Minden napra egy film

Minden napra egy film

Dalfutár

7. évad

2022. december 13. - BBerni86

A helyzet az, hogy annyira őrült napom volt, hogy még egy sorozatrészt se láttam. Valaki mondja meg nekem, hogy ment el 2 órám arra, hogy egy 2 perces aláírást elintézzek a bankban? De mesélhetnék fogászati meg kutyanevelési élményeket is. A lényeg az, hogy még a The White Lotus évadzárójára se volt háromnegyed órám.

Így arról mesélek, amit újabban lefekvés előtt nézek. A Dalfutár. Már írtam róla, most nem is leszek hosszú. Legnagyobb részt ismételni tudnám magam: ugyanaz a tematika, csak minden részben más zenészek érkeznek a közös zenélésre. (Egy zeneszerző, egy szövegíró, egy producer és egy énekes. Egymás után kapják meg a másik munkáját, de nem tudják, ki kicsoda. Egy stúdiónapon találkoznak és felveszik a dalt.)

Ez a hetedik évad 4 részt tartalmazott, és ebből 2-ben született olyan dal, amit szívesen hallgatok. Ebben az évadban volt a legrosszabb szövegű dal - legalábbis nekem megviselte az idegrendszerem a rózsaszínre összemosott ruhakupac.

Megint az ismert, rutinos zenészek és fiatalok lettek összeeresztve. Születtek is érdekes megoldások.

De, ami új, és amiért írok és nem csak annyit, hogy őrültek napja volt és majd éjjel nézek egy filmet, hogy holnapjelek_az_egen.jpg legyen miről írnom, hogy most először mondhatni igazi zenei legendát sikerült rávenni a szereplésre. A korábbi évadokban volt arról szó, hogy Hajós rég győzködi Pressert, hogy egy részbe legyen benne. Ő nem jött össze, de az évadzáróban Charlie az énekes.

Ez meg is variálta a szokott tematikát. Most nem engedték a készítők, hogy mindenki csináljon, amit akar. Mindenkit úgy instruáltak és befolyásoltak, hogy egy olyan dal szülessen, amit Charlie fel tud vállalni és nem rossz szájízzel énekel el. A stúdiónap is ennek jegyében telt: meglátták, ki énekeli a dalt, és onnantól kezdve mindenki dobta a kukába az egóját, és nekiálltak Charlie-dalt írni.

Érdekes volt, de azért az igazi az, amikor nincsenek ilyen megkötések. Bátorítok mindenkit a show nézésére, és ismétlem: Youtube-műsor, mindenki ingyen hozzáfér. De, ha valaki kedvet kapott, ne a Charlie-résszel kezdjen. Az nem tükrözi, hogy igazából milyen ez a műsor.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1818001386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása