Minden napra egy film

Minden napra egy film

Barry

1. évad

2018. július 17. - BBerni86

Bérgyilkosos, színjátszó körös, útkeresős.

Barry hazajött a háborúból, depressziós lett, egyszerűen nem tudta, hogyan tovább. Apja egy régi katonatársa találta ki, hogy gyilkolni nagyon tud, minek váltana? Felcsapott a férfi menedzserének, és bérgyilkos küldetéseket szervez neki. A legújabb ügy miatt Los Angelesbe kell mennie, ahol egy maffiafőnök nejének szeretőjét kell megölnie. Barry követi a srácot a színkörbe is, ahol őt is bevonják a játékba. Mivel Barry megint kezd a depresszió felé esni, ebbe kapaszkodik bele. Ugyan a maffia nem engedi el, és a rendőrség is a nyomában jár, Barry új hobbija a színészet lesz, bármennyire is kiakad ezen Gene, aki azt szeretné, ha Barry vidáman gyilkolna tovább. Barry viszont keresi az utat önmagához, és színésztársa, Sally szívéhez – ha a másik élete egyre őrültebb is.

letoltes_1_2.jpgRájöttem, mi a veszélye annak, ha nekiállok a sorozatos magazint olvasni. Mindig találni fogok benne legalább egy olyan szériát, amit addig hanyagoltam, de most felkeltik a kíváncsiságom, és nézni kezdem. Ilyen volt a Billions, és ezért kezdtem Barry részekkel is. (Az csak hab a tortán, hogy mindkettő HBO széria.)

De milyen is ez a Barry? Nehéz simán komédiának minősíteni, de még ahhoz áll a legközelebb. Az biztos, hogy nem dráma, és a dramedy is messze van tőle. Talán az lehet a bajom, hogy nem igazán azt a humor szintet lőtték be, amit viccesnek tartok. Mert ez mégiscsak egy bérgyilkosról szól, aki színészkedni kezd… nagy kérés lett volna egy kis fekete humor? Mert azt fájóan hiányoltam.

Nem is tudom, milyen szóval jellemezhető a sorozat humora. Szívem szerint az esetlen és a fájdalmas között vacillálok. Mindkettő Barry jelleméből fakad. Mert ez a srác minden, csak nem tipikus gyilkos alapanyag. Igaz, nem a gyilkosság zavarja. Gond nélkül lelövi, akit le kell, még csak bűntudata sincs. Nagyon szilárdan hiszi, hogy rosszfiúkat intéz csak el – Gene nagyon táplálja ezt a tudatot benne – és amikor inogni kezdene a hite, lerázza magáról. Viszont, a magánéletében teljesen más. Naiv, esetlen, és sokszor egy gyerekre emlékeztet.

Azon hogyan nevessek, hogy nyomorultat mindenki kihasználja?

Gene láthatóan jobban aggódik a pénz, mint Barry miatt. Mindennek a felét elveszi, amikor Barry szakítani akar a gyilkosságokkal, a pénzért képes eladni a barátját. Egyszer nem éreztem, hogy bármi más is motiválná a könnyű életen kívül, amit Barry szerez meg neki. Vagy Sally, aki idegesítően egomán. Azon se tudok nevetni, hogy nem elég neki a megszerezett Macbeth neje szerep, egyenesen Macbeth akar lenni. És soha nem veszi észre magát, mindenkin átgázol szélesen mosolyogva.

Barry meg mindenkitől lenyel mindent, még örül is egy-egy neki dobott csontnak. Végig azt vártam, mikor pattan el a húr és megy át gyilkosba, de ő csak egy papucs.

Emlékezetes karakter bőven akad, csak éppen mindenki idegesítő és utálható. Jól is játsszák ezeket az alakokat, ettől olyan irritálóak. Ami, azért rossz is, mert tényleg az agyamra mennek. Még Hader gyilkos naiv jófiúja is.

A sorozat nagy mázlija, hogy csak 8 részes az évad. Annyit ki lehetett bírni belőle, különben az idegesítő húzásai nálam kinyírták volna.

 

Barry - 5/3 korrekt, de nekem nem fekszik a humora. Konkrétan sajnáltam végig a papucs főhőst.

https://www.youtube.com/watch?v=b09aJdWqVp4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7114112233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása