Minden napra egy film

Minden napra egy film

A meghívás

2023. január 06. - BBerni86

Direkt nem olvastam utána a filmnek – annyit tudtam, hogy a főszereplő keresi a rokonait, és kiderül, hogy Angliában vannak még családtagjai. Meghívják magukhoz, vendégek lesznek egy esküvőn egy vidéki kastélyban. Aztán ott majd valami nem stimmel.

Mi volt a legnagyobb bajom? Vártam a poént, és rá lehet érezni, hogy nagyjából mi lesz az. Sok az utalás – meg a_meghivas.jpglehet nézni Walter műkincseit, az a lovag – sárkány szobor az egyik leginkább áruló. Ahogy terelnek, amikor Evie a frigyre lépő párról kérdez. Az idős rokon, aki láthatóan annyira örül Evie-nek, mert már attól félt, hogy meg kell halnia. (Ahogy fogalmaz a lányról és a halállal kapcsolatban.) De, ha csak azt nézem, hogy sok szép, fiatal és gazdag nemes a vidéki kastélyban. Ha természetfeletti lényt kell társítani, melyik ugrik be? Nekem pont az, ami itt is lesz.

Azért van benne új elem is. Hogy miért fontos annyira egy Alexander-lány, és miért örül az egész család annyira Evie-nek. Hogy pontosan kicsoda Victoria és Lucy. Vagyis, nem teljesen kiszámítható, de azért nem is lett olyan érzésem, hogy nagyon átértelmezték volna ennek a lénynek a mitológiáját.

Hosszas különben a felvezetés, és direkt megtévesztő. Ahogy Evie beilleszkedik a gazdagok életébe, és a leghelyesebb, leggazdagabb, legkedvesebb férfi kezdi el csapni neki a szelet, az egészen romantikus filmes. Ha nem lennének a jelek, amiket észre lehet venni. Túl szép, hogy igaz legyen. Mert az is.

Mindennel együtt a végére vesztett el a film. Az akció nem állt jól neki, és nem is tűnt valami hitelesnek, ahogy Evie majd megmenti magát, aztán szörnyvadásznak áll. Most komolyan, egy fiatal nő le tud győzni többszáz éves lényeket? De amúgy is vannak problémáim a történet mitológiájával. Ha minden a frigyekből fakad, nem csak az erő, de az életük is, akkor a halálok, főleg annak a bizonyos személynek a halála nem kellene, hogy mindenkit halandóvá tegyen? Én komolyan azt vártam, hogy az a halál majd mindenkit az eredeti korára változtat, vagyis a többség szépen porrá lesz. Nem pedig Evie kezd majd vadászatba…

Különben hiába ilyen a vége, azért nem hiszem, hogy folytatást bárki is tervez neki. Nem véletlenül csak a vége volt harcos és akció jellegű. A meglepetés volt a lényeg, hogy mibe csöppent a nő. Azt pedig megtudjuk már ebben a részben.

Túlzásba nem vitték a külcsínt, de a vidéki kastéllyal nagyot húztak. Van hangulata az épületnek, ha egyes részei kimerítik a merő giccs fogalmát is. A lények megjelenítése lehetett volna ötletesebb is, de még az sem volt vészes.

A szereposztás – nem sztárok vannak benne, de pár olyan színész igen, akit azért már lehetett látni ebben-abban. Evie az a Nathalie Emmanuel, akit Daeny szabadított fel a rabszolgaságból, és lett a nő tanácsadója, tolmácsa a Trónok harcában. Walt, vagyis Thomas Doherty Disney körből jött, ő játszotta Hook kapitány fiát, újabban meg az újabb Gossip Girl állandó szereplője. Azt bevallom, a komornyikra rákerestem. Annyira Sherlock Holmes/Batman rémlett fel, és nagyjából el is találtam. Az egyik Sherlock – az amerikai sorozat – nyomozóját játszotta, ahogy a Gothamben ő volt Alfred. Sean Pertwee különben nagyon jópofán tolja túl a démoni szolga szerepét. A többiek inkább csak eye candy szerepet kaptak, neki volt lehetősége egy zsánerfigurát megnyomni.

Egyszer meg lehetett nézni, de nem lesz ikonikus darab.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6618019834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása