Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Iskolás

2018. augusztus 28. - BBerni86

5: Fák jú, Tanár úr trilógia - adott egy fiatal német, török származással, akinek soha nem jött össze a nagy meló. 5film5.jpgRabolgatott. A börtön előtt pont egy iskolai építkezésen rejtette el a pénzt, így a szabadulása után kénytelen tanárként beépülni a problémás kamaszok mellé. Annyira belejön, hogy visszatér egy osztálykirándulásra, majd az érettségire is. Humoros, az elsőnek mellette még szíve is van és egy olyan jópofa Rómeó és Júlia feldolgozás benne, amit öröm volt nézni. Az érettségis rész még csak most jön hozzánk, én majd sort kerítek rá.

5film4.jpg4: Vezet a ritmus - Antonio Banderas egy problémás fiatalokkal teli középiskolába megy el versenytáncokat tanítani a felesége halála után. Senki nem jósol neki nagy jövőt, de képes lesz változást hozni, és a végére még az igazgatónő is hinni kezd benne. Csak a poén kedvéért, ebben is akad egy Rómeó és Júlia szál, itt 5film3.jpgbandaháborús színezettel.

3: Holt költők társasága - a klasszikus, ami megkerülhetetlen a középiskola és tanár hívószavaknál. Az elit bentlakásos magániskola új angoltanára, a csodás Robin Williams alakításban, nem csak az angolra tanítja meg a diákjait. Küzdeni az álmaikért, embernek lenni, saját fejükkel és szívükkel élni. Dráma is, de szép is, és tele van olyan színészekkel, akiket érdemes kamaszként is felfedezni. Egyet megsúgok: itt kezdett dr. House Wilson doktora.

2: Rocksuli - adott egy lecsúszott rocker, akit már örök barátja is készül kitenni a 5film2.jpglakásukból. Sürgősen pénz és állás kell. Mivel a lakótársa helyettes tanár, hősünk elmegy helyette egy elit magániskolába helyettesíteni. Lógja a napokat, míg egyszer meg nem hallja a srácokat zeneórán. Pont bandát keres, és itt megcsillan a szeme: a srácokból csinál rockbandát, órákon tanítva nekik a rocktörténetet és életérzést, aztán irány a Bandák csatája! Vicces, ez az a Jack Black, akit kamaszként bírtam. Mai napig könnyesre nevetem magam rajta. Csicsagatya... kész.

1: Kóristák - ez a francia gyöngyszem a kedvencem a műfajban. Egy egyházi nevelőotthonba új zenetanár érkezik, aki most mondott le zeneszerzői álmairól. A gyerekeknek rossz híre van, erőszakosak és nevelhetetlenek. De ő hisz bennük, közösséget formál és maga is csodára lel. A gyerekek ihletet adnak neki, és egy tanítványának olyan kincs rejtőzik a torkában, aminek ragyognia kellene. Ő harcol értük, míg az igazgató mindenki életét nehezíti és nem egyszer veszélyes helyzetbe sodorja őket. Szép a zene, tartalmas a film, hol nevetek, hol sírok rajta. Ahogy említettem, a kedvencem ez.5film1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5114202631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása