Minden napra egy film

Minden napra egy film

3%

2. évad

2018. július 29. - BBerni86

Disztópikus, lázadós, küzdős, családos.

1 év telt el a kiválasztás után, már meghirdették az új kiválasztást. Az Offshore szigetére került Rafael és Michele 3-percent-season-2-teaser-e1521474414858.pngis a kiválasztással foglalkozó csapatba kerül, és visszatér a szárazföldre. Michele számára ez kényszer: a bátyját gyilkossággal vádolják, és Ezequiel a kémének szánja a lányt. Rafael beilleszkedett, szerelemre is lelt a szigeten, de hű az ügyhöz, és azért akar visszamenni, hogy segítsen véget vetni a kiválasztásoknak. Joana is a lázadókkal tart, de velük ellentétben ő nem akar ártatlanokat is bántani a cél érdekében. Így Fernando segítségét kéri: találjanak ki egy alternatív tervet! A visszatérő Michele és Rafael őket kell, hogy meggyőzze a szándékaikról, miközben nem sejtik, hogy Ezequiel is a maga játszmáját játssza, ahogy a katonai vezető Marcela is tervez pár dolgot.

Az első évada nagy meglepetés volt ennek a sorozatnak. A dél-amerikai sorozatok borzongással töltenek el, mert beugrik a Paula és Paulina meg társaik rémes világa. De a Netflix terjeszkedésének hála már arról a területről is nézhetünk értelmes, okos sorozatokat. Ilyen a 3% is, amire rákattantam, annak ellenére, hogy brazil készítésű, és spanyol a nyelve.

A második évad nem ért fel az elsővel, és ebben benne van a szubjektív tetszésem elég keményen. Mert a világot3-season-2-is-streaming-on-netflix-1323029.jpg jól építik, jó a casting, alakulnak a szereplők jellemei, a történet is érdekes. Csak éppen nekem sokkal jobban tetszett, ahogy a tesztek megoldása mellett ármánykodtak és terveztek az első évadban. Most is az volt nekem a legérdekesebb, amikor Ezequiel emlékezett vissza az ő kiválasztására, és kicsit bele lehetett lesni, akkor milyen teszteket kellett teljesíteni.

Már nem a kiválasztás procedúrája a hangsúlyos, erősebben rámennek az Offshore és a Szárazföld ellentétére. A lázadók, az Offshore katonai vezetői néznek egymással farkasszemet, aminek a kiválasztás csak az egyik találkozási pontja. Mindkét világról többet megtudunk, és nagyon ki is hegyezik az ellentéteket.

Amit még azzal is megdobnak, hogy flashback jelenetekben a kezdetekre is visszanézhetünk, amikor az alapító 3percent_201_unit_01628r.jpgpáros megalkotta Offshore világát. Lesz meglepetés ott is.

Mert abban jó a sorozat, hogy csavarokkal feldobja magát. Le is kötött végig, szinte egyhuzamban néztem végig a 10 részt. Direkt akciók, mint fegyveres összecsapások, váltakoznak az ármánykodásokkal és a személyes szálakkal.

Kevesebb a kiemelt szereplő, de őket mélyebben meg lehet ismerni. Még az is, aki tavaly nem volt szimpatikus, idén mélyül, ismerősebb és szerethetőbb (nekem Joana tipikusan ilyen). Nagy utat tesznek meg a szereplők a fejlődésükben, és izgalmas is, hogy ez milyen jövő felé tereli őket.

Korábban Michele volt a legjobban kiemelt szereplő, most sokkal nagyobb súlyt kapnak a többiek. Mondhatni, 3-percent-5.jpgRafael, Joana és Fernando egyenrangú társakká léptek elő. Ami jót is tett a sorozatnak, a több szálon vitt események jól pörgették a részeket.

Látványra még mindig gyengébb az angolszász Netflix sorozatokhoz képest, de egy korrektet így is hajlandó vagyok megszavazni neki.

A befejezés is érdekes volt, úgyhogy egy lehetséges 3. évadot is érdeklődve néznék…

 

3% - 5/4 az első évad varázsa már nincs meg, de okosan építkeznek tovább. Agyalós és kalandos.

https://www.youtube.com/watch?v=_-i7MXhW6Wg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1214147287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása