Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Kémfilmek

2018. szeptember 04. - BBerni86

+1: A kém - mert kell még egy vicces bele, és ez az egyik legjobb Melissa McCarthy film. Vicces, de nem túlzottan5f6.jpg parodisztikus, és Jason Statham is jó benne. Azon még mindig vigyorgok, ahogy a Balatonon elindul, hogy ő lehajózik olaszba. A történet szerint meg az eddig hátterben dolgozó hősnő lehetőséget kap, hogy most ő akciózzon, és barátnőjével neki is kezd a fedett akciónak.

5: James Bond - Skyfall. Ha gonosz akarnék lenni, akkor azt mondanám, mert szinte Batman 5f5.jpgalapsztori van benne. Az angol úri gyerek bűnüldözőnek áll, aztán a családi házba az inassal elkapja a rossz fiút. De a viccet félretéve James Bond a kémek között megkerülhetetlen, és korunk Bondja egyelőre Craig, és az ő Bond filmjei közül ez a kedvencem. Az egykori ügynök visszatér bosszút állni, és csak a kiégésből visszatért Bond állíthatja meg,

4: Mission-Impossible. Idén már 6 résznél tart a sorozat, és Tom Cruise egyre őrültebb5f4.jpg mutatványokat is bevállal benne. Az alapszituáció különben változatlan: Ethan Hunt igazi hazafi, akit mégis mindig elárul a saját szervezete és barátai. De így is elkapja a rosszakat, leleplezi az összeesküvést és a világ megmenekül. Lehet válogatni, kinek mi lesz a legemlékezetesebb jelenet: a galambok lassított repülése, a dubaji toronymászás, az operában a merénylet (nekem ez a kedvencem) vagy a zuhanás a repülőből, de sorolhatnám tovább is. Mindig erős casting és látvány.

3: Jason Bourne filmek. Ebből is van már, ha nem is 6, de 5 biztosan. Ennek 5f3.jpgokos története volt az elején, sok akció és thriller elemmel. Remek volt, ahogy amnéziás, tengerből kihalászott hősünk kutatta az emlékeit, mert rá kellett jönnie, ha nem teszi, megölik érte. Jött sok összeesküvés, titkos katonai program, az életére törő ügynökök. Látványvilágban is sok újat adott a zsánernek. A reboot nem jött össze Rennerrel, poénnak is tartom, hogy erre ő elment kémkedni az M:I szériába, és tulajdonképpen a Bosszúállókba is szuperkémet és harcost alakít.

2: Az UNCLE embere - tulajdonképpen ez egy reboot. Még az ősidőkbe volt egy ilyen tévésorozat. Azt nem 5f2.jpgismerem, de ezt a filmet szerettem. Nagyon hangulatos lett, egyszerre volt retró és fiatalos, menő. A történetben egy KGB és egy CIA ügynöknek kell együttműködni, míg egy olasz-német lányka segítségével titkos atomprogramot lepleznek le. Akció és humor elegye, csodás szereposztással. Armie Hammer, Henry Cavill és Alicia Vikander külön-külön is bevonzana, így együtt meg különösen. A csúcsjelenet? Nehéz kérdés. Nálam tuti dobogós Cavill piknikezése, míg a háttérben Hammer élet-halál harcot vív motorcsónakkal.

1: KINGSMAN. Nincs vita, ez az abszolút kedvencem. Volt szíve, nagyon látványos, remek a szereposztás, tele van menő dolgokkal, leköt a sztori, és humora is van. Az elsőben a jó képességű, de eleve vesztett helyzetben levő utcagyereket felkarolja a titokzatos Harry, aki a Kingsman egyik ügynöke. Gary az ő jelöltjeként vehet részt a válogatón, aminek a végén a kiválasztott Kingsman ügynökké válhat. Azok a kutyás részek, felejthetetlenek... Közben egy szupergonosz egy vírussal agyatlan pusztítókká változtatná az embereket, és végül Gary kell, hogy rendet tegyen. Olyan emlékezetes jelenetek vannak benne, mint a templomos mészárlás, a fémlábú gyilkos lány. A szereposztás parádés, amit a 2 részben fokozni is tudtak. Ott egy drogkirálynő készül térdre kényszeríteni a világot, és hőseink az amerikai testvérügynökséggel kénytelenek együttműködni. Akcióban fergeteges, a történet is jó, csak a szív hiányzott kicsit, de cool film így is.5f1-1.jpg5f1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6714214419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása