Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Chicago Fire & Med, Bécsi vér, The Penguin, Teacup, Tracker, American Sports Story

2024. október 20. - BBerni86

Amiben csak azt látom már, ami idegesít: Chicago Fire & Med (s13/10e03-04). Még egyikben sem igazán látom, milyen történet köré épül az évad, pedig már 4 rész elment. A Fire-ben gyorsan kiírták Damont, így már megint nincs fiatal szereplő, csak az a banda, akik közül a többségnek szerintem nyugdíjasnak kellene lennie. Plusz, megint Violet szerelmi drámája volt porondon, amit már az előző évadban is untam. Nagy mentés most sem volt. Hasonló a helyzet a Med-ben is. Mondjuk, ott van új doki, és végre kiderült az is, miért célozgatnak sokan arra, hogy ismerős nekik a fiatalember. De különben olyan kis semmi esetek vannak: Hannah gyötrődése, mert elvesztett egy beteget. A sürgősségi új doktornője, aki felülvizsgálja a rendszert. Megjegyzem, a Grey's Anatomy-ban volt már ilyen. Friss vér, az hiányzik, de nagyon.

Amin a héten megakadt a szemem: a Med egyenruha cserét hajtott végre. Most van egy barnás színű egyen orvosi ruhájuk, ami egyeseknek rém rosszul áll. Hannah a legrosszabb, de egy előnytelen és rossz szabású ruháról beszélünk, ami csak akkor elviselhető, ha fölé veszik a fehér köpenyt.

 

Indult az új évad, vagyis újabb nyomozás: Bécsi vér (s04e01). Bár, megfordult a fejemben, hogy összevárom a000becsi.jpg részeket és filmként nézem. Egy eset lesz, és egy történet mesélnek el az egészben. Egyelőre a nyomozás még nagyon kapkodó: egy árulót keresnek, egy halott utolsó szavai alapján. Csak éppen nem hivatalos nyomozás és Liebermann magánpénzből finanszírozza az egészet. Mert, mondanom se kell, pénz is kell, hiszen egy kaszinóba kell beépülni. Lehet ez még jobb, de most nagyon azt látom benne, ami zavar. Vagyis, még mindig ragozva van, hogy mi van Max és Clara között. Minek visszahozni azt a nőt? Kifejezetten idegesít és nagyon nem tudom elhinni, hogy a féltett örökösnő hirtelen menő újságíró lesz, pláne nőként. Külsőségekben meg az látszik, hogy spórolnak. Megakadt azon a szemem, hogy két egymást követő este ugyanabban a ruhában vonulnak vissza a kaszinóba. Egy valódi lord és kedvese csinálna ilyet? Biztos nem. De az ilyen sorozatokban tudjuk, hogy mennyire kevés öltözet forog... Plusz, egyelőre hiányzik a pszichológia is. Még semmi értelme annak, a pénzen túl, hogy Max beszállt ebbe a nyomozásba.

 

Mivel ebben a sorozatban - The Penguin (s01e04) úgy tűnik, nekem Cristin Milioti lesz a kedvencem, ezzel a 000thepcristin.jpgrésszel kifejezetten jól megvoltam. Előtörténetet kaptunk: kicsoda Sofia Falcone és miképpen lett ilyen ember belőle. Azt is mondhatnám, felépítettek egy családi drámát, hogy a maffiavezérnek semmi sem drága, hogy magát biztonságban tartsa. Volt Arkham, ártatlanság és őrület, és egy önmagában kerek sztori. Nem kellett Oz sem, illetve minimálisan jelen volt, mert azért ebben a történetben is nyomon lehet követni, hogy miképpen sütögette a maga pecsenyéjét, ha ezzel másnak ártott is. Hiszen, nem először árulta el Sofiát - most láthattuk, mit tett már a nő ellen korábban. Fura is, hogy Sofia képes lett volna újra bízni benne.

Heti emlékezetes rész: ahogy Sofia a rész végén bosszút áll. Éppen csak nem énekel hozzá a reggeli körúton, nagyon laza, ahogy átsétál a holtakon és megragadja a vezetést.

 

Lehet, találtam egy újabb heti rémisztést a From mellé? Vagyis, elkezdtem a Teacup (s01e01-02) első évadát. A címe egyelőre még fura, bár volt egy jelenet, ahol a darázzsal egy kisebb rendszeren belüli zavart példáztak. Ilyesmi lesz ebben a sorozatban is, hiszen most az emberek lesznek egy zárt térbe bezárva, mondhatni rájuk borul000teacup.jpg a teáscsésze. Ha próbálnak átlépni a felrajzolt határon, már láthattuk mi lesz. Semmi jó. Ami kevésbé tetszik, hogy ezzel a családok és személyek közti drámának is nagy helyet hagynak. Még sok mindent nem mondtak ki, de egész jól ki lehet találni. Maggie és James házassága válságban van, és ki nem mondták, de kitalálható, hogy a férfi megcsalta a feleségét. Az sincs kimondva, de szintén érezhető, hogy azzal a környékbeli háziasszonnyal, aki most családdal együtt ott ragadt velük a határon belül. Igazából ez a bevezetés volt: megkaptuk a szabályt, láttuk a szereplőket és csak úgy jönnek a rejtélyek. Mi történt? Mi lesz ezek után? A válaszokért meg nézni kell a sorozatot.

Heti emlékezetes részek: az állatokkal kapcsolatos jelenetek. Jellemző, hogy mennyivel érzékenyebbek és intuitívebbek, mint köröttük az emberek. A lovak viselkedése és a kutyák. Jól sikerült a megvadult eb támadása, de a border okossága is. A gazdi ostoba volt, átment a határon, a kutyát átrángatni sem lehetett. Eredmény: kutya él, gazdi pedig szörnyű halált halt.

Kiemelendő szereplő: 2 rész után még kedvencet nem szavazok, de megjegyzem, hogy a főszereplő házaspárt nem aprózták el. Yvonne Strahovsky nagyon menni szokott sorozatokban és Scott Speedman meg az Underworld óra nekem szimpatikus. Igaz, most a szakállán túl kell tennem magam. Még nem lestem meg, a Grey's 21. évadában is így néz-e ki, vagy ezzel van megkülönböztetve a két karaktere. De nem csak ők lehetnek ismerősek, a Donaldot játsszó színész is sorozatos veterán.

 

Új évad, még mindig az egyik kedvenc írom ötlete alapján, és még mindig nagy luftnak érzem a Tracker (s02e01) sorozatot. Továbbra sem értem, miért nem foglalkoznak többet az átíveléssel, vagyis a szülők esetével. Helyette Colter megint egy aktuális eseten dolgozik, most éppen egy eltűnt családot keres. Már sorozaton belül is volt nagyon hasonló rész. Szóval, untam. Az sem tetszett, hogy új átívelésbe kezdtek: egy eltűnt kislány esetét hozták fel, amit Colter 10 éve igyekszik megoldani. Tudni is véli, ki tette, de bizonyítéka nincs. Az évfordulón meg vigasz szexszel dobja fel a még mindig szenvedő testvért. Gáz volt az egész, ahogy volt. Abba bele se akarok gondolni, hogy annyi értelme volt az egésznek, hogy valamiképpen ebben a részben is levehesse a pólóját Hartley. Annyira kiszámítható az egész... Csak remélni merem, hogy jobb ügyek jönnek, mert ez így sovány.

 

Végül, az újabb koporsószeg Aaron koporsójában, avagy az American Sports Story (s01e06) heti részében sportolónk már gyilkos is lett. Még mindig nehezen emésztem meg, mennyire más ennek a sorozatnak a 000ass_1.jpgszemszöge, mint a Patterson-kötetnek. Abban egy bűnözőt láttunk, aki történetesen isten áldotta tehetség volt fociban. Ebben meg egy szegény színes fiút látunk, akit szexuálisan zaklattak gyerekként, felnőttként meg nem tudott mit kezdeni azzal, hogy meleg. Ez aztán belesodorta olyan dolgokba, amelyek a vesztét okozták. Ebben a részben volt, amikor spontán, a bárban ellenszenves fiatalok után hajtott, és egy tárat beléjük ürített. És mi volt az indoka? A meleg szeretője nem kért tovább a titkos viszonyból, és a szakítás után szenvedett. Még csak ki sem mutathatta, meg hivatalosan barátnője volt, aki éppen a gyermekükkel volt várandós. Megvan a sorozat íve, ahogy egy meleg és kisebbségi származású sportoló tragédiáját előadja, de ez nem az a történet, amit még mindig várok. Jelen pillanatban úgy tűnik, teljesen ki lesz hagyva, hogy bandatag volt.

Heti alakítás: Josh Andres Rivera nagyon elkapja Aaron két arcát. A heti részben különösen jól kijön, ahogy a szenvedő, érzéseit elnyomó fiatal majd belepusztul a megjátszásokba, és amikor minden kitör, amikor átmegy vadállatba. Talán az utóbbi jobban is áll neki - fura, amikor egy ekkora, tetovált és valahol ijesztő figura játékbabaként összeomlik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8618707240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása