Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Zorro, Only Murders in the Building, Kite Man, Bad Monkey, All American Homecoming

2024. szeptember 01. - BBerni86

Akkor, gyors összefoglaló, mert most egy sorozat miatt se érzem úgy, hogy nagyon ki kellene írni magam. A Zorro (s01e09-10) zárása röviden katasztrófába illik. Összecsapták és a meglepő fordulatok is elvesztek benne.000zorro_1.jpg Pillanatok alatt túlléptünk azon, hogy Diego szerelme másnak a felesége lett. Mi több, még szimpatizál is az ifjú férjjel. Ármánykodnak a szülők, és kiderült az is, hogy miért érkezik a bérgyilkos az anyjának álcázott nemesasszonnyal. Nekem nagyon olyan érzetem volt, hogy minimum még egy évadot összecsaptak 2-3 részben. Hogy aztán Zorrót átvigyék más helyszínre, ami nem illik hozzá. Zorro New Yorkban? Maradjunk annyiban, hogy meg tudom érteni, miért nem készült 2. évad. Volt benne ötlet, más ez a Zorro, de nem feltétlenül jobb. Ahogy a végére a színészek is kiábrándítottak, annyira egyformának tűntek különféle helyzetekben is.

000only41.jpgKezdett az Only Murders in the Building (s04e01) és szokás szerint ezen tudtam mosolyogni. Nagyon abszurd, ahogy a két öreg szerencsétlenkedik össze-vissza és most a róluk készülő show miatt játszótársakat is kaptak ehhez. A készülő sorozatban mindenkit név játszana, és el is szórakoztak azon, hogy utánozzák egymást, miről beszélgetnek. Azért menet közben arra is rájöttünk, ki az évad hullája, ha még minden más tisztázatlan is. Minden esetre az egykori dolgozó kutya nagy ötlet volt, pláne, amikor kiderült, milyen szakmában ténykedett. A főszereplő trió jött vissza, és azért a nagyobb nevek is visszaköszönnek. Volt Streep jelenet, szinte álomszerűen belibegett egy partira. Más új szereplőt még nem lepleztek le, mert azt azért nem hiszem, hogy a színészek, mint Longoria, rendszeresen színészek lesznek az évadban. Az alaphangulat megvan, a jópofa szerencsétlenkedés, aztán majd meglátjuk, mit építenek belőle.

Nem akarok a Kite Man (s01e08) kapcsán sokat írni. Sima fordított: korábban Kite Man fejébe szállt a bunkóság ereje, most Glinder álnokosodik meg az Egyenlettől. Egy spa-ban ámokfutnak, míg mások vadásznak rájuk. A szokott agyatlansás, talán a szokottnál kevesebb humorral. Mert azt nem érzem viccesnek, hogy Glinder paranoiás rohamban aprít mindenkit.000badm14.jpg

Akkor már inkább a Bad Monkey (s01e04) érdemel szót, mert ez a rész fontos. Ebben kerül minden a helyére. Olyan, mint Poirot magyarázatai a krimik végén. Szépen elmagyaráz mindent, és nézőként mi már mindent érthetünk is. Szépen összeillik, megvolt a humora, és vannak benne meglepő elemek is. Mert sok mindent felfedtek eddig is, de most össze is passzították őket. Fel is merült bennem, hogy ennyire rövid lesz az évad? Mert innen kb. annyi van hátra, hogy Vaughn karaktere szépen összeköti a pontokat, a lényeg már leesett neki is. Vaughn ebben a részben különben inkább narrátor, mint színész. Azt kell mondanom, a kevesebb tényleg több volt. kellett, hogy a többiek is megkapják a maguk terét.

000ahh37.jpgVégül, Hálaadás az All American Homecoming (s03e07) ezen részében. Konfliktuselvarrás. Az eddig húzott szembenállásokat, a párok közti titkokat vették elő, hogy összecsapjanak, mindenki elmondhassa a félelmét és ezzel visszataláljanak magukhoz. Vagyis, igazán nem mentek előre a cselekménnyel, lelkiztek és erősítették a meglevő párokat. Tudom is díjazni, hogy már nem azzal akarnak bonyolítani, hogy ki kivel kavar. Mivel úgy tudom, ennek a sorozatnak ez a vége, arra már nem is igen van idő. Marad egymás támogatása, kis egyetemi gondok megoldása és a menőség. Mert ez a sorozat nem véletlenül van heti szinten kibeszélve, ki milyen ruhában szerepel a héten. Nehéz is a szegény feketék témát nyomni, már nem is nagyon teszik, amikor mindenki mehetne a divathétre fellépőnek... De ezzel együtt is, ez egy pozitív, megerősíti rész és a barátság istenítése 40 percben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6918482583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása