Minden napra egy film

Minden napra egy film

Újra otthon

2018. március 14. - BBerni86

Családos, szerelmes, újrakezdős, filmes.

Alice mindig a sztárvilág körött mozgott. Az apja Oscar díjas rendező, akinek a lánya volt a szemefénye. Az anyja ismert színésznő. A férje menő zenei producer. De ő csak egy hétköznapi asszony, aki a válása elől a szülővárosába menekül. Keresi a helyét, azt, hogy ki ő, ha nem a szülei gyereke, a férje felesége. A 40. születésnapi buliján egy huszonéves sráccal kezd el iszogatni, akit haza is visz magával. Harry filmes babérokra tör, barátaival filmet írnak, és ő rendezné a darabot. Harry, George és Teddy szimpatikusak a nőnek, és mivel nincs hova menniük, egy kis időre befogadja őket. Miközben Harry és közte egyre komolyabb a viszony, segít a srácoknak kitalálni, merre induljanak, és ő maga is meghoz pár fontos döntést. Melyeket át kell gondolnia, amikor beállít a férje, és vissza akarja kapni a családját.

Van egy tippem, ezen egy férfi komolyan szenvedne. Mert nem az a romantikus komédia, aminek a trailer eladja. Ha van is pár humorosabb jelenet benne, azok sem igazán viccesek. Ez egy dráma, csak éppen nem a komolyfajta, hanem a könnyedebb.

Ez egy női dráma, egy női fejlődéstörténet. Alice újradefiniálja magát, amiben sok segítséget kap a hozzá beköltöző fiataloktól. Kilépett a házasságából, és most jön rá, milyen egyedül anyának lenni, mit és hogyan akar dolgozni a jövőben. Az csak a legkisebb kérdés a filmben, hogy szerelmesként ki áll mellette. Én úgy éreztem, itt a szerelmi szál is csak egy lépcső ahhoz, hogy Alice magára találjon. Maga alatt van, kétségei vannak, és a fiatalabb Harry ezen segít. Önbizalmat ad neki. Ez kell ahhoz, hogy amikor Austen jön, és vissza akarja kapni, Alice már magát figyelembe véve tud döntést hozni a magánéletéről.

Határozottan egy felépülést láthatunk: Alice az elején bizonytalan, gyenge. De a végére ő az erős fél, aki kimondja a kínos igazságokat is, kiáll magáért, és már saját élete van.

Ennek megfelelően a film nem lehet komédia! Könnyedebb részeket tettek bele, de egyik sem vígjátékos. Sokkal komolyabb azoknál, a fiatal filmesek is kezdenek felnőni, az ő száluk sem egy komédia alapanyag.

De igazi dráma sincs benne, egyszer nem éreztem a film alatt igazi feszültséget, senkit nem éreztem veszélyben. Valahogy benne volt a légkörében, hogy mindenkinek a lehető legjobban el fognak rendeződni a dolgai. Amit sajnálok, mert így a film igazából nem komédia, de nem is dráma. Mindkettőnek langyos.

A szereposztása lehet az erőssége. Reese Whiterspoon van akkora név, hogy elvigye a hátán, ha nem is kell akkorát játszania, mint amit a Big little lies főszerepében megtett. Ráadásul ez egy olyan film, ami nagyon illik a színésznő jelenlegi profiljába. Akinek bejöttek az utóbbi filmjei, ez is fog. (Azon gúnyosan mosolygok, Picónak mennyire nem lett meg az áttörés.)

Egyszer meg lehetett nézni, de tipikusan az a film, ami mellett mást is csinál a nézője.

 

5/3 (Újra otthon) bár a trailer és a különféle PR termékek romantikus komédiának akarták eladni, ez igazából annál pár fokkal komolyabb darab. Nem igazi dráma, ahhoz képest valóban komédia. Női film, tipikusan olyasmi, amit Reese Whiterspoon mostanában szeret csinálni. Egy életkonfliktust kell megoldania a főszereplőnek, ami drámai, de akadnak benne mókás pillanatok is. A szereposztás erős, a szkript már kevésbé. Olyan tipikusan nézhető, de igazi hatást nem vált ki. Háttérfilm.

https://www.youtube.com/watch?v=iLEnuryvFFMdkovdmul.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8613739108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása