztag tagjai sem mennek a szomszédba segítségért, ha tömegeket kell lemészárolni. Pl. a lázadók táborában történtek. Végső soron jó emberek tucatjait ölték le, de csak vállat vonnak, kötnek egy szövetséget és mennek tovább, mintha mi sem történt volna.

Amanda Waller ugyanezzel a szívtelenséggel küldi őket a maga céljai biztosítására. Mit is várunk egy olyan csapattól, amelynek vezére arra, hogy ártatlan gyerekek és családok halnak meg, csak annyi megjegyzést bír tenni, hogy egy ellenséges ország destabilizálása csak jó? Sokat mond, hogy a szuperbűnözők azok, akik erkölcsileg helyes döntést tudnak hozni.

Látványos is lett a film, minden téren. A kosztümök, a harcok, a fegyverek és az egyéni harci módok is megvannak. Látszik a bele tett pénzt. Talán kicsit őrült és rágógumis is helyenként a végeredmény, de mivel a főszereplők egy része is őrült valamiképpen…

Nagyon erős a szereposztás is. Sok a visszatérő, de az új szereplők között is akadnak nevek, mint Idris Elba vagy John Cena. A kedvencem, aki miatt lehet, hogy még vissza is nézem, a Patkányfogó és az egere.

Talán az előző osztag filmnél jobban tetszett, de még mindig nem érzem, hogy ez az igazi.

 

Az öngyilkos osztag – 5/3 látványos és igazi nyári popcorn, sok jó színésszel, de a történetből még kilóg a lóláb.

The Suicide Squad - Az Öngyilkos Osztag - felnőtteknek szóló magyar előzetes - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9116660400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.08.17. 09:29:48

Csillag Patrik a DC harmad (inkább negyed) vonala ellen.
Nem vált ez meg semmit (nemhogy a műfajt, de még a dc filmeket se) egy szimplán tisztességes képregényfilm. A galaxis őrzői és deadpool szerelemgyereke. Mondjuk olyan jobb Mcu színt.
Idris Elba jobb Will Smith, mint Will Smith.
King Shark valahogy kevés volt, sokkal többet vártam tőle.
süti beállítások módosítása