Minden napra egy film

Minden napra egy film

A tini nindzsa teknőcök felemelkedése

2022. november 07. - BBerni86

Rendben, elég nagy ez a franchise és minden újabb verzió variál valamit, hogy megkülönböztethető legyen a többitől. Igyekszem is nyitott lenni, ha már ilyesmit nézek, de így is felvontam párszor a szemöldököm.

tnt_felemelkedese.jpgAzzal még megbékéltem, hogy mennyit módosítottak a külsejükön. Ha jól emlékszem, annak idején csak az különböztette meg a nindzsákat, hogy más színű volt a szemkötőjük. Ok, a személyiségük is eltért, és a fegyvereik is mások voltak, de a legnagyobb különbség első pillantásra a színük volt. Most mások a méreteik, és teknőcök ugyan, de már ránézésre meg lehet mondani, melyik teknős melyik, nem kell a szín sem puskának. Van, aki óriás a többihez képest – Raffaello. Donatello meg techzseni lett, és alapból is kütyükkel van tele és a fején is hord valamit, nem tudom, mik azok. Még azt is el tudom fogadni, hogy April mennyit változott. Belevaló, bátor csaj maradt, de a vörös hajú ír lány kinézet és Megan Fox után most kaptunk egy szemüveges, robbanékony afroamerikai lányt. Casey sem éppen Stephen Amell vonásait őrzi, ő a latino vonalra került rá. De rendben, a Netflix forgalmazza, és tudjuk, ott így értelmezik a sokszínűséget. Még örüljünk annak, hogy mondjuk Miki nem lett homoszexuális vagy April nem fiúnak született lány.

Amit viszont nem tudok így elintézni: a tini nindzsák mióta varázslók is? Itt misztikus erejük van, és pl. Miki simán portálokat nyit térben és időben. Mindenkinek van egy plusz ereje, és ez már olyan eltérés, aminek nagyon nem örültem. Így is elég extrém lények, miért kell még ezzel is rendelkezniük? Nem attól lesz jobb, hogy kapnak egy plusz erőt.

Ezek után nézzük, milyen maga a történet. Egyrészt, benne van a klasszikus vezetővé érés. A jövőben Leonardo a bölcs, jó vezető. A jelenkori énje viszont egy makacs, önfejű kamaszé, aki felelőtlen is, meggondolatlan is. Itt éri pár veszteség, Casey is beolvas neki párat, és magába néz, hogy valóban hőssé váljon, ne csak egy különleges erőkkel bíró különös lény legyen, aki segíteni akar. Ahogy egy mesében kell. Nem új, de a kötelezőket szépen hozza.

Az idegen lényekkel való küzdelem – egy egész estésre nyújtott sorozatrészé. Nagyon egyszerű a terv, van 2-3 összecsapás és ennyi az egész. Ha már bedobnak más világokat és börtönként működő dimenziókat, komolyabb is lehetett volna, de mese. Így csak magamban jegyzem meg, hogy mennyire lezáratlan benne több minden is. Pl. Casey sorsa – ő most marad a jelenben? Mi lesz, ha összetalálkozik az anyjával vagy magával gyerekként? De a három idegen hódítóból csak egy került vissza a börtönükbe – mi lett a másik kettővel? Ez most sorozatnyitány, vagy micsoda?

A külcsín is minimum furcsa. Az akciókat egész korrekten összerakták, de a teknőcök kinézete, maguk az alakok is rondák. Az emberek még talán jobban, mint a teknőcök, de az idegen lények a legrosszabbak. Ők kifejezetten ocsmányra sikerültek.

Kevés a humor, pedig az a tini nindzsák sajátja. Itt éppen csak megvillan egy-egy jelenetre, hogy miért is van a tini a jelzőik között.

Rendben, én a filmeket se szerettem, de ez a mesékhez se visz vissza. Nem is akarom érteni, ezzel kit akartak nézőnek bevonzani.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1417972464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.11.16. 11:19:24

Az azonos című nickelodeon sorozat egész estés kiegészítőfilmje egy terminátorsztriba oltott idegen inváziós agymenés. Nekem ez a széria, ez a film már túl parodisztikusan ábrázolja a Teknősöket.
süti beállítások módosítása