Minden napra egy film

Minden napra egy film

Apavadászat

2018. május 06. - BBerni86

Családos, apát kereső, felnövős.

Kyle és Peter negyvenes férfiak, ikrek, akik az anyjuk esküvőjére utaznak haza. Kyle élete látszólag csodálatos: milliókat keresett azzal, hogy a fotóját feltették egy szószra. A barátnője modell is lehetne, és gyereket vár. Peter ellenben urológus, a fia utálja, elvált. Az esküvőn is soha nem látott apja után sóvárog, amikor egy sorozatban ismerős arcot pillant meg, Az apját, akit halottnak hitt egészen eddig. Az anyjuk a tényekkel szembesítve bevallja, hogy bulis ifjúkora volt, nem biztos benne, ki a fiai apja, így hazudott nekik valamit. Az ikrek, főleg Peter kedvéért, nekiindulnak, hogy anyjuk egykori szeretői közül az apjukra akadjanak. Van köztük egykori sztárfocista, de bűnöző is, hogy a megoldás végül otthon várjon rájuk. Az út alatt rendezhetik a kapcsolatuk is, és eldönthetik, merre menjen tovább az életük.wfgsnmjl.jpg

Az alapötlet még akár vicces is lehetett volna, ha jobban kidolgozzák. Még úgy is, hogy a történet kísértetiesen emlékeztet a Mamma mia történetére. Mínusz a női főszereplők. Mínusz az ABBA dalok. Bár, ahogy belegondolok, emészthetőbb lett volna nekem ez a film, ha musical, és jó hangú színészek énekelnek benne jó dalokat… de ez nem a Mamma mia, így nincsenek dalok, csak fárasztó poénok.

Komolyan, egy egész filmet, vagy majdnem az egészet ráhúzták arra, hogy Helen fiatalon mennyire bevállalós volt, és minden exének ő volt a nagy szexuális élmény. Amit persze ecsetelnek is a fiainak, akik ettől kínosan érzik maguk. Pontosabban Peter, mert Kyle annyit szűr le ebből, hogy már tudja, kitől örökölte a vérmérsékletét. Én az első alkalommal se találtam ezt viccesnek, de amikor a sokadik apajelölt is ugyanezt adta elő… az már fárasztott.

Azt mondanom se kell, hogy trágárak is, és ez önmagában nem vicces! Legszívesebben belerúgnék abba, aki elsőnek találta azt ki, hogy sima kreténkedést adjon el komédiának. A kettő nem ugyanaz! Attól, hogy valaki bunkó és rondán beszél, nem lesz automatikusan vicces is! Legalábbis az én mércémen biztos nem.

Az apafigurák is humorforrások akartak lenni, de ahhoz túlzottan szélsőségesek. Egynémely színészen látszik, hogy élvezi, hogy ennyire abnormális karaktert játszhat, de nézőként ez nem volt ugyanolyan jó élmény. Hiába játsszák olyan színésztehetségek őket, mint JK Simmons.

Ha már a színészeknél tartunk, a főszereplőkkel se voltam elégedett. Owen Wilson figurája, Kyle úgy van ábrázolva, mintha minimum úgy nézne ki, mint a csúcsformában levő Brad Pitt. Pedig nagyon nem olyan. Már igencsak látszani kezd a kora, és valljuk be, már fiatalon se volt egy Adonisz. Nekem ebben a szerepben hiteltelen, ha az életművészt zsigerből is hozza.

Amikor a film próbál kicsit mélyülni, és a testvérek kapcsolatára gyúrni, meg jön a zsánerkeveredés is. Túl kevés, ráadásul túlságosan későn is. Már nem lehet érzelmes filmet csinálni belőle, annyi ostobaság után.

Ha átgondolom a látottakat, egy volt benne, amit mondjuk viccesnek találtam, de azt is fura módon. Amikor a stoppost úgy hajlandók elvinni, ha megkötözhetik. Csodálom, hogy nem kapták egyből vissza, hogy ő nem sorozatgyilkos, de mi van az ikrekkel?

Még a trailer alapján is többet vártam, pedig eleve nem voltak vérmes reményeim. Nem volt vicces, nem volt érdekes, inkább bosszantott, mint pihentetett.

 

Apavadászat - 5/2 olcsó poénok, túl trágárak, erőszakosak is. A stáb se tetszett, a történet se. Jobbat vártam!

https://www.youtube.com/watch?v=64-XWz5ody8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4913895098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása