Minden napra egy film

Minden napra egy film

Suits (7. évad)

Még mindig nem a vége...:(

2018. május 07. - BBerni86

Jogi céges, helykeresős, megállapodós, baráti társaságos.

Harvey és az iroda annyit szervezkedett, hogy Mike nem csak korábban szabadulhatott, de a jogi kamarába is felvételt nyert. Harvey a céghez is visszacsábítja: megígéri neki, hogy vihet pro bono ügyeket, melyeket ő választhat ki magának, akár a klinikával együttműködve is. Mike folyamatosan harcban is áll magával, mert sokkal szívesebben dolgozik ezeken az ügyeken, mint a cég egyéb esetein. Míg a jövőn töpreng, egyre közeleg a dátum is, amikor Rachel a felesége lesz. Közben Harvey és Louis a maguk harcait vívják: Harvey komoly kapcsolatba kerül az egykori terapeutájával, de a nőt egyre jobban zavarja, hogy milyen közel áll egymáshoz Harvey és Donna. Louis az életébe visszatérő Sheila miatt kényszerül szembenézni magával és meghozni pár kemény döntést.

Nincsen sok jogi sorozat, sajnálatomra. Így különösen fájdalmasan éltem meg, hogy a Suits is lesilányodik jogi suits.jpgszappanoperává. Ez is egy olyan sorozat, aminek a minősége az évek alatt megállíthatatlanul esik, és már nem tudom, minek nézem.

Most már ott tartunk, hogy emlékeim szerint nem is jártak bíróságon a szereplők! Könyörgöm, ez egy jogi sorozat volt! Egyszer, régen, napi ügyek voltak benne. Kicsit később egy nagy ügyet vittek végig az évadon. Most már ott tartunk, hogy se egyik, se a másik. Mindent a bíróságon kívül intéznek.

Nagyon sötét képet is festve a világról. A Suits konkrétan azt a helyzetet festi az államokbeli jogról, hogy minden arról szól, melyik jogász mivel tudja zsarolni a másikat. Elmondani nem tudom, mennyire fájdalmas ezt nézni az egykori értelmes sorozat helyett! Még Mike emberbarát ügyei is kimerülnek a kis kapuk vadászásában és a zsarolásokban. Nagyon nem ilyen jogi sorozatot akarok nézni! Csak viszonyításképpen, most álltam neki a Billions című HBO sorozatnak. Abban is céges jog van, kiskapukkal, átverésekkel – ez a közeg. És ott mégse érzem azt, hogy unatkozom, vagy nem eléggé jogi a sorozat.

Fáj az is, hogy a Suits olyan magánéleti szálakat görget, melyek egy szappanoperába is beleillenének. Amikor Rachel és Mike alibi veszekedését kell néznem, mert elgondolkoztatta őket a pap, sírni tudtam volna. Annál már csak az volt rosszabb, ahogy Paula átment féltékeny hárpiába. Ultimátum, hogy Donna vagy Ő? Mintha nem sejtette volna, mi lesz a vége. Nem fog hiányozni az a nő, engem irritált. Viszont Harvey és Donna összejöhetnének végre, ezt is minek ennyire elnyújtani! Abba inkább bele se megyek, mi volt a Sheila helyzet. Ki gondolta komolyan ezt a tündérmesét a végére?

Ha már tündérmese! Annyira tudtam, hogy Rachel esküvője lesz a zárszó! Meghan Markle hamarosan angol hercegné lesz, naná, hogy a sorozatban is adtak rá egy esküvői ruhát! Ez is olyan olcsó húzás, amitől már elegem kezd lenni a sorozatból.

De van rosszabb is. Jessica kap egy saját sorozatot, és itt vezették fel. Borzalmasan, érdektelenül. Tuti, hogy abba bele se kezdek!

Voltak ebben a sorozatban olyan figurák, akik menők voltak. Érdekesek. Már senkiről nem érzem ezt, és néha a színészeken is azt látom, hogy belefáradtak már ebbe a műsorba.

Belefáradtam én is nézőként. Lesz sajna 8. évad, és töröm is a fejem, kell-e nekem belenézni.

 

Suits - 5/2 kevés jog, sok magánügy és egy erőltetett zárlat. A karaktereket egyre jobban gyilkolják.

https://www.youtube.com/watch?v=gcNX0BBAMYI

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7813895128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása