Minden napra egy film

Minden napra egy film

A védenc

2023. június 01. - BBerni86

Némileg hangulatfüggő is, milyennek találom a filmet. Simán el tudom képzelni, hogy máskor jócskán morogtam volna rajta, most viszont pont elment ez a könnyed akciófilm. Komolyan egy percre se vettem, így működött.

Plusz, simán elnézek olyasmit, amiben a szakmájuk legjobbjai ügyködnek. Lehet az fodrászat, ruhatervezés, parfümkészítés, bármi. Itt éppen gyilkolás és csapdaállítás.000a_vedenc.jpg

A történet nem izmos, tulajdonképpen egy egyszerű bosszútörténet. Anna gyerekként Moody-nak köszönhette, hogy túlélte Vietnámot és a vérengzéseket, amelyben az egész családját elvesztette. A férfi felnevelte, szakmát adott neki, és végig apaként állt mellette. Így, Moody meggyilkolása nem maradhat megtorlatnak és Anna hadjáratba kezd. Egy csavar azért akadt benne, de azt vártam is Samuel L. Jacksontól. Ő nem az a színész, akit egy akciófilmben könnyű megölni.

Megvan a maga hangulata és ha nem gondolok bele a dolgokba, még menőnek is mondanám. Kifejezetten tetszett, ahogy Anna és Michael kerülgette egymást. Ahogy nem lehetett tudni, hogy miként esnek egymásnak – ölnek vagy ölelnek. Igen erősen igyekeztem kizárni az agyamból, hogy Michael Keaton már nem éppen az a korosztály, akit egy ilyen szerepkörben elképzelek. A helyzet az, hogy színésznek nagyon jó, és eladta ezt is, ha jó pár évvel fiatalabb színész is játszhatta volna.

Maggie Q meg nagyon otthonosan mozog ebben a szerepkörben, és jól is áll neki. A Nikitát is végignéztem, és itt szinte ugyanazt a szerepet játssza. Még mindig profin vonul, csap oda, és akkor is elhiszi neki az ember, ha negyed akkora, mint amilyen nagyságú férfiakat megver a szerepe szerint. De talán azt bírtam annyira Annában, hogy nem a fizikai ereje és képességei a legerősebb fegyverei. Nagy taktikus és nagyon okos nő.

Jó a film látványra. A verekedések, akciók, robbantások és minden más ül benne. Eléggé látványmozi, hogy lekössön, de nem tör a zsáner megújítására. Szépen, szórakoztatva hozza, amit a néző vár és ezzel most elégedett is voltam.

Jó a tempó. Viszonylag gyorsan felvezeti a történetet, aztán már bele is vágunk a bosszúba. Néhány kocka elhelyezkedése menet közben derül ki, de már írtam, hogy ezt nem okos filmként kell nézni. Minél egyszerűbb szintre hozzuk a motivációt, annál szórakoztatóbb. Bosszuld meg a nevelőapád. Szüntesd meg a fenyegetést.

A film gonosza, Hayes különben elveszik a többiek mellett. Maggie Q, Samuel L. Jackson és Michael Keaton, akikre lehet emlékezni a vége után. Nem is rögzült, hogy a főgonosz mit és miért akart – ok, ennyire azért nem túlzok. Simán annyiról volt szó, hogy Moody olyasmit kezdett el piszkálni, ami felfedhette volna a személyazonosságát, ezért megelőző csapást mért.

Hogy kicsit ismételjem magam: hangulatos, nézhető akciófilm jó színészekkel. Nem lesz klasszikus, nem akarom majd visszanézni sem, de egyszer jól esett.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4718137094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2023.06.08. 12:12:20

Minimális csavarral ellátott lövöldözős, bosszúállós, bérgyilkosos kikapcsolódásra jó akciófilm. A batman még mindig nagyon adja, Sam Jackson mindig jó, és Maggie Q is hozza a szokásost.
süti beállítások módosítása