Minden napra egy film

Minden napra egy film

Burlesque – Díva

2018. április 25. - BBerni86

Zenés, szerelmes, bár mentős, baráti társaságos.

Ali egy nap körbenéz a vidéki munkahelyén, és belehasít, hogy ő ennél többet akar. Azonnal felmond, és Los Angeles felé veszi az irányt. Próbálja kitalálni, hogyan valósítsa meg magát, amikor besétál egy burlesque klubba. burlesque.jpgMegtetszik neki a zene, a tánc – ő is színpadra szeretne kerülni. A bár tulaja, Tess, nemet mond, nem kell új ember. Ám Ali nem adja fel könnyen: felkap egy tárcát és beáll pincérnőnek, csak maradhasson! Lentről lesi el a trükköket, miközben összebarátkozik a helyes, de meleg csapossal. Amikor kirabolják, Jack lesz a mentőangyala, akinek a kanapéján meghúzhatja magát. Kap egy esélyt a klubban, és egyre jobban vonzódik Jackhez, akiről kiderül, hogy nagyon is hetero: csak éppen menyasszonya van, ha másik városban is. Ali két feladatnak veselkedik neki: a klub megmentésének és a kapcsolatát rendezni Jackkel.

Ez a film már a műfajánál fogva nem fog mindenkinek tetszeni. Lehet nézni romantikus vígjátéknak, amelyben egy fiatal lány megvalósítja az álmát, miközben még a szerelem is rátalál. Mondhatni, sokban emlékeztet a Sakáltanyára. De még annál is sokkal zenésebb a Burlesque. Mondhatni, annyira közel van egy musicalhez, amennyire az csak lehetséges anélkül, hogy musical legyen a műfajmegnevezés.

A zene és a tánc minden szempontból meghatározó a filmben. A főszereplő lány táncosként kezdi, majd énekelni is elkezd egy műsorban. Egy zenés bár a film helyszíne! Mindeni táncos, vagy zenész – jó, majdnem mindenki. Akad üzletember is a szereplők között, mondanom se kell, nem ő a jófiú. De a szimpatikusak mind a zene körül léteznek: még a pultos is (Jack) zenét szerez szabadidejében. A dalok gyakran igazodnak a cselekményhez, és mint egy musical, aláfestik a cselekményt, nem csak a zenei hátteret jelentik.

A film formáján is érezhető a zenei hatás: nagyon klipszerű lett. Elsősorban a zenés-táncos betétek, de ezek már önmagukban is kiteszik a film jelentős hányadát.

A film cselekménye ezen túl a kliséket követi: a vidéki lány jön, lát és győz. Megszerzi a karriert meg a srácot is. Közben a tipikus szereplők és fordulatok kerülnek mellé: a gonosz vetélytárs a műsorban; a kedves lány, aki jó barát lesz, és akinek a helyén kitörhet; a szerelmi háromszög és ott van még a főnöknő is, aki pótanyaként segíti a lépteit.

De van annyira hangulatos, hogy el lehet neki nézni. Szépen összerakták a megszokott elemekből. Azoknál nem is tud többet, de ezeket jól használja. Szórakoztató, kellemes kikapcsolódás. Karrieres is, barátos is, szerelmes is, meg nagyon zenés.

A szereposztása miatt is érdemes odafigyelni rá. Előbb-utóbb minden énekesnőt megkísérti a filmezés, nem volt ez alól Christina Aguilera sem kivétel. Olyan szerepet kapott, amiben még az is aranyos, hogy nem profi színész. Énekelni, táncolni meg nagyon tud. Olyan veteránok vannak mellette, mint Cher vagy Stanley Tucci. Tele van olyan mellékalakokkal, akiket sorozatokból ismerhetünk, mint Eric Dane, Kristen Bell vagy Alan Cumming.

Van humora, tele van összetartással és barátsággal, mese is, de így szerethető.

Már láttam nem egyszer, de még fogom párszor biztosan. Nekem tetszik, ahogy könnyed és musicalszerű. Sajnálom is, hogy nem lett sikeresebb, szerintem megérdemelte volna.

 

Burlesque - 5/4,5 lánymese, de remek szereposztással, jó zenékkel, klipeket idéző látványvilággal.

https://www.youtube.com/watch?v=6oaNw2KNJDM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3813858122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása