Minden napra egy film

Minden napra egy film

Gangs of London

s01e01

2023. január 07. - BBerni86

Ma nem nagyon tévéztem, csak elkezdtem pótolni ezt a maffiás sorozatot. A 2. évad megy már, én meg belenéztem, érdemes-e behoznom az eddig részeket.

A benyomások röviden: 1 rész nagyon kevés eldönteni, hogy nézzem-e.gangs1.jpg

A londoni maffiafőnököt megölik, a helyét átvevő fia bosszút akar. Minden bűnszervezet a tettest hajkurássza, mert Sean minden tevékenységet leállít, amíg nincs meg a gyilkos. Egy beépített rendőr meg kihasználja az alkalmat, hogy feljebb jusson.

Rengeteg a nyitott kérdés, és inkább csak rejtélyeket kapunk a kezdésre, nem válaszokat. Miért van rosszban Sean anyja és a lánytestvére? Most akkor ki is a gyilkos és miért? Sokak titkolóznak, üzelmeik vannak, vagyis kellően bonyolult lehet a sorozat, és az ilyesmikre rá bírok kattanni. Tudni akarom a válaszokat, de ahhoz néznem kell.

A másik, a látvány. Nyers és erőszakos. Már a nyitányban élő embert égetnek, és tudják fokozni. Tévében nem is tudom, milyen korhatár karikát nyomnék rá. De ízléssel, nem undorít, csak bűnszervezetről szól, és ezek az emberek nem mennek a szomszédba némi erőszakért. Nekem az átverések és titkok adják el, de ezektől lesz látványos.

A szereplők, színészek kapcsán 1 rész után nem nyilatkozom. De majd nézem tovább, és eldöntöm, van-e szimpatikus alak és jó alakítás. Azzal különben szerintem nem lesz gond - Joe Cole már ebben a részben úgy nyomta a szociopata gyászolót, hogy öröm volt nézni. Amikor nem tudod eldönteni, hogy nyakon szúr vagy elbőgi magát.

Vagyis, kaszálni biztos nem fogom, nézem az első évadot.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6318020714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása