Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Lucifer

2021. augusztus 17. - BBerni86

Múlt héten Istent néztük meg a filmeken, akkor most forduljunk 180 fokot és lessük meg az Ördögöt is! Vagyis, milyen vásznon Lucifer/Sátán?

f1_148.jpgAdja magát, hogy van egy sorozat, aminek már a címe is Lucifer. Ördögünk eléggé ráunt a pokolbéli feladataira, és feljön Los Angelesbe a szárnyai lemetszését követően. Bárt nyit, szórakozik, míg egy rendőrségi nyomozónő fel nem kelti a figyelmét. Rajta miért nem hat Lucifer különleges képessége? (Kiszedi az emberekből a legsötétebb vágyaikat.) Miért sebezhető mellette Lucifer? A válaszokért betársul a nő mellé rendőrségi tanácsadóként. A poén az, hogy az eredeti karakter Neil Gaiman képregényalakja volt: szőke, helyes. Ehhez képest Tom Ellis a szexi pasit simán hozza, de nem egy Brad Pitt.

Mivel jó 15 évadig néztem a Supernatural történeteit, nekem Luciferről beugrik Mark Pellegrino is azonnal.f2_3.png Egyrész kegyetlen gyilkos fenevad, aki bárkivel és könnyeden végez. Ugyanakkor van egy szarkasztikus humora is és ott él benne a sértett gyerek is, aki máig azon van, hogy bemutasson Istennek. Inkább a rossz fiúk vonalát erősítette a sorozatban, de volt olyan, hogy szövetségre lépett a Winchester fiúkkal.

f3_141.jpgSzínészlegendák is bújtak bele az ördög köntösébe. Jack Nicholson Az Eastwick-i boszorkányok csábítójaként volt sármos és lehengerlő. Ahogy leírtam ezt a mondatot, már fogom is a fejem. Hát igen, nekem Nicholson pasiként nem tud helyes lenni, ha azt el is ismerem, hogy erős kisugárzása van.

Ördögként csábított Al Pacino is, csak ő nem Cher ágyába, hanem Keanuf4_128.jpg Reeves agyába igyekezett bejutni. Avagy, a tehetséges fiatal ügyvéd átcsábítása a sötét oldalra egy tárgyalás keretében, ahol minden eszköz bevethető. Mi a plusz poén? Ügyvédünk bárhogy is dönt, eladja a lelkét vagy sem, az ördög mindig talál kiskaput és győzelemre játszik – Az ördög ügyvédje pedig nem menekülhet előle.

f5_108.jpgAhhoz képest, hogy Isten milyen sokféle színész által életre kelt már, Lucifer esetében sokkal egysíkúbb a kép. Hogy legalább egy más alakban is jelen legyen, megemlítem, hogy az Ördög a South Park visszatérő szereplői között is van. A mesebeli, klasszikus, patás és vörös ördög. Itt természetesen nem gonosz szereplőként, hanem humoros karakterként van jelen, és nem egyszer segít is a srácoknak.

Nagyon töröm a fejem, hogy női Lucifert láttam-e már filmen, de most nem ugrik be.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8216661992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rozisoft 2021.08.18. 21:52:19

Elizabeth Hurley a Bájkeverőkben. :)
süti beállítások módosítása