Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Uncoupled, The Good Fight, Chicago Med & Fire

2022. november 13. - BBerni86

Elsőnek, amit a héten kezdtem, de a jövő hét közepére biztosan ki is végzek: Uncoupled (s01e01-04). A téma ellenére meglepően könnyed, nézhető és az is segít, hogy kb. fél óra egy rész, gyorsan nézhető.

uncoupled.jpgA történet röviden annyi, hogy Michael újra szingli lesz, miután a párja az 50. születésnapján, éppen a Michael rendezte meglepetésbuli kezdete előtt szakít vele. Látjuk, ahogy igyekszik feldolgozni a történteket, dolgozik és próbál visszatalálni magához. Leírva cseppet sem tűnik érdekesnek, se izgalmasnak. Nézve valahogy mégis eteti magát.

Talán azért, mert annak ellenére, hogy a főszereplő homoszexuális, nagyon helyén vannak benne az arányok. Nem akar feltűnni, nem harsány, mint pl. a Glee meleg vonala volt. Michael és a köre éppen annyira hétköznapi ember, mint bárki más, csak ők a saját nemükhöz vonzódnak. Ok, annyit elismerek, hogy csak annyi a különbség, hogy a többség valamiképpen művészi pályán van: színész, művész, hasonlók. De nem klisés, nem különíti el őket, nincs ránézésre megkülönböztető jel – még csak nem is affektálnak, amit gyakran megjátszanak a meleg karakterek ábrázolásakor.

Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne benne szexualitás. Az is a része annak, hogy Michael visszakerült a húspiacra. Tanítják az új appok használatára, és szembesül olyan kérdésekkel, mint a farok szelfi szükségessége. De nem ez a fő vonala, csak az egyike a helyzeteknek, amelyeket most kezelnie kell.

Nézeti az is, hogy sok jó alakot írtak bele. Az egyik kedvencem különben Claire, aki éppen most válik a férjétől és a Michael – Suzanne duó értékesíti a lakását. Marcia Gay Harden nagyon jól játszik, és roppantul élveztem, amilyen párbeszédeket írtak neki és az ingatlanosainak.

Van a sorozatban humor, ami akkor is átjön, ha éppen a szereplők nyomorultul vannak. Nem az a felhőtlenül nevetgélő sorozat, de megvannak a pillanatai.

Majd meselem, merre halad az évad második fele. Itt kb. addig jutunk, hogy Michael elfogadja, a kapcsolatának vége, és talán nem tudja meg, miért kellett elmennie tőle Colinnak.

 

Kezdés után évad, és egyben sorozatzáró: The Good Fight (s06e10). Ha eddig nem tudtam, mit akar ez az évad, most sem lettem okosabb. Mégis, mi volt ez? Semmi zárás nem volt, és az egész évad szürreális világát sem magyarázza.tgf610.jpg

Nem is jogi üggyel zártak – az épület blokád alá került, mert a szomszéd épületből merényletet készítettek elő ellenük. Diane pedig döntést kellett hozzon, hogyan folytassa az életét. Megkapta azt az állásajánlatot, amire korábban annyira vágyott. Vagy vonuljon vissza? Már volt pénze álmai házára. És melyik férfi legyen az oldalán? Lyle, aki annyira passzol hozzá, vagy Kurt, aki sok mindenről másképpen gondolkozik, de szereti ettől függetlenül?

Simán lehetne innen tovább menni Diane mellett, és nagyon zavarja is az agyam, hogy sorozatzáró nem szabadna hogy abszolút és ennyire nyitott legyen. A saját elméletem, hogy mindenki halott, még az is jobban tetszett volna.

Vagy az egésznek az volt a lényege, hogy a világ ilyen őrült, ha Trump megint jelöltetheti magát? Passz, de már nem is akarom érteni. Kevés a jog, és furcsa volt a vége, ahogy az évad is.

 

Eléri a leépítés a Chicago Med (s08e06) évadát is? Már köszöntünk el szereplőtől, és újfent van egy, aki kapott egy nagyon messzi állásajánlatot és készül elmenni. Mondjuk, ki is aknáztak mindent a családjával kapcsolatban, volt cmed806.jpgmár annyi dráma… (Helyet készítenek Aprilnek?)

De ez csak a rész vége. Maradtak a receptnél, kis magánélet és mellette a kórházi eseteket láttuk. Dr. Archer és dr. Asher egy méhen kívüli terhességet kezeltek, és megint gondot jelentett a felszerelés hiánya. Ez volt az orvosi rész. Személyesen: Dean vállsérülése még nem gyógyult meg, titokban nagyon nyeli a fájdalomcsillapítókat. Hannah meg lassan gyanút fog, neki ez a függőség a gyengéje a múltja miatt. Azért, remélem, romantikus szálakat nem akarnak köztük, ahhoz öreg hozzá a férfi.

Marcel pedig Will egy ismerősét műtötte, de a nagyobb hírnév miatt mások, gazdagok és híresek is őt akarják, így ebből is lett konfliktus. Orvosi esetként nem volt érdekes, itt inkább drámáztak.

De még túlsúlyban van a kórház, nincs is panasz.

Volt műtét, volt kórházi rohanás, volt diagnosztizálás és igen, mellette volt magánéleti dráma is. Látvány, színészek a szokott.

 

Med után Chicago Fire (s11e06). De itt sem tudok különösebben miről beszámolni.cfire116.jpg

Látvány: volt egy mentés, de szimpla látványvilággal. Kigyulladt egy ékszerüzlet, és az volt a leglátványosabb része, hogy az utcán az ékszereket lopó embereket el kellett kergetni. Arra volt csak jó, hogy Kelly megint tűzvizsgálati nyomozást folytathasson, csak most a változatosság kedvéért Stella is vele tartott. Egy kis csavar volt, ez mentette a menthetőt. Azért nem a legegyszerűbb válasz volt az igazi.

A többiek meg kaptak béna kis magánéleti szálakat: Cruz az örökbefogadáson dolgozik a feleségével, a fiúk barátkozni próbálnak az új fiúval, és egy verekedés kell hozzá, hogy megtörjön a jég.

Túl sok fontos szereplő esett már ki, és egyre kevésbé tetszik, hogy Stella – Severide kerül mindenki helyére és a középpontba. Az jó volt benne, hogy sokan vannak, másféle gondjaik és ügyeik voltak, de most szinte mindig az emlegetett házaspár kapja a nagy történetet, de a kisebbet mindenképpen. Arra is lenne tippem, hogy az új fiút milyen hamar fogják szélnek ereszteni…

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr517976112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása