Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Balthazar, All American és Homecoming, The Good Doctor, Young Sheldon

2022. május 15. - BBerni86

Sorozatnézés volt a hétvégi program. Nézzük is, hogyan haladtak tovább az események több szériában is.

balthazar404.jpgBalthazar (s04e04) doktor most nem éppen egy elmés nyomozás miatt volt érdekes. Sokkal inkább a humor felé mentek el az ellenőrrel, aki azért érkezett, hogy megvizsgálja, a doktor alkalmas-e a párizsi intézet további vezetésére. Szópárbajok, játszmák és Camille (egyértelműen barátzóna, belőle nem lesz szerelmi szál) persze mindig akkor mondott valami kínos dolgot, amikor az új nő is hallotta. Nem éppen az, amit szívesen nézek, de valami más volt.

Az ügy sajnos nem volt túl érdekfeszítő, pedig a végére elég bizarr csavar került és abban volt ötlet. A művészet határainak feszegetése… Olvastam már thrillert, ami hasonló poénra épült, csak az író több mindent kihozott belőle, mint ahogy itt gyorsan lecsapták a labdát. Mert nem az ügy volt a lényeg.

Magánélet: fokozzák a magánéleti válságot és még mindig húzzák, mi lesz a baba sorsa. Pedig lassan már jó lenne pár döntés.

Különben a főzés mellett jött még egy klasszikus, amivel eleinte a sorozatot és a főszereplőt igyekeztek eladni: a félmeztelenkedés. A magam részéről jobban szeretem, amikor a laborban alkot Balthazar valami emlékezeteset, és nem a hasét mutatják premier plánban. Van éppen elég baja a szereplőnek, hogy a jó pasi imázst ne most erőltessék.

 

Másik doktorunk, Shaun Murphy, továbbra is az esküvőjére készült a The Good Doctor (s05e17) aktuálistgd517.jpg részében. Fordítva kicsit az előző részen, most Lea van a középpontban, és megy az esküvőszervezés, ruhapróba. Végre az, amit el is hiszem, hogy egy esküvős reality mutat. Itt volt értelme a lelkiző részeknek is, hogy mit miért választ vagy éppen milyen feszültségek feszülnek.

Az orvosi eset sem igazén orvosi volt a héten, és nem is Shaun volt a kiemelt szereplő. Jött vendégszerepelni Claire, aki egy daganatos fiú életét akarta megmenteni. Kinevezést is ajánlottak neki, és azt is elemezték, elfogadja-e, jó főnök lenne-e belőle. Valahol poénnak is érzem, hogy igazából még csak rezidens, nem képzett sebész, de máshol már lehet a sebészeti osztály feje? Nem is csodálom, hogy Audrey milyen fejet vágott, amikor felmerült a téma.

Kórházi sorozatrésznek nem sokat mondó, de a karaktereket szépen építette. Klisékkel és túlzottan rózsaszín történésekkel együtt is. A sok utalással különben is elvoltam – az esküvő típusok nevei és a kellékek, vagy éppen a záró kép, ami nagyon megidézte bennem a Diploma után zárását.

 

alla417_8.jpegA sportolók kalandjai jöhetnek, ha már a Claire mentette gyerek annyira focizni akart. Az All American (s04e17-18) és a Homecoming (s01e11) most magánéleti kérdéseket tett a középpontba. Spencer és Olivia szembesülnek vele, hogy mindketten változnak, és ha nem akarnak elszakadni, folyamatosan dolgozniuk kell a kapcsolatukon. Volt féltékenykedés a Coop vonalon – de unom… és végre zárják a Jordan – Simone nyüglődést. Különben pont az lett, amit már sejteni lehetett egy ideje: Simone meglátta Jordant és Laylát együtt, és ő is levonta a következtetést, amit egy ideje én is írok. Ezek voltak a vezető szálak, és a sport szinte elő sem került.

A Homecoming kapcsán még ki kell emelni, hogy kiderül, kik Damon szülei. Elég nagy trauma, gond is a feldolgozása – Simone meg a szakítása miatt maga alatt van, így nem ő lesz a vigasz. Szinte már előre készülök gonoszan nevetni, ahogy Simone két szék között majd a földre huppan. Jordan vigasztalódhat Layla mellett, Damon mellett meg ott van Thea. Hoppá!allah111.jpeg

És még valami: ahogy írtam, abból látni lehet, hogy a kapcsolatok hogyan alakulnak, lesz-e berendelés 2. évadra. Jordan és Simone szakítottak, a lány marad a fekete egyetemen, és már ki is jött, hogy be lett rendelve a folytatás…

Nagyon magánéleti szappan volt ez a 3 rész, elmaradtak a komolyabb témák. Mondjuk, Spencer közösséget felemelő ténykedése kevésbé hiányzik, és a Bringston fekete hagyományainak erőltetése sem, de azért feltűnt az új vonal: iskolaegyesítés réme, és a Bringston már nem lenne fekete egyetem. Én nem is értem, az miért lenne olyan tragédia, ahogy itt be akarták mutatni a végén.

Egyiket sem a színészi játék adja el, egyre inkább guilty pleasure ifjúsági sorozat, ahol a színészek eye candy faktora erős. Nem véletlen, hogy az maradt meg róluk pl. a héten, hogy milyen mutatós volt Olivia fekete ruhája, vagy nagyon nem tetszik, ahogy a fiúk szakállt növesztenek.

 

ysheldon520.jpgVégül, ha már családi szappan: Young Sheldon (s05e20). Humor most sem volt. Unalom annál inkább.

Az ikrek előtt is kiderül, hogy Georgie lesz apa. Ugyan azzal próbálkoznak mosolyogtatni, hogy azt hiszik, az anyjuk terhes, de nagyon nem sikerült.

Még csak vicces jelenet se jut eszembe. Viszont, rossz irány annál inkább. Rob tiszteletes és Mary – nagyon nem akarom ezt a barátságot/románcot nézni.

Se nem aranyos, se nem vicces, a történet se tetszett. Sheldon most is nagyon mellékszereplő. Az 5. évad végére nagyon azt érzem, ahogy szintén írtam már, hogy ez kifulladt.

 

El kellene kezdenem hetiben érdekesebb sorozatokat is nézni, csak sajnos azokat jobban szeretem daráni…

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4717831505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása