Minden napra egy film

Minden napra egy film

Csillaghullás Alabamában

2021. szeptember 25. - BBerni86

Barátokat megtévesztő, álkapcsolatos, szerelembe eső.

Bryce Dixon mindent megtett, hogy kiszabaduljon alabamai szülővárosából és karriert építsen. Meg is csinálta: Los Angeles egyik menő ügynöke lett, akinek küszöbön áll, hogy egy ügyfeléből igazi, hatalmas sztár legyen. A színésznő Madison Belle a nagy szerződés megkötése előtt van. Éppen ekkor esedékes Bryce 15 éves érettségi csillaghullas.jpgosztálytalálkozója, és már minden régi barát kérdezgeti, kivel jön és mikor. Otthon még mindig az egyik mérce, hogy megtalálta-e az igazit, van-e családja. Bryce a munka megszállottja, de ezt nem lehet bevallani. Kínjában Madisont kéri meg, hogy utazzon vele haza, mintha a barátnője lenne. A lány éppen attól szenved, hogy zenész barátja már csak a papíron a barátja, mert folyton turnézik, soha nincsenek együtt, így igent mond az ajánlatra. Ott aztán mindketten meglátnak a másikban valamit, amit addig elképzelni sem tudtak volna, és egyre komolyabban vonzódni kezdenek egymáshoz. Lehet, hogy az álkapcsolatot valódivá kellene tenni?

Kicsit gyengébb kivitelben azonnal rá tudnám sütni, hogy Hallmark kompatibilis, tipikus romantikus film. Azért annál egy fokkal több munka van benne, nem tűnik annyira tévésnek, de még így sem ez lesz a romantikus komédia, amire beülnék moziba.

A történet tulajdonképpen kiszámítható, és a végeredmény az lesz, amit az alapkonfliktus vázolása után minden néző vár. A szereplők átértékelik az életüket, értékrendjüket, és a végére jön a szerelem, boldogság, család. A romantikus regények és filmek nagyon jellemző befejezése.

A szereplők közti románc is olyan kiszámítható. Le lehet zongorázni, ahogy a két szép ember közt megvan a kémia, aztán, ahogy többet is látnak egymásból, mint a külső, jönnek az érzelmek is. Itt talán annyival más a helyzet, hogy nem ismeretlenül kerülnek kapcsolatba, munkatársakként majdnem baráti kapcsolatban voltak korábban is. De ilyet is láttunk már, nem is egy filmben.

Akkor mi tenné mássá? Hogy a komédiát és az osztálytalálkozó hétvégéjét mennyire sikerül egyedivé és humorossá tenni. A városaik a kisvárosban feeling megvan, és képeslapra is illik, ahogy Madison és Bryce andalognak a városkában. Még valahol fura is, ahogy mind a ketten olyan könnyen átváltanak a kisvárosi üzemmódra. Magát a városkát is élvezik, meg a barátokkal a programokat is.

Amelyek rendkívül családbarát kivitelben zajlanak, különben. Focimeccset játszanak, belógnak úszni az iskolai medencébe, megtartják a bált, ahol fel is lehet lépni. Semmi olyan, ami kiemelkedő lenne. Inkább a baráti, kellemes és családi hangulatra mentek rá, amit sikerült is megragadni.

Majd behozzák Zane karakterét, aki nem akarja elfogadni, hogy Madison elhagyja. Ő lehetne a komikus mellékszereplő, csak valahogy ő is le van tompítva és butítva, így nem vicces lesz, inkább csak olyan vicces is lehetett volna.

Kivitelben is családi romantikus komédia. Egy kisváros több helyszínén járunk, és a ruhákban is meglepően visszafogottak. Ahhoz képest, hogy Madison egy majdnem Hollywood-i díva, most inkább még csak kiscsillag, nagyon visszafogott még az ünnepi kinézete/ruhái is.

Sztárok sincsenek benne, megint csak a Hallmark életérzés. Helyes, de nem ragyogóan szép színészek, akik egy ilyen limonádéban elmennek eye candy szereplőnek.

Egy estére kellemes kis romantikus, de nagyon felejthető is. Ebben csak ennyi van.

 

Csillaghullás Alabamában – 5/3 az a kis kedves és kiszámítható limonádé, amit romantikus lelkülettel egy estére elviselsz.

STARS FELL ON ALABAMA Trailer 4K (2021) Romance Movie - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6516700086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása