Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Guardians of Justice

1. évad

2022. április 17. - BBerni86

Ha belegondolok, már az első rész után tudtam, hogy ezt nem nekem találták ki. A DC mozik nem olyan jók, hogy azoknak a paródiája fájna, de akkor is. Itt addig elmennek, hogy az már nem is az agy eldobása, sokkal inkább the_guardians_of_justice.jpgagyhalál.

A történet úgy indul, hogy Marvelous Man öngyilkos lett. (Az itteni Superman.) Az Őrzők ki akarják nyomozni, mi történt, miközben egyéb vészhelyzeteket is meg kell oldani. Az öreg Knight Hawk (vagyis Batman) lesz a legfőbb nyomozó, aki társai között sejti a hősük gyilkosát.

Minden egyes karakternek megvan a DC párja, és vannak nagyon fájdalmas ötletek. Jokerből az a Mosoly gyilkos különösen fájt, de az amerikai elnök is említhető lenne, Nukem. Nagyon eszembe juttatta az öcsém egyik idióta játékát gyerekkorunkból, a Duke Nukem-et. Itt is egy ex-katona ez a Nukem, aki előbb lő, mint kérdez. De, vissza a DC-hez. Robin, Vörös Sisak, Macskanő, Luis Lane, Flash, Shazam, Aquaman - mindenki megkapja itt a magáét. Aguaman, vagyis King Tsunami ténylegesen félig hal kopoltyúval. Volt az a gagyi horror, a cápaemberről. Valami olyasmi lett itt, Kellan Lutz előadásában.

De, ha már emlegettem a régi játékokat. Nem a Duke Nukem az egyetlen. Visszatérő motívum a Mortal Kombat egy-egy eleme. Pl. a gyilkosságok mind annak a stílusában jelennek meg, Fatality meg Brutality kiírásokkal. Ahogy gyakran a film is átvált egy retró játék szintjére és animált lesz.

Ha valaki szerette ezeket, neki talán tetszik majd, engem kifejezetten idegesített. Különben is igaz a filmre, hogy rémes a vizuális látvány. Direkt ilyen pocsék a CGI, de attól még nem találtam nézhetőbbnek a filmet.

Ha mindez nem lenne elég, még egyéb valós elemeket is betettek és parodizáltak. Csak a legnagyobbat emelem ki: a helyi ISIS terrorszervezet ellen is harcolnak, itt talán Anubisz volt a nevük - az nagyon felemelő volt, ahogy a tipikus arab meg a KKK csuklyás amerikai egymásnak mennek...

A történet nem sokat ér, nem jó nézni sem, és a paródiát sem szeretem. A szereposztás se tetszett - pl. a The Good Doctor Park doktora a helyi Superman. Mondjuk úgy, az volt tőle a kedvenc részem, amikor szétlőtte a fejét. Tudom, de a kórházas sorozatba is irritál.

Egyetlen eleme akad, amit pozitívnak találok. A végére elkanyarodik a Watchman irányába, és az jót tett neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3517810151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása