Minden napra egy film

Minden napra egy film

Mission: Impossible 6.

Utóhatás

2018. augusztus 28. - BBerni86

Akciós, kémes, világot mentős.

Ethan Hunt újabb küldetést kap. Három atombomba magot kell visszaszereznie, oldalán két társával, Benjivel és Lutherrel. A számításba azonban hiba csúszik, és a férfinak választania kell a magok megszerzése és a barátja/társa megmentése között. Mivel Luthert választja a magok helyett, újabb akció szükséges, hogy visszaszerezze a magokat. A CIA azonban nem akarja engedni, hogy maga dolgozzon. Biztosítékot akarnak, így az igazgatóasszony a saját bizalmas emberét, a legjobb bérgyilkosát beteszi Ethan csapatába. Walkerrel mennek Párizsba, ahol azzal szembesülnek, az Apostolok nem pénzt akarnak az urániumért – vezetőjüket akarják visszakapni, a terroristát, akit még Ethan fogott el. A hajsza egyre vadabb, amibe beszáll Elsa is, és Julia is célkeresztbe kerül. Ki ver át kit?mi6-fallout.jpg

Egy újabb filmsorozat, aminek talán vége se szakad soha. Ahogy James Bond is mindig akcióba indul, és a galaxis másik felében is mindig feltámad az erő, VD halálos iramban száguld a családért, úgy tűnik, Ethan Hunt is állandóan titkos szervezetek elől védi a világot.

A legújabb szervezet éppen az Apostoloké, akik kiugrott titkos szolgálatos profik, akiknek elegük lett a politikai ármányokból. Mivel pont most olvastam Az elnök eltűnt című regényt, ami pont ilyen játszmákról szól többek között, valahol meg is tudom érteni őket. De a filmre visszakanyarodva, most éppen az Apostolokkal harcol Ethan. És nem tudom eldönteni, hogy ez röhejes vagy sem.

Mert már megint van egy titkos szervezet. Már megint van egy nagyokos fejes, akiben felmerül, hogy Ethan átállhatott a sötét oldalra. Komolyan mondom, már csodálkozom, hogy Ethan még mindig nekik dolgozik. Többször szúrják hátba a sorozat alatt, mint amennyit Julius Caesar kapott március 15-én.

Az előző két részt szórakoztatónak találtam, de most annyira nem tetszett nekem a film története! Tulajdonképpen ismétlődik az egész, és nincsenek meglepő húzások. Kezeket fel, ki nem számított arra a fordulatra, ami akkor van, amikor Walker egyedül marad a terroristával? Annyira ezt diktálta a M:I világ, hogy újnak kell lenni, hogy meglepődjünk.

A karakterek se nyűgöztek le. Annyira egysíkúak, hogy az már fájdalmas. Nincs benne egy sem, aki legalább a szürke árnyalatok között mozogna a fekete-fehér helyett. Világosan elkülöníthetően vannak a jók meg a rosszak és ennyi.

Aminek viszont nagyon megy a mozi, és ebben a tekintetben 100% a teljesítménye, az akciók. A film egy akcióorgia, ami tényleg nézhető úgy is, hogy az egyik nagyon kitalált és látványos akciósorból megyünk a másikba. Minden részben kitalálnak valami nagyon durvát – ebben van tetőfutás, repülőből kiugrás, hatalmas autós üldözések, nagy párbajok fegyverrel vagy kézzel és még sorolhatnám. Ha ki tudtam volna kapcsolni az agyam, és nem valami okosabb történetre szomjazom, akkor a látvány simán el tudja vinni.

De, mivel most nem tudtam lekapcsolni az agyam, bennem most maradt hiányérzet. Igen, akciófilmnek zseniális, de kémfilmnek nagyon nem.

Végül, azt leszögezem, a stáblista szokás szerint ütős. És én utáltam a Cavill bajszot!

Ha egy akcióorgiára vágysz, nagyon be fog jönni. Cruise nagyon odatette magát ilyen téren.

 

Mission: Impossible 6. - 5/3,5 látvány mozinak tökéletes. Pörög, akció követ még nagyobbat, csak a sztori semmilyen.

https://www.youtube.com/watch?v=zzWVYeuVuOc

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7014204161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása