Minden napra egy film

Minden napra egy film

A kaszkadőr

2024. augusztus 05. - BBerni86

Kellett ehhez a filmhez az eredeti ismerete? Nem. Eddig nem is tudtam, hogy létezett egy ilyen sorozat is, amelyben ez a két karakter szerepelt több évadon keresztül. Annyira elölről kezd mindent ez a film, hogy eszembe nem jutott volna se előzmény, se folytatás.

A történet különben egyszerű: a filmes Jody és a kaszkadőr Colt a közös munka során egymásba szerettek. De egy nagy esést követően Colt elüldözi maga mellől a nőt, hogy aztán egy unalmas állásban a régi szép időkről ábrándozzon. Míg meg nem keresi az akciósztár Tom Ryder ügynöke és visszacsábítaná Tom új filmjéhez. Colt nemet mond, de akkor kiderül, hogy Jody a rendező és segítség kell a film befejezéséhez. Visszamegy, és hamarosan kész helyzetben találja magát: próbálja visszahódítani a szerelmét, miközben titokban meg kell találnia az eltűnt Tomot a forgatás befejezéséig.000thefallguy.jpg

De a történet annyira nem is lényeges. Ahogy a cím is mutatja, egy kaszkadőr a főszereplő és erre is van ráépítve minden. Látunk jó sok forgatást, meg azt is, amit aztán ebből a képernyőn kihoznak. Jó adag CGI is rá lett húzva a filmre, és egy űreposzt is betoltak így a filmbe. Ha az érdekes is volt, hogy mi hogy néz ki felvéve, majd hogyan fog a vásznon látszani, azért voltak fenntartásaim. Pláne, mert a Metálvihar rém buta egy filmnek tűnik. Még olyanabb, mint a Rebel Moon. Abban legalább a hét mesterlövészt fedeztem fel, ebben meg űrlény és földi forradalmár Rómeó és Júlia románca lesz happy enddel. Szóval, nem éppen az a film, amire beülnék. Azt meg nem is értem, hogy lehetett egy kész, befejezett filmben Tom kitörlése és Momoa beillesztése. Fogták a deepfake programot és simán rátették Momoa videóit Tom jeleneteire? Mert azt nem tudom elhinni, hogy újra forgattak volna. Miből? Büdzsé már nem volt.

De a forgatás mellett folyamatosan nézzük Colt nyomozását is, ami szintén olyan, mintha akciófilmet forgatna. Arra van kihegyezve az egész történet, hogy ugyanazokat a készségeket és trükköket alkalmazza élőben, mint a filmen és így szép lassan kiderít mindent, miközben próbálják elkapni, megölni és üldözik is.

Gáz is, de nem tudnám logikusan végigmondani, hogy jut el Tom eltűnésétől oda, hogy szemközt állnak és Tom szembesíti a történettel. Az igazival. Viszont, az beugrik, hogy ugrált az autókon vagy kellékekkel vívott Tom szobájában. Nem a történet a lényeg, hogy rövid legyek.

Ez egy szerelmesfilm a stúdiómunkához, vagy minek nevezzem a kaszkadőrök munkáját és a CGI-t. Ezek mennyire kellenek, hogy néz ki tőlük jobban a film, és mennyi munka van abban, hogy robbanjanak és látványosan harcoljanak a filmeken. Tény, jól néz ki, és aki erre fogékony, meg is lesz a szórakozása. Van itt tényleg minden – robbantás, üldözés, harc, zuhanás, és sok más még.

Különben meg ott van a színészi gárda, akik igyekeznek többet kihozni belőle, mint egy akciófilmet. Gosling és Blunt simán többet tudnak, mint amit ez a film megenged nekik. Ki is emelném, hogy Gosling legjobb jelenetének nem is az akciókat találtam benne. Van benne egy rész, amikor simán szenved attól, hogy elvesztette a nőt és tönkrement az élete. Ül az autójában és az arcán van egy élet rossz döntéseinek összes kudarca.

Amit viszont nehezen emésztek: Aaron Taylor-Johnson, mint világvezető akciósztár? Ahogy kinézett, ahogy jelen volt a filmen, nekem sokkal inkább egy fiúbanda popsztár tagja jutott róla eszembe. El nem tudom képzelni, milyen Kraven lesz belőle. Mindegy is, elengedem.

Ez egyszer jó szórakozás volt, csak kikapcsoltam hozzá a magasabb agyi funkcióim. Úgy kell nézni, mint a Halálos iramban filmeket. Csak ebben többet eljátszani tudó színészek vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5518460615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.08.06. 00:26:25

Valami rémlik az etedetiből.
Ott mintha lett volna egy olyan bűnügyi szál, hogy valaki belenyúlt mindenbe és sorra haltak a kaszkik.
süti beállítások módosítása