Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Don’t Breathe 2.

2021. október 17. - BBerni86

f1_161.jpgPhoenix minden napja harci kiképzés. Apja, az egykori tengerészgyalogos edzi. Ritka alkalom, ha egy másik veteránnal, egy nővel kiengedi a városba, aki bevásárolni szokott nekik. Egy ilyen alkalommal egy férfi simítja meg a lány különös haját: van benne egy ősz tincs is.

Éjjel ez a férfi tér vissza a bandájával. A kutyát kiiktatják, majd betörnek. A vak tengerészgyalogos felveszi a harcot velük, a lány egy dobozba zárkózik előlük. A sokk ellen azonban nincs védelem: a támadók vezére megmutatja a haját. Neki is van egy ilyen ősz tincse: elmondja, Phoenix igazából az őf2_159.jpg lánya, akit a vak férfi vitt el évekkel korábban, amikor tűz ütött ki náluk és őt elvitték a rendőrök. Phoenix vele tart.

A férfi így sem adja fel. A rá küldött kutya lesz, aki elvezeti a bűnözők tanyájára. Megkezdi a szabadító hadműveletet, lesz, aki utat enged neki, mert nem bírja a gyomra, amit a kislánnyal terveznek.

f3_154.jpgMert kiderül, a férfit nem az apai szeretet motiválja. A párjának sürgősen szív kell, abban a robbanásban a mérges gázok megbetegítették. Jobbak az esélyek, ha egy rokon szívét kapja. Ezért is keresték meg az elveszett lányukat. Élve vágnák ki a szívét.

A lányt sikerül megmenteni, a vér szerinti szülei meghalnak és a nevelőapja is haldoklik. Meg is akar halni – bevallja, milyen bűnök terhelik a lelkét, de az a vezeklése, hogy ezt a lányt megmentette és szabadon engedi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9316724202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása