Minden napra egy film

Minden napra egy film

Más hangulatok: a 70-es évek meg Japán

Minx és Tokyo Vice

2022. április 11. - BBerni86

Újabb 2 epizódot néztem meg a Minx-ből, és ezek újfent jobban tetszettek, ha az is jött, amit vártam.

Elsőként, a botrány nagyon megdobta a lapszámot, mindenki a Minx-ről beszélt, és Joyce nagyon nem szerette, ahogy az ő célja helyett csak egy nőknek szóló pornólapot láttak benne. Aztán felismeri ő is, hogy az üzenet így is célba ér. Ebből aztán meg is lesz a baj: Joyce lesz, akit felkap a média. Interjúk, sok szereplés - ahogy Doug próbálminx.jpg vele ragyogni, abból csak baj lesz. Élő adásban.

Vagyis, meg nem leptek, de nagyon hangulatosak tudtak lenni. Most megint lehetett nevetni, mosolyogni, és a dráma is pont úgy volt benne elrejtve, hogy üssön, de ne rontsa a hangulatot. Még biztosan lesz visszacsapás: elég csak arra gondolni, mit fecsegett ki Joyce a testvéréről, de ez 2 feelgood rész volt.

Szerettem benne azt is, hogy végre nőies ruhákat adtak Lovibondra. A tévéműsorra kifejezetten csinos lett, de már előtte is lehetett látni a változást. Még durvább a különbség így közte és Doug között, aki kiöltözve is stricinek nézett ki. Az a tévéshow...

A két részből az fog nekem megmaradni. Kicsit a színfalak mögött, de kicsit show nézőként is lehetett nézni. Volt pár nagy drámai pillanat, és innen lesz érdekes felállni a szereplőknek.

 

Valamint, elkezdtem az HBO Tokyo Vice-át. Teljesen más hangulat, és más világ is, mint a miénk. Mentünk tokyo_vice.jpgJapánba, és nem is tudom, hamar beindult minden, vagy inkább kivárós.

Ok, engem érdekel mi lesz még, így annyira nem éreztem lassúnak, mint amilyennek mondhatnám. Lement két rész, és a két főszereplő, akiket láttunk az elején 2 évvel később, együtt nyomozni és dolgozni, még csak nem is találkoztak. Éppen csak kezd körvonalazódni egy ügy, ami majd szerintem összehozza őket. De hangulatos, egyre húzzák a szálakat, engem lekötöttek.

A kívülálló egyre beljebb kerül módszerrel merülünk le: az amerikai Jake egy japán lapnak akar írni, és mindent el is követ a célért. Első külföldiként bekerül, de nem szereti, hogy csak másolói munka jut neki. Nyomozni kezd, és egyre mélyebbre ás - gondolom, majd így találkozik Hiroto Katagiri nyomozóval, de ott még nem tartunk. Viszont, feltűnt a színen a szintén amerikai Samantha, aki egy bárban hosztesz. Sokakat ismer, és simán lehet még Jake szerelmi szála is.

De egyelőre nem a szereplők közti kapcsok, hanem ahogy Tokió megelevenedik, a sötét oldala, az érdekel. Nem csak a jakuza, de az olyan kis dolgok, mint az újság kiadása vagy a rendőrség majdnem munkavégzése az eredményesség jegyében.

Az HBO a külcsínt sem aprózta el. A film látványvilága egyesi, sötét, szinte egzotikus közben, miközben árad belőle, hogy mennyire véresen ragyogó korrupt az egész. A nyitányt Michael Mann rendezte, és világsztár a két főszereplő. Ansel Elgort jól is hozza a világra rácsodálkozó, elszánt amerikait, míg Watanabe egyelőre a hideg profi.

Eddig engem megvettek, csak legyen jó a folytatás is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8817805651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása