Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Rings of Power

s01e05

2022. szeptember 24. - BBerni86

Amit megnéztem, mielőtt elmegyek és el leszek vágva a sorozatoktól. Most bajban is vagyok, hogy több a kérdésem, mint a válaszom.

Nagyon sok színtér között mozogtunk, minden szereplőt megmozgattak, akit eddig megismertünk. Kicsit mindenki haladt előre, és érezni is, hogy minden szál halad valami felé.rings5_1.jpg

Délen csatára készülnek, a maradék ember készül szembenézni az orkokkal a torony védelméből. Sok esélyük nincs, egy tünde nem fogja őket megmenteni. Ott is van titok, a kardé. Ami nem is kard???

Galadriel Numenor régenskirálynővel indul háborúba, és a hajón ott van Isildur is. Meg a trónörökös, akit nem tudok még mindig hova tenni. Lesz rings5.jpgmásik emberi királyság is? Még azon is töröm a fejem, hogy lehet, azt is meg kellene néznem, Rohan királyi családfája honnan ered. Bár ez a srác inkább kovács, mint lovász.

Elrond azzal nézett szembe, hogy a tündék igazából miért küldték el a törpökhöz. Az a szál különben irritál is - egy ritka nemesfém most misztikus jelentőséget kap? Jaj.

Végül, ott van az égből zuhant férfi. Akinek fura szerzetek járnak a nyomában, nagy és sötét a mágiája. Most sikerül a kis barátját is megijesztenie - érdekes lesz, mi lesz, ha jönnek vissza az emlékei és jobban tudja használni a mágiát.

Bennem már felmerült az is, hogy egyes események nem egyidőben játszódnak a többivel. A Westworld szerkezetéhez hasonlóan meglephetnek, hogy illenek össze a részek. Majd kiderül. Bár, egyes utalások szerint meg mégsem, és egyidőben járunk... Ha belegondolok, megvannak a közös pontok és ahogy egyik helyről mentek a másikra. Délen utaltak a zuhanásra, ami beköti a mágust. Az a kettő lehet más idősíkon. Elrond és Galadriel története van összekötve, ők mozogtak egy légtérben, aztán vált szét a száluk.

Nem is tudok érdemben beszélni róla, annyi most a kérdőjel. Mi lesz, ki kicsoda, mi micsoda. Így pláne fájni fog, hogy a jövő heti részt egy hét késéssel tudom megnézni, annyira sok most a kérdőjel a fejemben. Van vajon arra esély, hogy a zuhanás és a déli harcok a múltban zajlottak? Hogy onnan menekült az emberi trónörökös? Vissza kellene keresni, hogy a tündék látták-e a zuhanást, azzal lehetne sakkozni...

Különben megvolt a humor, a játékos részek, és még mindig jól néz ki a sorozat. A zenéje is szép, most kaptunk egy kellemes dalt is.

De nem tudok elszakadni attól, hogy mennyire érdekel, merre haladnak most az események. Hogy jutunk el a gyűrűkhöz? Az egyik szálon van harcos kovács trónörökös, a másikon akad mágikus erejű kómás, ott az a kardtöredék is...

Majd meglátjuk...

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5517938888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása