Minden napra egy film

Minden napra egy film

Rémes randik rovata

2018. június 29. - BBerni86

Rovatok közti versengős, randis, szerelembe esős.

Leigh előző kapcsolata kifejezetten rossz volt, a lány sokat szenvedett. Hogy túltegye magát a történteken, elvállalja az online magazin Rémes randik rovatát. Ő maga is újra próbálkozik – a kiszemelt partner, Conner 32586.jpgszintén blogger, aki egy stílus rovatot visz. A randi katasztrofálisabb nem is lehetne: pl. kigyullad a gyertyától Leigh ruhája, Conner csapdába esik a WC-ben. A lány megírja a történteket, Conner reagálva közli a saját szemszögét. Mindkét lapnál ez a legtöbbet letöltött cikk – így a főnökök természetesen szeretnék, hogy a páros újra találkozzon és írjon. Ők meg titkon gondoskodnak arról, hogy minden randi katasztrófa legyen… Pedig a páros jó lenne együtt, a barátaik igyekeznek is ráébreszteni őket erre. Amikor mindenre fény derül, talán valóban kapnak egy esélyt.

Vannak olyan filmek, amelyekről pontosan tudod, hogy igazából nem jók. Lehet ez a története miatt, okozhatják a szereplők a gondot, de még a látvány is. Mégis, valamiért szereted őket és szívesen nézed. Majdnem guilty pleasure, ha nem is teljesen ez a kategória.

A Rémes randik rovatáról hamar rájöttem, hogy ez bizony keményen tévéfilmes kategória. Abból is az a kiszámítható romantikus komédia, amit a legtöbb esetben gagyinak és feleslegesnek érzek. Most mégis jól szórakoztam ezen a filmen.

Pedig a cselekmény nem csak egyszerű, de nagyon kiszámítható is. Annyira zsánerbe vág, hogy már az elején pontosan lehet látni, hogy nem csak Leigh és Conner találnak egymásra a végére, de a lány legjobb barátnője és Conner legjobb barátja, valamint a főnökeik is egymásnak vannak teremtve. De mégis, a cselekmény pörög annyira a randikkal, hogy abszolút nem zavart, mennyire kiszámítható az egész.

Nem nyálasan lett romantikus, hanem már szinte bájosan. Ugyan az is valahol nagyon gáz, hogy mindkét főszereplő egy rossz kapcsolatból állt talpra, és ezen lelkiznek és drámáznak is a filmben tiszta feleslegesen, mégis sikerült megtartani a játékosságot és a kedvességet. Nem lesz dráma egy percre se, ha éppen drámai monológ is van.

Ez nagyban köszönhető a színészeknek. Mindketten nevesincs kanadai tévések, és nem is játszanak nagyot – ilyen filmben nem is lehet – de a kémia megvan közöttük és pont olyanok, amit egy ilyen romantikus tévé komédiától elvár az ember: helyesek, kedvesek, szépek.

A humora is kiszámítható, elsősorban szituációs, ahogy a páros minden randiját szabotálnak, illetve, ahogy az egymást nem bíró legjobb barátok véletlenül egymásra kattannak a chat felületen, amikor nem tudják, ki a másik. De én nagyon tudtam értékelni, hogy nem mennek le egy pillanatra sem undorítóba. Kedvesen szabotálnak, nem olyan durván, ami lehetne és eszembe jutott: elég lenne egy hashajtó az italukba. De szerencsére ők csak olyanokat találnak ki, mint a lány folyamatos hívogatása mobilon.

Látványra is nagyon tévés. Mondhatni, műfajból adódóan nincs benne olyan, amit látványelemnek hívhatnák. De szép, színes a film, tipikus nagyvárosi környezet. Elhihető az egész, és se nem túl gazdag, se nem szegény a környezet. Amibe mindenki beleélheti magát.

Úgyhogy, nem egy jelentős film. Kifejezetten tévés, és látom is a hibáit. De a hangulata, a játékossága és a nem nyálas romantika most tetszett nekem.

 

Rémes randik rovata - 5/4 igazából gyengébb, tipikus tévés románc, de most jól esett nekem és elmosolyodtam tőle.

https://www.youtube.com/watch?v=p4j57RswCSw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6514080407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása