Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

The Afterparty, Justified, Harley Queen, Only Murders in the Building, Foundation, My Happy Marriage, Billions

2023. augusztus 19. - BBerni86

Úgy tűnik, megint bővült a heti lista. Ugorjunk is neki! A kezdés rögtön a nyomozós The Afterparty (s02e07), ami meg is lepett. Ulysses nagybácsi következett, akiről eddig az volt a benyomásom, hogy egy western kifordításban000thea27.jpg fog parádézni. Ehhez képest táncfilmes hátteret kapott tiltott szerelemmel és együtt táncolással. Új, némileg szappanos történetszál – már az sem biztos, ki kinek a gyereke – érkezett vele és egy valóban meglepő zsáner. A poén az, hogy ami a lényeg lenne, az esküvő és az ott történtek, alig szerepeltek. Bezzeg, azt hosszan lehetett nézni, hogy évekkel korábban mi esett meg egy testvérpár és az egyik felesége között. A melodráma színezet nem is állt jól, ahogy azt sem díjaztam túlzottan, amikor egyértelműen paródia felé hajlottak. Nem volt egy rossz rész, sokat nem vitte előre ugyan a történetet, és volt benne furcsaság is, de ötletnek érdekes.

 

Sajnos, a Justified: City Primeval (s01e06) kapcsán nem tudok ennyire elnéző lenni. Egyetlen részen viszont nagyon jót mosolyogtam: most Raylan is szóvá teszi, hogy egyszerűen hihetetlen, hogy Clement mindent és így 000justified16.jpgmeg tud úszni. Én is ezt mondom hetek óta… Csak nem ki fognak még ebből hozni valamit? Mert különben megint ez történt. Clement megint megúszta. Igaz, most nem is éreztem veszélyben. Amint megláttam, hogy Carolyn kit adott a rendőröknek, már láttam, hogy a saját pecsenyéjét sütögeti, és nem segíteni akar igazából. Igazam lett. Raylan is érzi, hogy valami nagyon nem stimmelt ezzel az üggyel, és csalódni fogok benne, ha Carolyn ki tudja magát beszélni a helyzetből. Amúgy sem bírom, ahogy ágyba estek, de ahogy most a nő húzza is a viszonnyal… A végén legalább volt egy meglepő húzás az évad gonoszától. És már azt is tudom értékelni, hogy ebben a részben nem osztotta kisgatyában az észt. És megint volt egy olyan jelenet, ami miatt évtizedesnél régebbinek érzem az alapanyagot. CD vagy magnó? Meg kazettahallgatás? Fájt volna, ha valami modernebb eszköz van Clement birtokában?

 

Az Only Murders in the Building (s03e03) kapcsán nincs bennem különösebben se tetszett, se nem tetszett vélemény. Elnézem, bírom is, de most nem ragadt meg semmi annyira, hogy emlékezzek rá később is. A000onlym33.jpg nyomozás még csak alig-alig indult be, inkább Oliver műsora körül ment a hajsza. Igyekszik megmenteni a darabot, és kitalálta, hogy musicalt ír belőle. Nem állítom, hogy túlzottan meglep, miután Meryl Streep egyik legnagyobb sikere volt a Mamma Mia! – természetesen már most meg is énekeltetik, és valamilyen szinten az a dal lett a film közepe. Abban van az érzelmi súly, annak kapcsán került elő megint, hogy Oliver és Loretta között van szikra. (Eddig különben egy szereplőnek se jött össze így az évadban a szerelem.) Abban van egy új indíték, egy jellem feltárása: mert az egyik színész bizony rosszul viseli, ha valaki ellopja előle a fényt. Az előzmények meg hozták a humort: Oliver írt egy olyan dalt, amiben rákok táncolnak, és nem véletlenül akadtak ki a munkájukért különben aggódó színészek is, hogy ez valami förtelmes lesz. Oliver után Mabel kapott kicsit több szerepet, talán egy új barátot is? Charles viszont alig tűnt fel. Kevés a közös jelenetük, de legalább mozgalmas a rész attól, hogy külön utakon járnak.

 

A Foundation (s02e06) Hari történetét vitte tovább, miközben egy-egy jelenetre láthattuk, hogy a többi színtéren 000found206.jpgmi zajlik. Illetve, a Császárság tábornokát nem, talán ő maradt ki egyedül. De, ami a rész jó húzása volt, hogy miközben láttuk, mire játszanak a mentalisták, Hari múltja is megelevenedett. Honnan ered a Birodalom elleni bosszúvágy, és miért nem is próbált tenni érte valamit? A nő, akit korábban emlegettek, ki volt, és mi a történetük. Sikeresen el is érték, hogy ha bevégzi ott a vízben, én sajnálni fogom. Mindent elvettek tőle, és még akkor is az emberiség megmentésén dolgozott. Lehet, hogy megint meg kell érte halnia? Gael és Salvor vajon átlátnak a köröttük hemzsegő hazugágokon? Pedig az ő történetük érdekel általában a legkevésbé, de most hirtelen nagyon izgalmas is lett. Közben meg ez egy újabb látványos rész volt. Az űrjelenetek és hajók jól meg vannak oldva ebben a sorozatban.

 

Az anime adag is jöhet: My Happy Marriage (s01e07). Leginkább az előző etap zárása, az újabb konfliktus előkészítésének nevezném. Miyo családja megkapja a büntetését, Koji pedig elköszön. Cserébe jönnek új000my17.jpg szereplők: megismerjük Miyo leendő sógornőjét, kilátásba van helyezve az apósának megismerése, és készülnek egy bálra. Közben jön egy démoni fenyegetés, éledezik Miyo ereje, és a lány elleni összeesküvés új szereplőket mutat a háttérben. Vagyis, még nem ebben a részben történtek a nagy események, de már előkészíti őket. Ami azért meglepett, hogy már mennyire erős a főszereplő páros közti kötelék. Határozottan ragaszkodnak egymáshoz, megvolt a hivatalos eljegyzésük, és annyit irulnak-pirulnak egymás mellett, hogy azt rossz nézni. A rész kinézete a szokott, egy kivétellel. Van egy kerti jelenet, amikor a virágokat nézegetik. Ahogy a gerberákat megcsinálták, az szinte valószerű. Nagyon szép lett.

 

Behoztam magam a Harley Quinn (s04e01-6) új évaddal is. A legfontosabb benyomásom, hogy ez az évad 000harley41.jpgsokkal inkább szétesik, mint a korábbiak. Próbál nem részenkénti történeteket hozni, és összekötőnek használni, hogy mindkét nő új munkakörben próbálja ki magát, ami a kapcsolatukat nem is kicsit terheli meg. Ugyanakkor mégsem látom a nagyobb történetet mögötte. A végén valószínűsítem, hogy ki lesz hozva a Wayne és a LexCorp összecsapásából valami, de jelenleg csak utalások vannak erre. A részenkénti kis poénok viszont megvannak, sok ül is, és nézeti velem. Nyomorult Damiant tudom sajnálni, ahogy Talia próbálna az anyja lenni – csak éppen nem neki, hanem a babának, akit Bruce-nál hagyott. Mégis, mit kezdene egy 12 éves cumival vagy csörgővel? Alfred, aki jól megszívja azzal, hogy vissza akar térni Bruce mellé. Van, mondjuk, ami idegesít. Visszatérő poén, hogy Éjszárny hátsó fele a legjobb Gothamban. Az egyik részben egy olyan gonosztevőt üldöznek, aki azt akarja ellopni. Éjszárny fenekét. Hát… nem tudtam nevetni rajta, és kiteszem a pontot. Vagy mégsem? Mert az egyik részben ennél is tovább mennek, és az komolyan fájt. A 6-ban, de spoileres lenne elmesélni, és az annyira bullying poén, hogy utáltam. A grafika a szokott, teljesen ugyanaz, mint az előző évadokban. Színes, véres, felnőttmese. Megint jók az új figurák – Talia, Lex elsősorban. Továbbra is szeretem az eredeti hangokat hozzá. Csak kerekedjen a történet – és ne Dick feneke…

 

Végül, ami teljesen új és nem behozott sorozatrészek. Az utolsó évadjával kezdett a Billions (s07e01) is. Már000billions71.png korábban el lett lőve a poén, így nem is húzom sokat, mert akit érdekel, úgy is tudja. Visszahozzák Damian Lewis karakterét, és indulhat az Axelrod Vs. Prince második menet. Tudjuk, az elsőt Prince nyerte. Itt meg sejtetve van már most, hogy ezt Bobby fogja. Hiszen mutatták, hogy rontott be Prince Wendy-hez pár hónappal később, aki Bobby visszahozásának legnagyobb ötletgazdája. Már csak az a kérdés, hogy milyen szerepet kap ebben Chuck. Az még körvonalazva sincs. Neki is megvannak a maga alkui, bajai és tervei, de hogy az egész képbe hogyan fog ez illeszkedni? Tulajdonképpen egy helyzetjelentést kaptunk – már kiderült, mit akar Prince, és erre reagálnak most a többiek. Túlzottan támogatónak senkit se mondanék, nem akarják Mike-ot elnökként viszontlátni. Arra meg nem is nagyon találok szavakat, hogy mekkora fordulatot vettek Stoll karakterével. Ő érkezett a fehér lovagként, és most ő az ördög? Ha a szerelmi szálakat nem ragozzák, és a billiárdosok csapnak majd össze Chuck közjátékával, akkor ki tudok ezekkel egyezni. Ha megint előkerül Wendy és Axe mint pár, akkor viszont nem fogom szeretni a záró évadot. Ebben a sorozatban mindig is a játszma volt a jó, nem az érzelmek. Az egy ponton működött: Wags legutóbbi párjánál, akit bosszúból akart felszedni, aztán jól egymásba szerettek. És mondanom se kell, ott se voltak túltolva az érzelmek, és volt benne poén, amikor bemutatkozott a leendő apósának. Majd meglátjuk, egyelőre elindultak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5118196409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása