Minden napra egy film

Minden napra egy film

Murder Mistery 2.

2023. május 08. - BBerni86

Nem nagy vigasz, de legalább megnyugtat, hogy nem csak én rühelltem ezt a filmet. Bár lehetnének rosszabbak is a kritikái, azért nem kímélték.

Amit leginkább úgy tudnék jellemezni, hogy teljesen felesleges folytatás. A története annyira értelmes volt, hogy 000murder.jpgmár most nehezemre esik visszaidézni, mégis, mit láttam. Ok, azért a lényeg megvolt: Audrey és Nick magánnyomozói karrierje haldoklik, amikor maharadzsa barátjuk meghívja őket az esküvőjére. Csakhogy a férfit elrabolják, és a minden lében kanál házaspárnak kell vinniük a váltságdíjat.

De nem a történet a lényeg. Értelme sincs sok – szinte minden szereplőnek van valamennyi vaj a füle mögött, és teljesen véletlenszerű az is, ki az emberrabló és miért. Mondhatni, ha valakire ráböknek csukott szemmel, az ugyanannyira lehetett, mint bárki más.

Agyatlan, és semmi súlya a bűneseteknek. Vagy, inkább úgy fogalmazok, hogy a mellékszereplők hullanak, mint a legyek, és ez senkit nem izgat. Van olyan szereplő, akiről ezt készséggel el is hiszem, de itt a nemesség is meghal úgy, hogy senki nem foglalkozik a dologgal.

Szerencsétlen akciójeleneteket halmoztak egymásra, de azok is annyira agyatlanok, mint a főszereplők és a film története. Volt autós üldözés, mintha lett volna némi robbanás is, leégett egy ház, meg hasonlók. Szintén fennáll, hogy már nehezemre esik felidézni, mit tettek bele. Még az maradt meg legjobban, hogy Mark Strong extra kemény túszmentőként kötéllel ereszkedik le a terembe és nagyon morcnak néz ki. Hát igen, nem ő jut eszembe, ha egy akciósztárra gondolok. Ő még a jobb színészek között van, de az egész film húzza őt is a paródia felé.

Akkor miről szólt a film? Már eléggé körbejártam, ki is írhatom. Sandler és Aniston egójának tuningolására. Szembetűnően sok az olyan jelenet, ahol valaki a nyálát a csorgatja Aniston után. Olyan mellékszereplő is van, akinek az egyetlen szerepe, hogy el akarja csábítani a nőt – meg viccelődjenek azon, hány viszonya és gyereke van. Az esküvőn képesek megjátszani azt, hogy a szereplők nagyja Anistont bámulja a fehér szárit idéző ruhában. Túl van tolva és kirakom a pontot.

A másik, pedig egy jó nyaralás. Azt látni vélem, hogy a két főszereplő jól elvolt a forgatáson. Nagyon nem lep meg a dolog – kaptak jó ruhákat, jó helyszíneken forgattak. Kb. mint egy nyaralás, és ehhez meg se kellett erőltetniük magukat. Nincs egy drámai jelenet, egy nagy pillanat, csak súlytalan marhulás végig.

Igaz, a casting erős. Csak éppen nem értem, minek egy ilyen filmbe Melanie Laurent vagy Mark Strong? Bár, valaminek el kell adnia, mert a története nem fogja.

Ezzel kipanaszkodtam magam. Lehet hozzávágni egy Arany Málnát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9318119576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása