Minden napra egy film

Minden napra egy film

A Bridge Hollow-i átok

2023. március 01. - BBerni86

Van egy gonosz felem, aki simán elintézné annyival ezt a filmet, hogy megcsinálták a Libabőrt csak feketékkel. Ha visszaveszek, akkor sem tudok szabadulni attól, hogy mennyire nincs önálló története ennek a filmnek.

Mi több, nagyon egyszerű a cselekmény is. Az új városba költözött család belecsöppen Bridge Hollow Halloween a_bridge_hollow-i.jpgőrületébe. A kamasz bulizni és beöltözni akar, az apja meg mindent megtiltana. Eredmény: elszabadul egy gonosz szellem, ami életre kelti a dekorációt, és apa – lánya rohan utána, valahogy próbálják visszazárni, mielőtt nagyobb baj lesz.

Szépen hozza az unalmas, millió meg egyszer látott kötelezőket. Ahogy apa – lánya a vészhelyzetben képesek felfogni, mit akar a másik és túl tudnak lépni a saját félelmeiken. Ahogy megerősödnek a családi kapcsok, és együtt mindent legyőznek. Ahogy melléjük teszik a szokott, vicces karaktereket. Az önjelölt, cserfes polgármestert, a mágiarajongó iskolaigazgatót vagy a helyi fura srácokat, akik paranormális jelenségeket kutatnának. Különben utóbbiak okozták a legnagyobb fejtörést nekem a filmben, pontosabban a Halloween jelmezeik. Howard elmondja a saját verzióját, jól meg is állapítják, hogy öreg. Én felismerné véltem Alexander Hamiltont, az Emma Stone-féle Szörnyellát és az a harmadik ruha. Mit kutattam mire, rájöttem. Gwen Stacy kabátja. (A Pókmaszkkal könnyebb lett volna, de hagyjuk…)

A legjobb különben ez az eltúlzott Halloween őrület benne. Olyan kosztümöket és házdíszítéseket csináltak meg, hogy a jelmezesek és a díszletesek aztán kiélhették a legvadabb fantáziáikat. Meg se tudnám mondani, melyik volt a kedvencem. A Walking Dead ház a seriffnek öltözött tulajjal, a boszorkányos vagy a csontváz focicsapat? Most hajlanék a csontvázakra, de lehet, pár óra múlva másikat neveznék meg.

Így pláne fáj, hogy amint mindez életre kel, már kevés. Ma már többet tud a CGI. Talán csak a csontvázak voltak mozgásban is korrektek, a papírmasé életre kelt macska és banyák csak fájtak.

Komédia, de a humorát már nem tudom ennyire dicsérni. Erőltetett. Az kifejezetten fárasztó is, ahogy Emily, a családanya és egykori ügyvéd most egészséges sütiket akar gyártani, és mindenki rosszul van a főztjétől. A végére rá is jön, hogy cukorral jó az édesség, nem céklalével. De kb. ez a szint, amit a film hozott.

A szereposztás nem éppen izmos, de a film sem éppen a Halloween téma legjobbja. Marlon Wayans és Kelly Rowland játszik házaspárt, akiknek a lánya Stranger Things színész. Tudjuk, a Netflix szereti ugyanazokat az arcokat látni a különféle filmjeiben, pláne szereti, ha még a stílus is egyezik, hogy skatulyába tehessen.

Van sokkal jobb is, de sokkal rosszabb is. Adam Sandler nézhetetlen hasonló filmje után kifejezetten jó, de a Libabőrt nem éri el.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9618061786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása