Minden napra egy film

Minden napra egy film

Kaptál még egy esélyt

2021. szeptember 05. - BBerni86

Őrangyalos, hibákat rendbe hozó, másvilági.

Cassie most lesz 25, és ilyenkor a szokottnál is nagyobb buliba veti magát. A csinos, rendezvényszervező lány minden buli lelke, és nem hajlandó kizökkenni. Most éppen cikinek érzi, hogy az apja mennyire rákattant a jógára, és soha nem sikerül meglátogatnia. Lakótársa, egyben legjobb barátnője igyekszik visszafogni, amiből nagykaptal_meg_egy.jpg veszekedés lesz. Cassie egy buli után otthon megcsúszik, és a fejsérülésébe bele is hal. Ez azonban nem a vég: a másvilágon egy segítő angyal elmondja, maradt három befejezetlen ügye. A barátnője, az apja és az anyja életét kell rendbe tennie 5 nap alatt, vagy a menny helyett a pokolba jut. Cassie kénytelen szembenézni az élete fájdalmas pontjaival is, miközben szellemként is megtalálja az alkalmakat, hogy jól érezze magát.

Könnyed Netflix komédia, ami egy ismerős alaphelyzetre épül. Hősünk meghal, de szellemként kap egy esélyt, hogy pár dolgot rendbe hozzon a szerettei életében. Csak éppen nem átütő a film, egyszer néző és felejtős.

Talán már ott a gond, hogy egy alig 25 éves lány meghal – ez az alap. Hogy lehetne könnyed poénokat sorakoztatni utána? Igaz, Cassie nem veszi tragikusan a végét. Ő sokkal lazábban kezeli a saját halálát, mint a környezetében élők a Földön. Egyetlen jelenet van, amikor Cassie is felfogja, hogy neki annyi és már semmilyen első nem lesz az életében. Akkor egyszer engednek meg érzelmesebb húrokat pengetni a filmben, különben ragaszkodnak a műnek érzett vidámsághoz.

A film vége is ezért fura nekem. Cassie életében egy énekes rajongója volt, akit a lelki társának érzett. A film végén az a lány számára a happy end, hogy nem egyedül megy a mennybe. Kedvence egy katasztrófaövezetben segített az embereken, amibe sikeresen bele is halt. Együtt mennek át – most komolyan annak kellene örülnie a nézőnek, hogy a srác is meghalt és Cassie-vel egymásra találnak a másvilágon? Hogy lehetne egy fiatal halála bármilyen szinten is happy end?

De vissza a filmre. Komédia, de nem mondanám viccesnek. Visszatérő poén, hogy mivel Lisa az egyetlen, aki látja a lányt szellemként, körötte bukkan fel gyakran váratlanul is. Lisa meg rendszeresen halálra rémül tőle. Elsőre se találtam viccesnek, negyedszerre meg kifejezetten nem.

Mennyire aranyos? Inkább, mint humoros, de nem az a szívmelengető fajta film. Cassie, ahogy ráérez arra, mire van az embereknek szüksége, tesz aranyos gesztusokat. Ahogy a kirakót összerakja, vagy Emme kávézójának kissé rendbe rakása. (Az különben látványra elég szánalmas, nincs is látványos különbség. Ha Emme kicsit összekapja magát, neki is eszébe juthatott volna, hogy tegyen virágot az asztalra meg hasonlók.) A kedves jelzőt simán rá tudom tenni a filmre, azért az aranyoshoz több kellene.

Nem látványfilm, Cassie transzportjai az egyetlen nem hagyományos elem. Amit esetleg ki lehet emelni, az csajos. A lánynak 5 napja van a változásra, és minden nap képzelhet magára másik ruhát. Az nagyon meg volt tervezve, hogy a színésznő mit viseljen a jelenetekben. Rögtön az első ruha: nem durva azért kisestélyiben menni és szellemként kisérteni?

Igaz, azt sem éreztem ütősnek, ahogy rendbe kell tennie dolgokat. Főleg az anyja kapcsán, akinek igazából csak meg kellett bocsátania.

Egyszer elment, de többet nem lenne kedvem megnézni. Elég semmilyen, ízetlen limonádé.

 

Kaptál még egy esélyt – 5/3 nagyjából komédia, a szereposztás is elmegy, de a vége kifejezetten irritáló volt.

Afterlife of the Party | Official Trailer | Netflix - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7716680194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása