Minden napra egy film

Minden napra egy film

K9: A fenevad

2023. november 02. - BBerni86

Több filmben láttunk már olyat, hogy egy rendőr elveszti a társát/barátját, és magánúton nekiáll kinyomozni, mi történt. Nem egyszer ezekben a történetekben kutyát kapnak társnak. No, ez az alapja a K9-nek is. Annyi a különbség, hogy Jake agyonlőtt társa rendőrkutya volt, és nem egy emberért akar bosszút állni.

El is játszanak azzal, hogy Jake mennyire ép ember. Háborús veterán, nagyon magának való, és kb. úgy néz ki a történet elején, hogy nincs is mással kapcsolata, csak a kutyájával. Ám ahhoz, hogy dolgozhasson, át kell mennie a pszichológiai kiértékelésen. (Amikor a kutyája haldoklott, és a mentős nem volt hajlandó az emberek előtt000k9.jpg megnézni, Jake nekiesett, a média felkapta. Balszerencséjére a mentős latin-amerikai származású volt, és egyből arról írtak, hogy rasszista rendőr balhézott. Az senkit nem érdekelt, hogy mi volt a teljes történet.) A pszichológust is aggasztja, hogy mennyire nincsenek kapcsolatai, így Jake viszonyt kezd a szomszédjával és előadja, hogy mennyire jól van. Lehet is gondolkozni majd, hogy mennyire igazi, amit megjátszik. Mia is a fejéhez vágja majd egy ponton, amikor egy ’segítőkész’ rendőr elmeséli neki, hogy miért szocializálódik Jake. A film különben a rá jellemző módon oldja meg a konfliktust: sehogy. A végén majd látjuk, hogy minden rendeződött, és Jake már családapa Mia oldalán, de hogy miképpen jutottak oda? Passz. A filmbe nem került bele még egy bocsánatkérés sem. Mia kiakadása, szakítás – aztán egy évvel később család.

Sajnos a film kb. mindent így kezel. Zokni, a Jake-hez kerülő kutya bántalmazott állat volt, elég rossz állapotban is került vissza a kiképzőközpontba. Hogy lesz jobban? Passz. Még a rendőrségi kutya vizsgát is sikerül letennie, de nem is készültek rá, és ott is elég furán viselkedik az eb. Azt se értettem, hogy a végére mi lett a lábával. De mindegy, ez nem az a film, amit értenem kellene.

Sajnos, látvány meg nincs benne. A kutya különben aranyos, de se emlékezetes üldözés, se egy jó lövöldözés nincs benne. Inkább olyan szánalmas a film ezen a téren is. A nagy ellenség, a sátánisták. Van egy olyan vezérük, hogy a hajam égnek állt tőle. Nem is sátánistának nézett ki, hanem transzneműnek. Bár, a kettő nem zárja ki egymást, de ahogy szónokolt, hogy övé a kutya – borzalom.

Ismerős színész kettő akad benne. Stephen Lang játssza a rendőrségi kutyák kiképzőjét – ahogy ő szokta, egy kemény ember, de itt állatbarát és a jó oldalon áll. Aaron Eckhart lett Jake, és sajnos leggyakrabban az jutott róla eszembe, hogy mennyire megöregedett. Nem is simán a kor, rémesen fáradtnak is néz ki.

Pedig én szeretem a kutyás filmeket, de ezt nem tudtam értékelni. Szomorú, hogy azt találtam benne a legérdekesebbnek, hogy Zokni kapcsán megmutatták, hogy a kutya is kaphat fogpótlást.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5418247697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása