Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

All American Homecoming, Kite Man, Bad Monkey, Only Murders in the Building

2024. szeptember 08. - BBerni86

Csúnya leszek, de idén képtelen vagyok együtt rezegni az Only Murders in the Building (s04e02) gyilkossági000only42.jpg esetével. Sazz eddig is fura volt a csapatban és most ő az áldozat. Még annyira sem értem a sztorit, mint eddig. Az most megvan, honnan jött neki, hogy kaszkadőr lesz. Az apja is az volt, abban nőtt fel. De miért pasikat helyettesített a vásznon? Nem is hasonlít Steve Martinra. Olyan fura, ahogy Jane Lynch karakterét egészen eddig építették ebben a sorozatban - az öltönyeivel, a poénjaival és azzal, hogy ő volt Charles kaszkadőre. Ez a rész elvben neki állít emléket, kicsit jobban felépíti az alakját. Az lejött belőle, hogy a szereplőknek mennyire jó barátja volt, és mit jelentett Charles számára. De nem vette el annak az élét, mennyire különös volt ez a szerep mindig is. Közben meg ment az ökörködés, Charles rabságával a szobában és a szemközti tömb lakóinak bemutatásával. Megint jött jó pár különc, különös szereplő, akik után nyomozhatnak. Szépen építkeznek, jó komédia elemek vannak benne és abszurd figurák. Csak - Sazz. Nekem ő még mindig zsákbamacska.

Nagyon fura ebben a nyári melegben így All American Homecoming (s03e08) részt nézni. Ebben a részben 000allach.jpgkonkrétan KARÁCSONY volt. Értem én, hogy most nem adták az alapsorozattal párhuzamosan és így nagyon el van csúszva, de ez akkor is gáz. Pláne, hogy ez a rész csak arról szólt, hogy Simone összekapja magát. Lelkileg megzuhant, és Lando kicsit összekapta. Barátság, kitartás, belső erő. Tulajdonképpen pozitív dolgok vannak benne, csak éppen nem tudom komolyan venni, hogy Simone mennyire rosszul van a kezeléstől, és amikor arról panaszkodik, hogy a torz a teste, meg hasonlók, amikor a sorozat ebből annyit vállal be, hogy a színésznő morcosnak és fáradtnak nézik. Amikor Lando fotózza, akkor meg simán visszaengedik olyannak, amilyen mindig is volt. Mintha egyszerre akarná túldramatizálni és könnyebben is venni a Simone rákos vonalat. De azt értékeltem, hogy nem kezdték megint, hogy Lando - Simone összejön-e.

A helyzet megértése után ott vagyunk a Bad Monkey (s01e05) évadban, hogy Yancy összerakta már a történetet, csak be kellene bizonyítania. Ezen ügyködik most, és egy lépéssel közelebb is jut a leleplezéshez. De ezen túl000badm15.jpg inkább humorizált most a sorozat: hogyan reagált Rosa családja a lányuk majdnem barátjára, hogyan ásott Yancy sírt vagy éppen Eve miképpen ugráltatja a férjét. Azt még lebegteti a sorozat, hogy a Sárkánykirálynő igazából mit tud csinálni, és van-e bármilyen ereje. Én egyre inkább arra szavazok, hogy ez inkább hagyomány náluk, amit a nagyanyjával tartanak, és életben tartják a hitet, de tényleges nem is csinálnak semmit. Gracie már meg is fogalmazta, hogy csak ki akar innen törni, de a nagyanyja annyira ide kötődik, hogy a megbántása nélkül erre esélye sincs. És ezt már ő is látja. A hangulata, egy-egy jó színészi pillanat eladja, de azt kívánom, bár izgalmasabban pörögnének az események. Mindig csak kis lépések, minimális haladással. 

Köszönöm! Végre valaki felismerte, melyek korunk legsötétebb állatai! Évek óta mondom, hogy a tyúkok gonoszok 000kite19.jpgés sötét árad a szemükből. Most a Kite Man (s01e09) el is szórakozott azzal, milyen is lenne, ha egy tyúk szinte korlátlan erőt kapna. Ok, nyilván poénnak kellene venni, hogy egy szimpla tyúk kap Godzilla erőt és képességet, a két főszereplő meg nem bír el vele. Csak éppen egy madárfóbiásnak, akinek ráadásul éppen ez a baromfi volt a fóbiájának alfája, ez kicsit mélyebbre megy. Ha ezt leszámolom, akkor szimplán kreténség volt ez a rész. Mindenki harcolt. Glinder és Kite Man a szörny tyúkkal, aki még a cuki szörnycicát is elintézte, Lex emberei meg azzal szembesültek, hogy a gagyi gonoszok is mennyire szét tudják őket verni a kedvenc kocsmájuk védelmében. A Mesék Királynője révén volt gonosz humor, de maga a tyúk is az. Jött Darkseid is, és egyre idegesítőbb a kórusa. A grafika a szokott, a vér még mindig folyik. Előre keveset mentünk, de ahogy írtam is, ez egy verekedős rész.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5418487289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása