Minden napra egy film

Minden napra egy film

Hétvégi kirándulás

2022. augusztus 25. - BBerni86

Erősen töröm a fejem, hogy találjak valamit ebben a történetben, ami miatt legalább kicsit tudnám ajánlani. Azt valahogy kevésnek érzem, hogy van benne pár szép vágókép. De lehet, hogy többet nem fogok találni.hetvegi_kirandulas.jpg

Először is, a történet ismerős is, nem is dolgozták fel jól. Két barátnő bulizni megy, reggelre az egyik eltűnik, a másiknak meg igencsak ködösek az emlékei némi alkohol és drog miatt. Amikor előkerül Kate holtteste, egyből Beth válik gyanússá, aki rá akar jönni mi történt. Csak ez annyira unalmasan, lassan van filmesítve, hogy hiába rövid maga a film is, így is szinte végtelenül hosszúnak éreztem.

A csavarokat is az adja, hogy Beth kénytelen rájönni, a barátnője mennyi mindenben hazudott neki, vagy megtévesztette. Amit meg nyomozni kell, arra túl könnyen rájönnek végig. Mennyi az esélye, hogy két eszkortot, akiknek a nevét sem tudja, megtalálnak egy viszonylag nagyvárosban? Itt egy nap sem kell hozzá. Mennyi esélye van, hogy a taxis, akivel vált két kedves szót, mindenben segít majd neki, és nem csak tolmácsolni fog, de szállítja, vallat és lefizet érte? Vagyis, akad benne bőven mesefaktor, bár egy jó nyomozás ezt elviselné, csak ez nem jóféle nyomozás.

Bajban voltam azzal is, hogy egy szereplőt sem szerettem meg. Eleve a házasságtörő szereplőket nem bírom, és itt bizony sokakról kiderül, mennyi vaj van a fülük mögött. Beth ilyen szempontból jólány, neki eszébe sem jut félrelépni vagy alakoskodni. Eredmény: mindenki jól át is vágja. Plusz, nem tudom szeretni az ennyire naiv és hiszékeny szereplőket. Régen talán erény volt ennyire hinni az emberekben, én ma nem tudom annak látni.

Az sem segített, hogy Leighton Meester nem szépen öregszik. Láttam több sorozatban is, de ennyire leharcoltnak még sosem tűnt. Rendben, a történet szerint kisgyerekes anya, de most, hogy van pár ilyen a környezetemben, azt kell mondanom, hogy egyikük sem lett saját maga ennyire lepusztult verziója, mint ahogy Meester kinéz a vásznon. Ok, Blair már régen volt, nem lehet mindig szexi huszonéves, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy a karaktere nem annyi idős akar lenni, mint amennyinek a színésznő kinéz. Sokkal öregebbnek tűnik, mint különben a kora. Ez párosítva azzal, hogy mennyire ellenszenves a szerepe, kész is az ítélet. Jó színésznőnek meg sosem tartottam, de ez már egy harmadik történet.

Hagytam ki valamit? A történet nem tetszett, a thriller csavar még annyira sem. A szereplőket nem bírtam és a szereposztás sem tetszett. Tényleg marad annyi, hogy lehet korrekt vágóképeket találni a horvát tengerpartról. Nem az én filmem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr417916275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása