Minden napra egy film

Minden napra egy film

Egy szerelem gasztronómiája

2018. március 29. - BBerni86

Éttermes, szerelembe esős, felelősség vállalós.

Lőrinc zseniális séf, aki a saját éttermét vezeti, bár nem túl sikeresen. Vendég mindig sok van, szeretik is a főztjét, de anyagilag mégse nyereséges. Lőrinc már ott tart, hogy a csőd fenyeget, és bútorai eladásából próbál egy kis időt nyerni. A banki kölcsönt elbírálni a számok szerelmesét, a zárkózott és csendes Vandát küldik ki. A lány ebédnek szánt parizeres zsemléje és az étterem iránti érzéketlen hozzáállása felbőszíti a séfet, aki elhatározza, hogy megérteti a lánnyal, mit jelent neki a főzés és az ételek. A románc gyorsan forrósodik, de a kettejük története is véget érni látszik, amikor a kölcsönt elutasítja a bank. Lőrinc sértett és megbántja a lányt, majd sorra a barátait is sikerül elidegeníteni. Minden úszni látszik: étterem, szerelem, barátok. Egy utolsó nagy dobással menthető még valami, esetleg minden?2da55205db03d776751b0df3e2048c61.JPG

Mi volt ez? Komolyan, nem bírom belőni a műfajt! (Ez azért túlzás, de csak kicsit.) Talán a szereplők miatt, talán a történet miatt musicalt vártam. Aztán mégse az volt, ha párat énekeltek is benne. Zenés romantikus komédia?

Fájni éppenséggel nem fájt megnézni, de nem is adott semmi pluszt. Az a tipikus háttérfilm, ami mellett azzal foglalkozom, amivel csak akarok. Még csak nézni se kell, elég, ha hallgatod, és teljesen képben lehet lenni vele. A nagy átlag, a nem túl rossz, de nem is jó. De mivel jobbat vártam, belőlem inkább a panasz tud folyni.

Zenés – romantikus – komédia. Mindhármat tudom bántani.

Zenés: Bereczki és Balla ugyan tudnak énekelni, de ebben a filmben nem tetszett a zenei betét. Ami nálam nagy szó, én kifejezetten szeretni szoktam a betétdalokat. De itt nagyon retró a válogatás. Amit fokoz az is, hogy sok szám ugyanaz, amit a Pappa pia is felhasznált. Nem hiszem el, hogy nincs több magyar sláger, amit fel lehetne dolgozni! Ráadásul, a film nem akar musical lenni, de a zenélős részek nagyon azok. Kis identitászavar?

Romantikus: ez nem is romantika, ez a nagyon mese habbal. Vanda és Lőrinc úgy lesznek nagyon szerelmesek, hogy találkoztak vagy kétszer, énekeltek egyet együtt és beszéltek, mennyit is? Talán 7-8 mondatot egymással? Jó, romantikus komédia, nem a valóság, de ennyire elszállni tőle? Miért szerettek egymásba? Semmi nincs, ami hitelessé tenné.

Komédia: nem éppen az én humoromra van szabva a film. Az már baj, ha azon gondolkodom, hogy egy-egy jelenet poénnak lett-e szánva, vagy csak van? Inkább csak mosolygós az egész, könnyed és habos, de nem vicces.

Leforgatva korrektül le van, a kaják még jól is néznek ki. (Az ételes tanácsadó jobban kitett magáért, mint a zenei felelős.) Eszem ágába se lenne nyulat enni, de itt jól nézett ki. Színes, könnyed, habos az egész. Esetleg Balla ruhatárát átgondolhatták volna…

Egyszer meg lehet nézni, de többször nem érdemes.

 

5/3 (Egy szerelem gasztronómiája) a nem sok vizet zavar kategóriába illik bele. A történet egyszerű és kliséhalmaz, teljesen kiszámítható. A szerelmi szál nagyon mese habbal. Egy randi és örök nagy szerelem? Nem is értettem, mikor esett a páros szerelembe. A karakterekbe nincsen semmi izgalmas vagy érdekes, ők is csak klisék. A casting már érdekesebb, színházba járóknak még mosolygós is lehet. Bár, lehet, hogy csak engem zavart, de Bereczki, mint szakács? Nem hittem el! A zenéje nekem túl retró, és túl sok a közös pont a Pappa piával, ami szintén nem dicséret.

https://www.youtube.com/watch?v=_cNZ7dywwzA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9913786400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása