Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Blacklist

5. évad

2018. június 19. - BBerni86

Családi titkos, összeesküvős, bűnözőket elfogó titkos osztagos.

Már nyílt titok, hogy Liz Red lánya, megerősítette a teszt és a férfi is bevallotta. Liz dolgozik is rajta, hogy az apjának is helyet találjon a családjában, ami elsősorban Tomból és a lányukból áll. Közben visszatér az FBI kötelékébe is, és Red oldalán pipálja ki a bűnözőket a feketelistáról. Red nem is titkolja, hogy most ezzel megvan a maga célja is: újjá kell építenie a szervezetét, és a vetélytársak, rosszakarók kerülnek sorra. Egyikük sem sejti még, hogy a halála előtt Kaplan egy titkot hagyott Tomra, melyet neki kell felfednie és megosztani a feleségével. Így Tom is akcióba lendül egy táska és annak titka után, amire Red és mások foga is fáj. Egy halálos játszma kezd kibontakozni, mely alaposan megváltoztatja majd a csapat és a család életét is.blacklist-s5.jpg

Látok esélyt arra, hogy a héten ez a sorozat megy a SpoilerZóna fellépésre is, mert már megint olyan véget találtak ki neki, hogy nem tudom eldönteni, sírjak vagy nevessek. De különben a félévad záró is olyan volt, hogy legszívesebben kidobtam volna a sorozatot a tévével együtt. De itt nem leszek poéngyilkos, majd inkább a Zónában!

Beérem itt annyival, hogy ebben az évadban olyan húzások voltak, melyek változtatták a status quo-t, és szabtak egy új irányt. Ami nem feltétlenül tetszett nekem.

Alapvetően három részre lehetne szedni, miről is szól most ez a sorozat: egyrészt, az ügynökség halad a listán, kapják el a nemzetközi gonosztevőket Red segítségével. Másrészt, mindig van a háttérben egy Red játszma is, mert nem véletlen, mikor melyik rosszfiút adja az ügynökség kezére. Valamit mindig akar ő is, és egy hátsó szándéka minimum mindig van. Harmadrészt, vannak a magánéleti szálak. Elsősorban Red és Liz kapcsolata, de ebben az évadban beleerősítettek Aram és Samar kapcsolatába is. De erről megint a SpoilerZóna lesz részletesebb, mert ez is forralja különben az agyvizem!

Ezzel kitöltik a részeket, de ez a dinamika már nem annyira ütős. Azt hiszem, már belefáradtam azokba a fordulatokba, amelyeket le akarnak nyomni a torkomon. Mert ötletelnek, de nem érzem jónak az irányokat, melyen haladnak.

Mondjam azt, hogy Spader játéka miatt megéri még nézni? Már ezt sem tudom őszintén vallani. Jól áll neki, azt kifejezetten bírom még mindig, amikor az ördögi felét hozza a színész, de ezt látom már 5 évada! Kezdem ezt is unni.

Az akciók. Mivel engem ez izgat kevésbé, nem tudom megítélni, hogy a filmes kínálaton belül milyenek. Nekem korrekt, de én nem arra gerjedek, hogy milyen lőpárbajok vagy autós üldözések vannak. Minden részben van minimum egy, de sokkal inkább kettő ezekből, és pörgetik az adrenalint, akinek erre van igénye. Nekem nem.

Ami még mindig leköt, és ami miatt nézem, az talán a bűnözők, akiket kipipálnak a listáról. Annyit nem szerepelnek, hogy az őket játszó színészeknek legyen esélyük valami nagyot játszani, de maga az, amivel foglalkoznak, jól ki van találva és érdekes. Pl. ebben az évadban John Noble volt alibi gyártó zseni, vagy Julian Sands profi ipari tolvaj. A feketelistások kreativitása maradt nekem a legvonzóbb erre az évadra.

Utálom érte magam, de szerintem még nem kaszálom, hiába mondtam azt a félévad után.

 

The Blacklist - 5/3 összeesküvések, akciók, jól kitalált bűnöző zsenik – de kezd fáradni, hiába az újítások.

https://www.youtube.com/watch?v=vc-BAjeBFww

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5614053616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása