Minden napra egy film

Minden napra egy film

Dynasty

1. évad

2018. június 26. - BBerni86

Botrányos, gazdag családos, ármányos.dynasty.jpg

A Carrington család neve egyet jelent a vagyonnal, a szépséggel és a botrányokkal. Egy energiavállalatot vezetnek, Blake igazgatóságával. Ő keményen fogja törtető, üzletasszony lányát és a meleg, világot javítani akaró fiát. A család felbolydul, amikor Fallon helyett Blake a szerelmét nevezi ki, akit aztán feleségül is vesz. Fallon háborút hirdet Cristal ellen, akinek van is mit takargatnia. Egy szeretőt a cégnél, egy bűnözői múltat Venezuelából. De mindenkinek megvan a maga sara: Fallon saját céget akar, kavar a sofőrrel. Steven összejön Cristal unokaöccsével, függőségi gondjai vannak, meg bajos exei. Blake átlép minden határt, ha a cégről van szó. A Carrington család tagjai gond nélkül hátba döfik egymást is, de ha külső fenyegetés éri őket, szorosan zárnak. Szembenéznek merényletekkel, csalókkal, elveszett testvérekkel, zsarolással, csalással és korrupcióval, míg szeretnek és gyűlölnek.

Ez tipikusan olyan sorozat, amiben annyi a hiba, hogy ki tudnék tölteni vele egy egész oldalt, minimum. Lesznek is megjegyzéseim. Mégis, szeretem minden gondjával együtt. Szórakoztat, ha nem is tudom, miért nem valami minőségit nézek helyette. Egy tipikus guilty pleasure, mely előtt ott ragadtam.

A cselekmény egyszerre tipikus, kiszámítható, klisékkel teli, és mégis pörgős, változatos, csavaros. Minden részben rengeteg minden történik, pillanatok alatt lesz egymás ellen acsarkodókból szövetséges, ármánykodnak össze-vissza és a szerelmi ügyek is olyan kuszák, hogy át nem lehet látni őket. Ellőnek olyan kliséket, mint az elveszett testvér, de meglepetés szereplőről is kiderül, hogy rokon. Lesz itt álházasság, szerelemből gyűlölet, mindenféle manipuláció, gyilkosság, diliház.

Egy szálat elmesélek, mert jól jellemzi, milyen ez a sorozat: Fallon férjhez kell menjen, hogy kijátssza Jeffet. Michaelt kéri meg, akivel évek óta titkos veled is, meg nem is kapcsolatban van. Mikor ő nemet mond, a parkban összefut egy sráccal, akit megkér, legyen az álférje. Liam egy darabig kénytelen maradni, a sajtó miatt. Közben elkezdenek tetszeni egymásnak a lánnyal. De az ismerkedést tönkreteszi, hogy Liam igazából Jack, egy író, aki éppen egy botránykönyvet ír egy gazdag családról. Fallon kidobja. Elkezd közeledni Michael felé, aki most elküldi. Amikor Liam/Jack visszajön – pont, mire Michael átgondolja, és adna egy újabb esélyt maguknak. Liam tényleg író, de a saját családjáról írt. Mert ő igazából milliárdos, aki a lányt akarja. És megmentheti a Carrington Vállalatot. És ez egy apró szál a sok közül – sokkal durvábbak és meredekebbek vannak a történetben.

Sajátos humora van, amihez nem árt egy kis rosszindulat. Én jól szórakozom rajta, mert elfogadtam, hogy itt nincsenek jók és rosszak. Ha belegondolok, igazából mindenki rossz és romlott ebben a sorozatban, még az is, aki kicsit jobb a többieknél.

Értékek helyett ők gazdagok és szépek. A sorozat egy luxus világot mutat be, sok szép emberrel. A szereplők között vannak rutinos rókák, mint Grant Show, de a lényeg a küllem. Így van bőven túljátszott rész, de kit izgat, amikor ilyen ruhákat hordanak, ilyen környezetben játszanak és helyesek? Guilty pleasure, nem Shakespeare királydráma!

Nekem bejön az a botrányos, családos szappan-sorozat, jövök a 2. évadra vissza!

 

Dynasty - 5/4 guilty pleasure, sok gyengeséggel, de egyelőre élvezem. Szép emberek, botrányok, fun.

https://www.youtube.com/watch?v=7OJc3Kt0E0w

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4114069303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.27. 06:56:58

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása