Minden napra egy film

Minden napra egy film

Vaduló fiatalok meg kórházi esetek

The Wilds és Chicago Med

2022. június 03. - BBerni86

Haladtam tovább a The Wilds részekkel (s02e03-04).

Továbbra is vegyíti a 3 oldalt: a fiúk kezdik a túlélő kiképzést és egymás megismerését, a lányok nem nagyon haladnak semerre, csak érzelegnek – míg a jelenben Leah akcióba lendül és szervezkedik a vezetőség ellen.

A lányok múltbeli része egyre érdektelenebb. Szépen elvannak, és szülinapi bulit rendeznek, meg érzelmileg erősödnek. A szerelmi szál már nyomasztóan sok is – pláne, hogy milyen döntéseket hoznak egyesek miatta.

A fiúknál hozzák azt, amit az első évadban láttunk a lányoknál. Raf után más is megkapja a maga részét, ésthewilds202.jpg jönnek a visszaemlékezős részek, amit hiányoltam már korábban. Fel is tudnak dobni nehéz témákat, hiszen most pl. bántalmazó családfőt és elszegényedett fekte családot kaptunk. Nem is csoda, hogy úgy robbant ki az agresszió, ahogy itt a fiúkból. A 4. rész végével azonban nem nagyon tudtam mit kezdeni – az mi? Ahogy kezdetkor beharangozták, hogy szexuális zaklatás jön, valami durvábbat vártam. Ráadásul azt sem értem, mi hozta ki azt a támadást ebben a formában?

A jelenben meg húzzák a határvonalakat, játszmák indulnak – itt érdekesebb, hova jutunk, annyira alapoznak. De ez már az évad fele, szóval, gyorsítani kell a tempón.

Külcsín, helyszín, színészek, semmi új. Talán annyi, hogy a jaguáron lehetett látni, hogy nem éppen olyan sorozat, amire volt pénz bőven. Talán csak egyszer tűnik fel, éjszaka, gyorsan el is kapják a képet. Különben csak halljuk.

A kezdeti lelkesedésem már kopik, de még leköt. De jobb lenne, ha a lányok története is érdekesebb lenne, kevesebb lelki nyavalyával.

 

A Chicago Med (s07e20) érezhetően készül a zárásra, és elkezdett olyan konfliktusokat behozni, amelyeket lehet vinni tovább – a hosszan húzott szálak némelyikét pedig zárják.

Dean ármánykodása, hogy vezető maradhasson – kifejezetten szánalmas volt, díjaztam, hogy végre zárják. Azzal még küzdök is, hogy ez a férfi pozitív vagy negatív szereplő. Most próbálják vinni a jobb oldal felé, de korábban nem egy megosztó döntése volt, vagy előítélete és az sem volt túl szimpatikus, amit a barátjával tett.

Maggie és a lánya kapcsolata az évad során egyre stabilabb lett, és most jön az a pont, amivel drámázhatnak majd a jövő évadban. A lányban felmerült, hogy szeretné azt is tudni, ki az apja. Pont olyasmi, amit lehet nyújtani. Meg nagyon szappanfaktor is.

Crockett és Pamela kapcsolatát is elvitték egy nyugvópontra, hogy a végére adjanak nekik egy drámát. Remeg a nő keze – keveredhetnek az érzelmek, mert a nő barátjaként Crockett nem feltétlenül úgy dönthet, mint orvosként.

De alapvetően ez van a legtöbb kapcsolattal: eljutottak egy nyugvópontra, és most keresnek valamit, amivel felchicmed720.jpg lehet dobni. Ezek némelyike érdekes is lehet, más kevésbé, de sok benne a szappan. Az a szerencse, hogy pár kivételtől eltekintve szimpatikus és jó emberek sorsát követi, 7 évad után már érdekel, mi lesz velük. (Egy orvos meg nem úgy öregszik ki a szakmából, mint egy tűzoltó, ami nagyon tud zavarni a Fire-ben.)

Amit sajnálok: kiemelt szál lett Dylan románca a beépített rendőrrel. Értem, hogy akarnak ezzel izgalmat hozni a sorozatba, de egyre inkább azt érzem, engem nem tud érdekelni, hogy a férfi mikor gondolkodik orvosként, mikor rendőrként. Ha van új szereplő, akiket nem bírok, az ő és a barátnője. Van esély, hogy a maffia kilövi őket? Reménykedem. Biztosan valami ilyesmi lesz a vége, meghal-e XY a maffia miatt.

Még két rész van vissza, de a PD-re kellene rászánnom magam, azzal vagyok nagyon lemaradva…

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4417847681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása