Minden napra egy film

Minden napra egy film

Jurassic World: Camp Cretaceous

5. évad

2022. október 08. - BBerni86

Kijött végre a film 3. része, és ezzel együtt az animációs sorozatot is lezárták az 5. évaddal. Mondjuk, én már azt hittem, a 3-kal vége lesz, de rátettek még 2 évadot.

Egyenes folytatás, pontosan onnan megyünk tovább, ahol legutóbb elköszöntünk a szereplőktől. Így már minden vázolva van: a mostani konfliktus, jelen van az évad gonosza és már mehet is a harc ellene.jws05.jpg

Hogy mégse teljesen a szokott sémát kövessék, Kenji megkapja a maga belső küzdelmét is. Végig láttuk a sorozatban, hogy mennyire szerette volna, aha igazi kapcsolata van az apjával és a férfi elismerte volna. Most szembenézhet vele, hogy az apja szerint mit jelent Konnak lenni, és választania kell a két fele között: az apja vagy a barátai és az értékek, melyeket mellettük tett a magáévá ő is.

Az évad végig a két oldal küzdelme egymás ellen – a gyerekek biztonságban és békében akarják tudni a dinoszauruszokat, mr. Kon meg profitot akar termelni, és nem érdekli, hogy ezzel mennyire árt az egyes állatoknak. (Azt különben csodálom, hogy az senkinek nem jutott eszébe, hogy a viselkedés irányító chip milyen könnyen konvertálható lenne emberre is.) Fogócskáznak, nyomoznak, terveket akadályoznak meg és van nem kevés dinó harc is. Talán 2-3 lassabb és építkező epizód volt, a többi pörgött és az összecsapást taglalta.

Az rendben is volt, ahogy annak is volt értelme, hogy Kenji helyzete miatt a többiek is szenvedtek. Higgyenek benne, vagy árulóként vessék ki? Viszont, nem érték be a Brooklynn és Kenji között megkezdett szerelmi szállal, csak bele kellett tenni még egyet a zárásra. Nem is értem, egy ennyire gyerektörténetbe miért kell beleerőszakolni egy LMBTQ szálat, de hagyjuk is. Megszokhattam volna, hogy Netflix történetekben ez gyakori. Még a kisebbeknek készült sorozatokban is.

Amit még érdemes kiemelni a sorozat kapcsán, hogy mennyire jól néz ki. Ugyan az emberek nem annyira, de amit a két szigettel és a dinókkal megvalósítottak, azt egyszerűen jó nézni. Még egy-egy félelmetesebb húsevőben is sikerült valami cukit mutatni, a kisállatokat meg alapból nagyon ’plüss figurának is elmenne’ alakban készítették. (A srácok pár évvel idősebb alakja a legvégén már annyira nem tetszett, de az emberi alakok különben is gyengébbek voltak végig. Bár még mindig ez, mintha túl valóságosra és ezzel furává tették volna őket.)

Korrekt zárást kapott a sorozat, már tényleg. Amilyen fenntartásokkal kezdtem bele az első évadba, annyira tudtam örülni, ha visszatértünk a dinók közé a gyerekekkel egy-egy újabb évadra és kalandra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3817926477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása