Minden napra egy film

Minden napra egy film

Ordeal by Innocence

avagy: Az alibi (mini sorozat)

2018. augusztus 19. - BBerni86

Kosztümös, családi titkos, gyilkost keresős.ordeal-by-innocence-cast.jpg

Jack Argyll is egyike volt az árváknak, akiket a gazdag örökösnő és férje befogadtak. Problémás fiatalemberré nőtt fel, aki aztán az anyja gyilkosa is lett. A tárgyalásra már nem jutott el: a börtönben agyonverték. Közel 2 évvel később egy fiatalember érkezik az Argyll házba, ahol az özvegy készül feleségül venni jóval fiatalabb titkárnőjét. Arthur állítja, nem lehetett Jack a gyilkos, hiszen a tett elkövetésekor vele volt, messze a családi háztól. Bár eleinte nem akarnak hinni neki, lassan mindenki kénytelen beismerni, nem Jack tette, akkor pedig a gyilkos közöttük van! Kiderül, Rachel nem könnyű ember volt, aki minden gyereke életét sikeresen tönkretette: elvett gyermekek, összezúzott szerelmek, állandó gonosz megjegyzések forrása volt. De ki gyűlölte annyira, hogy ölni is képes volt?

A BBC jó szokását tartsa meg az ég, hogy az utóbbi pár karácsonyra mindig kaptunk egy nagyon korrekt, mini sorozatban feldolgozott Agatha Christie sztorit. Íme, a legutóbbi! Még akkor is, ha a bemutató a nyárig csúszott, köszönhetően az egyre bonyolódó zaklatási ügyeknek. Itt is az volt a késlekedés oka, hogy a Világ összes pénzét ordeal-by-innocence-recasts-ed-westwick-after-assault-allegations.jpgutánozva újra kellett forgatni a botrányba belekeveredett Ed Westwick jeleneteit Christian Cook szereplésével – aki különben korrekt választás, elsősorban színpadi színész, de a külleme és a tehetsége is megvan a széles vászonhoz.

A feldolgozás remekül sikerült. Nekem ugyan a Tíz kicsi néger a kedvenc továbbra is az újrázott történetekből, de ez szorosan ott van a nyomában. Tele van feszültséggel, hű az eredetihez, miközben eredetien alakítottak is rajta. Például, ebben egész más a gyilkos, mint a regényben volt, és sok karaktert is elvittek más irányba. Sötétebb, keményebb, de izgalmasabb és pszichésebb is, mint az eredeti.

Három részben ment le, de annyira tele van feszültséggel, kérdésekkel, drámákkal, hogy egy filmként érdemes egyszerre nézni a részeket. Sikerült megvalósítani, hogy egyszerre legyen meg benne egy pörgős krimi dús cselekménye, és egy pszicho thriller feszültsége és fenyegetettsége.

Nagyon tetszett, ahogy egyre mélyebbre ástak a részekkel, és jöttek a nagyon mocskos titkok felszínre. Én a végére már csak azt csodáltam, hogy nem végzett valaki előbb az asszonnyal.

ordeal_by_innocence_poster_2018.jpgA BBC-től megszokhattuk, hogy a külsőségekre is nagyon odafigyelnek. Ez ugyan tévére készült, de annyira igényes kosztümös film, hogy simán el tudnám képzelni széles vásznon is. A kor hangulata, a kosztümök, frizurák, minden nagyon a helyén van benne. Egy van csak, ami bökte a csőröm, de az már inkább casting kérdés.

Ki nem állhatom, amikor önkényesen sokat variálnak az eredeti és a filmbeli szereplőn! Mivel törekedni kell a több etnikum szerepeltetésére, Christie hófehér történetébe bekerült egy színes örökbefogadott lány is. Annyira nem illik Leo és Rachel többi árvája közé, hogy az már fáj. És nagyon érezni, hogy ő bizony itt csak a kötelező szín.

De ezt leszámítva a casting is erős. Bill Nighy és Matthew Goode is nagyot játszik, de nagyon korrektek a sorozatokból ismerős brit színészek is. Kifejezetten élveztem a játékuk.

Megérte rá várni, erős alkotás lett, Agatha rajongóknak, de jó krimit szeretőknek is kötelező!

 

Ordeal by Innocence - 5/4,5 okosan adoptált, remek színészekkel, feszültséggel teli, jól elmesélt történet. Tetszett.

https://www.youtube.com/watch?v=ZuAj2ei9rJc

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3014188711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása