Minden napra egy film

Minden napra egy film

Morbius

2022. június 04. - BBerni86

Tudom, nem ennek a szuperhős filmnek kellene nekiállnom, ha el akarok jutni a Moon Knight elé, de nagyon nincs kedvem átrágni magam az Immortals jó 2 óráján… Nem mintha ezzel a filmmel annyira jobban jártam volna.

Dr. Michael Morbius egy zseni, aki képes volt a Nobel-díjat is visszautasítani. Van egy súlyos betegsége, és az idővel fut versenyt. Vámpírokat tanulmányoz, DNS-t keresztez és mire észbe kap, már valami más lett belőle. morbius.jpgSaját magát sem egyszerű megfékezni, de a legjobb barátja, ugyanazzal a betegséggel és sokkal nagyobb egóval, vagyonnal még keményebb dió.

Az megvan, hogy a Marvel filmeknek felróják, hogy a főszereplők ellenfelei általában saját maguk gonosz verziója? Ez áll itt is. Csak éppen Milo/Lucien üres figura lett. Miért olyan, amilyen? Pl. ő Morbius legnagyobb támogatója, de mégis miből? Fogalmunk sincs, honnan ered a vagyona. Annyi derül csak ki, hogy nem fejezte be a jogi egyetemet. Mivel nagyon könnyen besétál a börtönbe ügyvédnek kiadva magát, nem is egy második Bruce Wayne nagy örökölt vagyonnal. Tudom, nem ezek a lényeges pontok, de már ezeken is megakadt nálam a lemez.

Jönnek hozzá rosszabbak is – azt pl. fel nem fogom, Milo hogyan szerzett magának egy adag szérumot. Eleve a hajón, nyílt vizeken kísérleteztek, és a rendőrség mindent lezárt, hogy lecsapott a baj. Semmit nem is mutat erről a film – Milo már beszedte a szérumot és pont. Hogyan, kitől? Az csak engem érdekel, úgy tűnik, a készítőknek nem lényeg.

De ugyanígy bajom volt a szerelmi szállal is. Olyan felesleges beleerőltetni, amikor Michael és Martine felveszik a közös programok mellé a csókolózást is. Semmi előzmény, addig kifejezetten kollegiális, legfeljebb baráti volt a kapcsolat, aztán már egymásra tapadnak?

Van egy tucat szereplő, akik lógnak a semmibe. Stroud ügynök – ismert színész játssza, láthatóan akarnak kezdeni vele valamit, aztán fel se tűnt volna, ha nincs is benne a filmben. De dr. Emil karakterét is megölik, őt szó szerint is.

A történet se nem eredeti, se nem ötletes. El lehet nézni, de agymunka aztán nem kell hozzá és a fentieken túl van még valami, ami miatt szórakoztatónak sem tudom nevezni.

Hogy néz ki ez a film? Ok, nem Disney Marvel produkció. De rá van kapcsolva a Marvel univerzumra, a végén jön Michael Keaton a Pókember-filmből. Olvasni terveket, hogy Morbius felbukkanhat ugyanebben a formában, színésszel igazi DCU univerzumban is. Plusz, Venom is emlegetve van – ok, Venom mellé bekerülni az esetleges 3. részbe nem jelent annyit, mint egy Pókember (esetleg Penge) szerepet megcsípni, de akkor is. Ha ilyen tervek vannak, miért nem tud normálisan kinézni? Amikor Morbius vagy éppen Milo vámpír alakba kerül, az egy paródiafilmben is ronda lenne. Benne van az ’idén látott maszkok, amik nagyon nem sikerültek jól’ listámon, fix helyen. Ok, a mozgás nem egy fokkal jobb lett, de az arcok akkor is kiábrándítók.

Plusz, ez egy vámpírfilm. Ha nem isznak vért, belehalnak. Ha isznak, egy belső démon, egy vadász átveszi az uralmat és ölni, enni akar. Ez annyira véres, látványos film lehetett volna. De nem. Egy ponton túl már azt figyeltem, egyáltalán van-e vér. Van jelenet, ahol 6-7 embert széttépnek, sterilen. Egy csepp vér sincs. A karmokon sem, amivel az emberi testeket szaggatták. Egyszer, Morbius szája sarkában látszódik valami elmosódott maszat, de az se néz ki vérnek. Ha elharapod a szád szélét, az nagyobb látvány. Vámpírfilm, vér nélkül… Mégis, miért?

El lett rontva a koncepció. Sem olyan látványos, sem olyan izgalmas nem tud lenni, mint egy MCU-film. Akkor miben tud más lenni? Deadpool útján. De nem. Morbius Venom mögé állt be, nem is vagyok elégedett az eredménnyel.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6217847691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.06.09. 11:14:41

Vérhulk a 2000-es évek elejéről, csak sajnos 2022 van már azóta.
Miközben néztem konkrétan az eric bana féle hulk ugrott be folyamatosan. Szegény Leto hiába jó színész képregényfigurákkal nincs szerencséje, jokerként is halvány volt, meg most is. Külön ciki, hogy 98-ban már láttunk képregényvámíprokat (Penge, ugye...) akik nagyon lazák, és jók voltak, most meg ez?!
Egyébként olyan közepes #mcu film szóval a nagyfokú hate nem indokolt...
süti beállítások módosítása